Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:21, 04 mar 2015

Do góry
Iwonko ja z pracami w ogrodzie ruszam w przyszłym tygodniu, ale z żurawkami się nie pośpieszę tak jak w zeszłym roku

Halino bardzo mi miło
Żurawki przypadkiem mają u mnie idealne warunki glebowe. Najbardziej lubią glebę piaszczystą przepuszczalną z dodatkiem kompostu, a tak zawsze sadziłem i sadzić będę
Ogródek Iwony 13:40, 04 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak tak patrze na to pikowanie to już mi się odechciewa stipy nie mam do takich rzeczy cierpliwości. Gdzie ja postawie tyle doniczek?
W tym roku się pomęczę, ale mam nadzieję, że w przyszłym sama się wysieje w ogrodzie

można posiać kilka sztuk, nie trzeba całego lasu
ale z gruntu będziesz miał sadzonki bez nakładu pracy, ale chyba później?
Ogródek Iwony 11:58, 04 mar 2015

Do góry
Jak tak patrze na to pikowanie to już mi się odechciewa stipy nie mam do takich rzeczy cierpliwości. Gdzie ja postawie tyle doniczek?
W tym roku się pomęczę, ale mam nadzieję, że w przyszłym sama się wysieje w ogrodzie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:53, 03 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu śnieg też u mnie, ale ja to przyjmuje jako ostatnie pożegnanie zimy, w przyszłym tygodniu trzeba ruszyć arsenał i z łopatkami do ogrodu
Spotkanie widać bardzo udane, wszystko poczytane.
Zastanawiam się kiedy pierwszy raz w tym roku odwiedzić Kapiasa i okolice czerwiec obowiązkowo chce zobaczyć bo ciekawi mnie ogród francuski... muszę się w końcu zaprzyjaźnić z różami

Łukasz zima walczy ale jej los przesądzony U Kapiasa pustki jeszcze całkowite.
Część ogrodu nawet pod agro. Zaraz jakieś fotki wrzucę
Żurawka - Heuchera 17:35, 03 mar 2015

Do góry
Luki, mam przykład, że odbije. Lime rickey własnie w taki sposób zapieniła mi się liśćmi. nie spisywała bym na straty - u mnei został dosłownie sam korzeń w ziemii, a wszystkie pędy poszły na sadzonki. I odbiło pięknie. Mam plan w taki sposób odmłodzić pozostałe - bo wybujały im pędy dość mocno.
Lawendowy zawrót głowy 13:32, 03 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu podejdź do tego śniegu tak jak ja... z uśmiechem
Zima przyszła nam pomachać i przypomnieć się, że za rok też wróci, od przyszłego tygodnia ocieplenie i ja ruszam w ogród, lista czynności rośnie okropnie, ale w sumie nawet mnie to cieszy
W długo terminowych zapowiadają nawet po 15 stopni w cieniu, więc ja się tego trzymam

Lukasz zaczynam sie martwic, ze ona bedzie sie tak jeszcze długo zegnac .... A moje czosnki giganty juz tskie duze wyszły ......

Miłego dzionka optymisto
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:24, 03 mar 2015

Do góry
Gosiu śnieg też u mnie, ale ja to przyjmuje jako ostatnie pożegnanie zimy, w przyszłym tygodniu trzeba ruszyć arsenał i z łopatkami do ogrodu
Spotkanie widać bardzo udane, wszystko poczytane.
Zastanawiam się kiedy pierwszy raz w tym roku odwiedzić Kapiasa i okolice czerwiec obowiązkowo chce zobaczyć bo ciekawi mnie ogród francuski... muszę się w końcu zaprzyjaźnić z różami
Lawendowy zawrót głowy 13:20, 03 mar 2015

Do góry
Jolu podejdź do tego śniegu tak jak ja... z uśmiechem
Zima przyszła nam pomachać i przypomnieć się, że za rok też wróci, od przyszłego tygodnia ocieplenie i ja ruszam w ogród, lista czynności rośnie okropnie, ale w sumie nawet mnie to cieszy
W długo terminowych zapowiadają nawet po 15 stopni w cieniu, więc ja się tego trzymam
Ogródek Iwony 22:34, 02 mar 2015

Do góry
Odpisałem na wiadomość
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 02 mar 2015

Do góry
Chyba nie muszę głośno mówić, że cieszy mnie decyzja w sprawie brzóz
Żurawka - Heuchera 19:48, 02 mar 2015

