Wiosenka się budzi u Ciebie to cieszy no i czaad obelisk
U mnie dziś dojrzałam kwitnące przebiśniegi- zerwałam kilka do wazonika. Ale zdjęć jeszcze nie robiłam.
Pozdrawiam
Kasiu Twoje parapety oszalały aż mi się oczy śmieją jak patrzę na te maleństwa które ozdobią ogród U mnie tylko zieleni się stipa a w następnym tygodniu będę siał pomidory koktajlowe i byliny
Obelisk wyczarowałaś piękny Będziesz go malować ?
U mnie krokusy też jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć, ale w sumie cieszy mnie to, że wiosna przychodzi tak stopniowo
Obelisk bardzo ładny jak dla mnie takie w warzywniku wyglądają najlepiej
Przemciu ja też wysiałam stipę, ale ona akurat jeszcze nie wykiełkowała . Pochwal się jakie byliny będziesz siał? Co do pomidorków koktajlowych zawsze idę na łatwiznę i kupuję gotowe sadzonki. W końcu parapety nie są z gumy, prawda?. Obelisk na razie sztuk jedna, a będą jeszcze dwa zostaną w takim naturalnym kolorze, bo nie będę zdzierać kory z tych patyków. Zdaję sobie sprawę, że postoją przez sezon, ale za rok można przecież zrobić kolejne . Pozdrawiam.
Nie ufam tym cwaniaczkom co do pomidorków Zawsze sprzedadzą to co chcę bez względu na faktyczną odmianę Z bylin będą to : ostróżka, naparstnica, krwawnik, rudbekia, liatra i trochę jednorocznych Czekamy wiec na kolejne obeliski
Masz rację, dobrze, że wiosna przychodzi stopniowo. Można się bardziej nacieszyć. A na dobre warto czekać . Nieskromnie powiem, że w warzywnikach też najbardziej lubię takie "swojskie" obeliski. I jak się zniszczą to nie jest żal, bo zawsze można zrobić nowe . A główna zaleta - są bezkosztowe .