Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Pola 22:25, 16 kwi 2012

Witam cię serdecznie pięknie już u ciebie, chcialam zapytać czy te cudne trzmielinki opatulałaś na zimę?
Mala_Mi 22:26, 16 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Za dużo tej wiosny u mnie nie widać, ale jeszcze uchwyciłam to:
klon czerwonolistny (chyba Crimson Sentry) ma piękne duże pąki

A mój dopiero rusza z posad Jednak Wrocław ma zdecydowanie cieplej..ale tak musi być w przyrodzie

Teraz jest sakramencko wielki./....ale z 5 lat..już taki nie bedzie..kochasz ogród..... wiec napewno tak będzie Mówię Ci z autopsji
Wieloszka 22:29, 16 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
A jak sobie radzić z kancikami przy kostce granitowej? My podkaszarka żylkową kosimy ale nie wygląda to elegancko

Marzenko, kancikowania szpadelkiem przy kostce jeszcze nie próbowaliśmy (mam go od stycznia), a w ubiegłym sezonie docinałam brzegi trawnika nożycami akumulatorowymi (tymi samymi, którymi przycinam kulki). Mam do nich taki trzonek i nie musze sie schylać. Ale mozolna to praca, zajmująca mnóstwo czasu. Mam nadzieję, że w tym roku dzięki szpadelkowi i kancikowaniu oszczedzę sobie tej mordęgi
Madzenka 22:31, 16 kwi 2012

Musimy chyba u Danusi o te kanciki zapytać?
Wieloszka 22:34, 16 kwi 2012

asc napisał(a)

A mój dopiero rusza z posad Jednak Wrocław ma zdecydowanie cieplej..ale tak musi być w przyrodzie

Teraz jest sakramencko wielki./....ale z 5 lat..już taki nie bedzie..kochasz ogród..... wiec napewno tak będzie Mówię Ci z autopsji
Co daj Panie Boże AMEN!!!

Aniu, a z tym ruszaniem ogrodów to jakoś dziwnie w tym roku... Ja nie mam cebulowych, ale u Irenki w Miłkowie dopiero zaczynaja kwitnąć tulipany, podczas gdy u Sebka już w pełnym rozkwicie. To samo magnolie... A po niedawnych przymrozkach moim tawułam goldmound wymarzły świeże zieloniutkie listeczki i teraz muszą pracować na nowo...
Wieloszka 22:36, 16 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Musimy chyba u Danusi o te kanciki zapytać?

Marzenko, to jest na pewno opisane w wątku o pielęgnacji trawnika (jak ją uprościć) i przycinaniu brzegów trawnika. Przestudiowałam je dokładnie i pamietam nawet zdjęcia any-art z kancikowania przy kostce. Jak znajdę wstawię linka. Idę szukać...
noemi 22:37, 16 kwi 2012

i moje ulubione trzmieliny na pniu - wypuściły mnóstwo nowych świeżych listków

Potrzebuję takie 3 sztuki, ostatnio widziałam w szkółce za 55 zł sztuka, trochę wydawało mi się dużo? czy nie ? Bardzo dobrze Ci przezimowały ... były owinięte agro?
anna_studio 22:40, 16 kwi 2012

Piękne te trzmieliny, a moja padła po zimie...była nie okryta, jak to u mnie...
AniaDS 22:43, 16 kwi 2012

Trzmeliny na pniu jeszcze nigdy nie okrywałam i nie takie zimy przeżyła.
Aniu, może jest inny powód tego, że wypadła?
anna_studio 22:44, 16 kwi 2012

Ja robiłam kanciki przy kostce,ale ....betonowej, spoko, a jak z granitem? chyba się da....