Do góry
Halino bez zdjęcia trudno powiedzieć, ale od samego korzenia żurawka nie odbije. Jeżeli został/zostały pędy bez liści z korzeniami to jest szansa, że jeszcze ruszą.
Ogródek Iwony 12:20, 02 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Widzę, że się rozkręcasz z planowaniem spotkań
Tego 11 lipca chyba będzie podwójne spotkanie, w Wojsławicach na Hemeromanii i u Szmitów

Łukasz, 11 lipca zaproponowała Danusia. Pojadę tam, gdzie szefowa. Do Szmitów mam bliżej, ale gdzie ostatecznie będzie pięciolecie - zależało będzie od decyzji reszty. Ja tu jestem nowa, więc się dostosuję. Faktycznie o tym spotkaniu pisała Mała Mi. Zapomniałam, że to jest ten termin
Ogródek Iwony 12:17, 02 mar 2015

Do góry
Widzę, że się rozkręcasz z planowaniem spotkań
Tego 11 lipca chyba będzie podwójne spotkanie, w Wojsławicach na Hemeromanii i u Szmitów
Moja bajka 23:14, 28 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie krokusy też jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć, ale w sumie cieszy mnie to, że wiosna przychodzi tak stopniowo
Obelisk bardzo ładny jak dla mnie takie w warzywniku wyglądają najlepiej

Masz rację, dobrze, że wiosna przychodzi stopniowo. Można się bardziej nacieszyć. A na dobre warto czekać . Nieskromnie powiem, że w warzywnikach też najbardziej lubię takie "swojskie" obeliski. I jak się zniszczą to nie jest żal, bo zawsze można zrobić nowe . A główna zaleta - są bezkosztowe .
Moja bajka 21:56, 28 lut 2015

Do góry
U mnie krokusy też jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć, ale w sumie cieszy mnie to, że wiosna przychodzi tak stopniowo
Obelisk bardzo ładny jak dla mnie takie w warzywniku wyglądają najlepiej
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:06, 28 lut 2015

Do góry
Coraz bardziej mi się podoba

Aniu, a może jeszcze w okolicy róży 4 wpakować jakieś granatowe ostróżki, to połączenie będzie cudne ktoś już nawet o tym pisał, ale miejsca by się tam więcej przydało. Gdybym patrzył kategoriami mojej gleby to nie było by potrzebne, ale u Ciebie wszystko rośnie ponad normę
Może tak?

No i ja między róże i piwonie wpakowałbym jeszcze pomarańczowe lilie, azjatki bo jak pisałaś nie chcesz za wysoko, a w lipcu coś zakwitnie w przerwie róż.

Szałwia do tej kolorystyki jak dla mnie obowiązkowo. Przywrotnik też gdzieś bym upchnął, dobrze że w kwestii upychania się rozumiemy

Jeszcze zostawienie kostki uważam za bardzo słuszne rozwiązanie i na dodatek bardzo praktyczne
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:24, 27 lut 2015

Do góry
Nieszka - niebieski kolor w żółtym to fajne połączenie.. bo niebieski jest fajny.. ja koczy Twojej córci. cały błękit nieba

Luki - spoko, potrzebna pomoc bo na razie wygląda, że czasu będzie długo brak.. tylko kto ci zrobią Twoją rabatę???

Gabrielo - okna mamy takie same .. tylko wcale nie widać, że to takie same domy Jesteśmy przykładem jak można detalami zmienić wygląd Niby to samo a zupełnie inne..
Nie mam foty by pokazać okno na wprost.. bo nie ma co tam fotografować Trawnik??

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 27 lut 2015

Do góry
Kasiu no to możliwe zdarza mi się coś ciekawego powiedzieć, ale ostatnio mało pisze, więc wychodzi na to, że nic ciekawego nie powiem

Aniu mrugam porozumiewawczo.

Reniu w zeszłym rok oczyściłem w lutym żurawki przyszedł później większy mróz i troszkę przymroziło młode malutkie listki, z 15 żurawek wystartowało z kilku tygodniowym opóźnieniem.
Czyli ja bym jeszcze poczekał
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:51, 27 lut 2015

Do góry
Wiedziałem, że to miejsce długo bez rabaty nie pozostanie i w super kolorystyce. Zatem pozostaje czekać na działanie, gdyby co to ja do łopaty chętny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:39, 27 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mileno strasz mnie mnie już ciągnie do wiosennych porządków w ogrodzie, a jest co robić

Kasiu ja ostatnio prawie wszędzie działam jako bierny czytelnik Jakoś nie mam ostatnio nic ciekawego do powiedzenia

Agato nie wiem jaka u mnie była pogoda cały dzień byłem w Cz-wie i wróciłem o 18 do domu

Ty nie masz nic ciekawego do powiedzenia? Kto jak kto, ale Ty akurat zawsze mówisz same ciekawe rzeczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies