Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Tu ma być ogród :) 11:22, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Widziałam Twoje Spring green i Claudie - piękne - bardzo elegancko wyglądają - super komponują się z żurawkami i buksami (Virichic nie dojrzałam) Pozdrawiam

No to ja znalazłam - ja mam je od zachodniej strony i to były ostatnie tulipany jakie u mnie kwitły, ale rzeczywiście są późne bo zdjęcia są z 25 maja.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=804
Tu ma być ogród :) 11:03, 23 lis 2016

Do góry
Widziałam Twoje Spring green i Claudie - piękne - bardzo elegancko wyglądają - super komponują się z żurawkami i buksami (Virichic nie dojrzałam) Pozdrawiam
Na zielonej... trawce :) 10:36, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja na dzisiaj mam jeszcze jakieś 200 cebul do posadzenia, ale w większości to drobiazgi (czosnki Ostrowskiego) więc powinno polecieć.
Miałam w zeszłym roku Green Spring i Virichic z tego sklepu - obie odmiany piękne, obie nie należą do najwcześniejszych.
Będę dziś wypróbowywać mojego NAC'a, kupiłam ten cięższy model, ale mam nadzieję, że będę zadowolona jak Ty ze swojego.

pisałam u Asi skąd różnica w wadze - dojrzałam w specyfikacji u Ciebie metalowy nóż rozdrabniający i możliwe, że mój model ciut delikatniejszy.
Ja ze swojego jestem zadowolona - cienkie gałązki też ładnie rozdrabnia, Twój z tą metalową brzytwą to pewnie będzie bułka z masłem życzę miłej pracy

Co do Green Spring i Virichic to właśnie pasują mi, że później kwitną - tak chciałam tymi odmianami wydłużyć kwitnienie w ogrodzie
Idę luknąc u Ciebie te tulipki

Na zielonej... trawce :) 10:30, 23 lis 2016

Do góry
Witaj
zapraszam wpadaj jak najczęściej pozdrawiam serdecznie
Typografia ogrodu 10:26, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mój odkurzacz właśnie doszedł, eM od razu poskładał i stwierdzam, że niezłe bydle to jest, nie wiem czy nie trzeba będzie zamienić na mniejszy i lżejszy.
Patrzę na dane techniczne tych dwóch modeli i wszystkie parametry te same tylko waga się różni, a skąd ta różnica wynika, czyżby cały korpus mniejszy był?
Ja mam taki:
http://allegro.pl/nac-odkurzacz-ogrodowy-dmuchawa-vbe300-as-ws-ch-i6495644127.html

U Ciebie jest metalowy nóż tnący (u mnie nic nie ma na ten temat )

Miłej pracy życzę
Anna i Ogród 10:16, 23 lis 2016

Do góry
Stołówka otwarta
Na zielonej... trawce :) 10:12, 23 lis 2016

Do góry
Jolu, Kasiu - trudno się z Wami nie zgodzić - sadzenie cebul na progu grudnia kwalifikuje się pod termin "szaleństwo"
Na zielonej... trawce :) 10:10, 23 lis 2016

Do góry
Adela napisał(a)
Ania i Bogdzia już deklarowały swoją pomoc, może jeszcze i Ciebie poproszę, bo muszę poprawić trochę kształt rabat, a widzę, że masz w kształcie koła, podobnie jak ja. Oczywiście nie będzie totalnej zmiany, ale chcę wyjść z misz-maszu i uporządkować nasadzenia. Póki co, to pomysły kotłują się w mojej głowie, coś się zarysowuje, ale do końca daleko.
Już Ci nie zawracam głowy, bo późno. Jam emerytka, to się wyśpię

Elu jasne pomogę na ile będę umiała, choć zaznaczam, że specjalistka ze mnie żadna

Faktycznie posiedziałam wczoraj trochę, moja córka buszkowała ze mną po ogrodzie (ma 2,5 roku). Te kilka godzin na świeżym powietrzu tak ją wymęczyło, że przed 19 już spała
Na zielonej... trawce :) 10:04, 23 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

tam zamawiałam

ale teraz sprawdziłam i aktualnie są atrakcyjne promocje kuszace nawet bo 50% na wiekszość (krokusów nie przecenili jeszcze) ...tyle że te odmiany tulipanów co ja zamówiłam już są wykupione ...nawet to i dobrze bo jeszcze bym naklikała bez sensu bo na przyszły tydzień zapowiadają mocne ochłodzenie ...nawet mrozik bedzie.

to chyba dobrze, że wykupione pracy sobie oszczędziłaś

Justyno ja kupuję też tu, w sezonie niższe ceny mieli od tego pierwszego. Pewnie też znasz

Sklep2
Na zielonej... trawce :) 09:59, 23 lis 2016

Do góry
Macham do Was dziś u nas także słonecznie
Dziękuję - tulipki jeszcze nie posadzone, a już nie mogę się wiosny doczekać.
Zamierzam przygotować sobie już dzisiaj teren, także jak tylko przyjdą pozostanie wrzucić w dołki i zasypać ziemią

Mój ogród pod górkę... 09:38, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Bardzo podoba mi się w połączeniu z bordowym kolorem

https://pl.pinterest.com/pin/59954238758861394/

ps. może ktoś wie co to za roślinka? Ta bordowa.
weszłam na tego bloga i piszą że to euphorbia amygdaloides ruby glow, jakiś wilczomlecz, ale czy on u nas dostępny, nie wiem
Na zielonej... trawce :) 08:18, 23 lis 2016
Do góry
AngelikaX napisał(a)
A mówiłam, że to zaraźliwe
Kolorystyka u mnie dość monotonna, wiem- ale tak sobie założyłam - biel, róż, fiolet nic więcej

za swoje spring green płacę 2,83zł/op (od 15 opakowań dodatkowy rabat) i jak nie kupić

Justyno zerknij sobie tu:

edit:

nie wiem czy www można podawać więc wpiszę tak:

Sklep

tam zamawiałam

ale teraz sprawdziłam i aktualnie są atrakcyjne promocje kuszace nawet bo 50% na wiekszość (krokusów nie przecenili jeszcze) ...tyle że te odmiany tulipanów co ja zamówiłam już są wykupione ...nawet to i dobrze bo jeszcze bym naklikała bez sensu bo na przyszły tydzień zapowiadają mocne ochłodzenie ...nawet mrozik bedzie.
Na zielonej... trawce :) 23:00, 22 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
To trafiłam z tym zamówieniem, zdążę posadzić i nie zmarznę

Zamówiłam:
Merlose - 100szt
Virichic - 100szt
Picture - 100szt
Spring Green - 100szt

ps. Aż szkoda było siedzieć w domu takie słoneczko dziś cały dzień - na kurtce wiosennej było cieplutko

Szaleństwo ))
Na zielonej... trawce :) 22:50, 22 lis 2016

Do góry
Prawda, co też Ogrodowisko potrafi zdziałać

Mimo, że pogoda sprzyja pracom ogrodowym, (aż się wierzyć nie chceże za progiem już grudzień) ja cierpliwie będę wyglądać finału Twojej ogrodowej rewolucji. Bo i spieszyć się nie ma co, najważniejsze to przemyśleć sobie dokładnie jak chcesz widzieć swój ogród.

ps. Widziałam Twoja wizytówkę - już jest ślicznie - a szmaragdy jakie masz dorodne

Mój ogród pod górkę... 21:56, 22 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

tak, wiem sporo jest możliwości, tu prócz koloru spodobał mi się pokrój. A rozchodniki mam nawet na tej rabacie ale odmiana dammera
w każdym razie kostrzewę wpisuję na 100% na moją listę chciejstw

Może Danusia będzie wiedziała jaka to roślina.
Z kostrzewy będziesz zadowolona. Wiosną przycinam ją na jeża i wyskubuję od spodu suche źdźbła.
Na zielonej... trawce :) 21:55, 22 lis 2016

Do góry
Adela napisał(a)

Z pewnością tego nie zrobisz bo Ogrodowisko wciąga, jak narkotyk. Wiesz o tym lepiej niż ja, bo jesteś tu aktywna dłużej.

I prawdą jest też to, że najgorzej, jak człowiek naogląda się tylu pięknych ogrodów, to dostaje zawrotu głowu i spać nie można.
Zaglądam do Twojego i Anulajdowego ogrodu, bo oba sa śliczne i zamierzam wykorzystać Wasze pomysły, choć nie do końca. Mój stary kręgosłup nie nadaje się do sadzenia tylu cebulek
Podziwiam i pozdrawiam

Witaj oczywiście, że nie zrobię śniadanie zaczynam z Ogrodowiskiem i kończę kolacją

Oj zapewniam Cię, że mój kręgosłup również nie ucieszy się na dostawę tulipanów

I dziękuję miło mi bardzo, że ktoś chce je powielać, pochwal się jak będą wyglądać w Twoim ogrodzie Pozdrawiam serdecznie
Anna i Ogród 21:52, 22 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Fiu fiu... śliczny stroik - ja dziś swoje zeszłoroczne oglądałam na fotkach i myślę co tu w tym roku wymyślić

Co do choinki to u mnie od 7 lat biało-srebrno-czarna. W tym roku chce dodać "kolor" albo perłowy miętowy albo perłowy pastelowy róż.

No widzisz. Ty miałaś tyle lat białą to teraz zapragnęłaś koloru. Ja miałam kolorową to teraz chcę białą.
Na zielonej... trawce :) 21:49, 22 lis 2016

Do góry
Dziękuję mi też się podobają

Widziałam u Ciebie faktycznie podobne. Wypatrzyłam, że masz Claudie, sadziłam Ballade we wrześniu tez bardzo podobne
Na zielonej... trawce :) 21:45, 22 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

A to wszystko przez Ogrodowisko, naoglądała się pięknych, wymuskanych ogrodów, o tulipanach już nie wspomnę... ostatnio w Anulajdowym raju... i mi się więcej zachciało

Wypisuje się stąd do wiosny

Z pewnością tego nie zrobisz bo Ogrodowisko wciąga, jak narkotyk. Wiesz o tym lepiej niż ja, bo jesteś tu aktywna dłużej.

I prawdą jest też to, że najgorzej, jak człowiek naogląda się tylu pięknych ogrodów, to dostaje zawrotu głowu i spać nie można.
Zaglądam do Twojego i Anulajdowego ogrodu, bo oba sa śliczne i zamierzam wykorzystać Wasze pomysły, choć nie do końca. Mój stary kręgosłup nie nadaje się do sadzenia tylu cebulek
Podziwiam i pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 21:42, 22 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Nie mam pojęcia co to za roślina, ale możesz połączyć z berberysem Bagatelle,
rozchodnikiem Raspberry Truffle, Chocolate Drop.

tak, wiem sporo jest możliwości, tu prócz koloru spodobał mi się pokrój. A rozchodniki mam nawet na tej rabacie ale odmiana dammera
w każdym razie kostrzewę wpisuję na 100% na moją listę chciejstw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies