No to ja znalazłam - ja mam je od zachodniej strony i to były ostatnie tulipany jakie u mnie kwitły, ale rzeczywiście są późne bo zdjęcia są z 25 maja.
Widziałam Twoje Spring green i Claudie - piękne - bardzo elegancko wyglądają - super komponują się z żurawkami i buksami (Virichic nie dojrzałam) Pozdrawiam
pisałam u Asi skąd różnica w wadze - dojrzałam w specyfikacji u Ciebie metalowy nóż rozdrabniający i możliwe, że mój model ciut delikatniejszy.
Ja ze swojego jestem zadowolona - cienkie gałązki też ładnie rozdrabnia, Twój z tą metalową brzytwą to pewnie będzie bułka z masłem życzę miłej pracy
Co do Green Spring i Virichic to właśnie pasują mi, że później kwitną - tak chciałam tymi odmianami wydłużyć kwitnienie w ogrodzie
Idę luknąc u Ciebie te tulipki
Elu jasne pomogę na ile będę umiała, choć zaznaczam, że specjalistka ze mnie żadna
Faktycznie posiedziałam wczoraj trochę, moja córka buszkowała ze mną po ogrodzie (ma 2,5 roku). Te kilka godzin na świeżym powietrzu tak ją wymęczyło, że przed 19 już spała
Macham do Was dziś u nas także słonecznie
Dziękuję - tulipki jeszcze nie posadzone, a już nie mogę się wiosny doczekać.
Zamierzam przygotować sobie już dzisiaj teren, także jak tylko przyjdą pozostanie wrzucić w dołki i zasypać ziemią
ale teraz sprawdziłam i aktualnie są atrakcyjne promocje kuszace nawet bo 50% na wiekszość (krokusów nie przecenili jeszcze) ...tyle że te odmiany tulipanów co ja zamówiłam już są wykupione ...nawet to i dobrze bo jeszcze bym naklikała bez sensu bo na przyszły tydzień zapowiadają mocne ochłodzenie ...nawet mrozik bedzie.
Mimo, że pogoda sprzyja pracom ogrodowym, (aż się wierzyć nie chceże za progiem już grudzień) ja cierpliwie będę wyglądać finału Twojej ogrodowej rewolucji. Bo i spieszyć się nie ma co, najważniejsze to przemyśleć sobie dokładnie jak chcesz widzieć swój ogród.
ps. Widziałam Twoja wizytówkę - już jest ślicznie - a szmaragdy jakie masz dorodne
Z pewnością tego nie zrobisz bo Ogrodowisko wciąga, jak narkotyk. Wiesz o tym lepiej niż ja, bo jesteś tu aktywna dłużej.
I prawdą jest też to, że najgorzej, jak człowiek naogląda się tylu pięknych ogrodów, to dostaje zawrotu głowu i spać nie można.
Zaglądam do Twojego i Anulajdowego ogrodu, bo oba sa śliczne i zamierzam wykorzystać Wasze pomysły, choć nie do końca. Mój stary kręgosłup nie nadaje się do sadzenia tylu cebulek
Podziwiam i pozdrawiam
tak, wiem sporo jest możliwości, tu prócz koloru spodobał mi się pokrój. A rozchodniki mam nawet na tej rabacie ale odmiana dammera
w każdym razie kostrzewę wpisuję na 100% na moją listę chciejstw