Marzenko, kancikowania szpadelkiem przy kostce jeszcze nie próbowaliśmy (mam go od stycznia), a w ubiegłym sezonie docinałam brzegi trawnika nożycami akumulatorowymi (tymi samymi, którymi przycinam kulki). Mam do nich taki trzonek i nie musze sie schylać. Ale mozolna to praca, zajmująca mnóstwo czasu. Mam nadzieję, że w tym roku dzięki szpadelkowi i kancikowaniu oszczedzę sobie tej mordęgi
Aniu, a z tym ruszaniem ogrodów to jakoś dziwnie w tym roku... Ja nie mam cebulowych, ale u Irenki w Miłkowie dopiero zaczynaja kwitnąć tulipany, podczas gdy u Sebka już w pełnym rozkwicie. To samo magnolie... A po niedawnych przymrozkach moim tawułam goldmound wymarzły świeże zieloniutkie listeczki i teraz muszą pracować na nowo...
Marzenko, to jest na pewno opisane w wątku o pielęgnacji trawnika (jak ją uprościć) i przycinaniu brzegów trawnika. Przestudiowałam je dokładnie i pamietam nawet zdjęcia any-art z kancikowania przy kostce. Jak znajdę wstawię linka. Idę szukać...
Potrzebuję takie 3 sztuki, ostatnio widziałam w szkółce za 55 zł sztuka, trochę wydawało mi się dużo? czy nie ? Bardzo dobrze Ci przezimowały ... były owinięte agro?