Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Bawarka 07:04, 23 mar 2016

Do góry
Ah pierwszy tulipan na forum!
Co z tym ogródeczkiem począć 07:00, 23 mar 2016

Do góry
Swietne dekoracje ci wyszły, podziwiam .

Nie mam czasu na dekoracje w tym roku, czas śiwteczne chyba Pendolino goni
Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:57, 23 mar 2016

Do góry
Machonie u mnie sobie świetnie radzą , chyba ze je susza wiosna wykończy przy zamarzniętej glebie.
Macham z ciepłego ale deszczowego Zdolnego Ślaska
To tu... 06:53, 23 mar 2016

Do góry
Bogdzia, Madżenka, nico21 wielkie dzięki!
paulina_ns napisał(a)
Madzia mogę prosić przepis na Twoje jajko gipsowe?

1/4 butelki 1,5 litrowej GIPSU szybkoschnacego (nie szpachli czy innego wynalazku ) dopelniasz do połowy wodą, zakrecasz butelkę, mocno potrząsasz. Dmuchasz balon, nakładasz konsowke na wylot butelki, przelewasz jej zawartość do balona. Balon ostrożnie zdejmujesz, zawiązujesz i powoli nim obracasz co jakiś czas chłodząc pod zimną, bieżącą wodą. Jak skorupka stwardnieje przebijasz balon i jak wszystko pójdzie dobrze to nie masz armagedonu do sprzątania.

Powodzenia.
Wersja mini mini 06:51, 23 mar 2016

Do góry
Musze oprysk w ten piątek zrobić, muszę!
W Kruklandii 06:50, 23 mar 2016

Do góry
Juzia czytam o dylematach wyjazdowych. Przedwczoraj poraziła mnie informacja u chorobie syna znajomych, nagłej, bez oznak wczesniej i ciężkiej. Wiesz co myślę, ze każda chwila spędzona z najbliższymi, kazda chwila słonecznego szczęścia jest dla nas najwazniejsza. Czasami ogród nas tak absorbuje, ze zapominamy, ze corka i M też nas chcą mieć tylko dla siebie.
Jedż, wypocznij, poczujecie tę rodzinna bliskość, nie oglądaj sie na tłumy ludzi, spędzćie chwile tylko ze soba.

W ogrodzie zdązysz wszystko zrobić bo gdy wrócisz pogoda będzie motywowała do prac.

Ostatnio M mi powiedział, gdy zasłaniałam sie praca w ogrodzie, ze spotkania ze znajomymi sa ważniejsze. I wiesz wtedy byliśmy własnie u tych znajomych, i byc moze syna widziałm po raz ostatni w takim stanie...

Ciesz sie kazdą szczęsliwa chwila

Buziaki i słoneczka Ci życzę.
Ogród Cioci cz. 3 06:41, 23 mar 2016

Do góry
Piekny ogród masz w domu

Melduję, z u nas juz ciepłe noce +4 druga noc z rzędu. Przesyłam reszcie Polski to ciepło.
Pada u mnie od niedzieli stale z małymi rozerwani, przynajmniej nawóz sie rozpuszcza a ja i tak w pracy więc taka pogoda mi nie przeszkadza.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 06:37, 23 mar 2016

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Znajomy, doświadczony właściciel szkółki twierdzi, że ambrowce przebarwiają się również zależnie od wzrostu systemu korzeniowego. Nie bezpośrednio, ale ma to pewien wpływ. Mianowicie drzewa te mają z natury obszerny, głęboki system korzeniowy typu sercowatego. Jest tak na glebach dobrze przepuszczalnych i wtedy drzewo wytwarza silne korzenie palowe, natomiast na podmokłych-wyjątkowo płaskie i płytkie. Ponadto na ubitych lub ubogich kolor liści jest mniej intensywny, a przebarwienia jesienne słabsze. Pomijam oczywiście konieczność pełnego nasłonecznienia.
Sam nie jestem w stanie powiedzieć czy to się sprawdza, jednak tak wynika z jego kilkuletnich obserwacji.
Poza tym jak ostatnio rozmawialiśmy stwierdził, że część tych drzew, które latem trochę przeschły, z powodu małej awarii nawadniania (uprawa pojemnikowa) przebarwiły się obecnie lepiej i intensywniej.

Być może warto dobierać te drzewa na stanowiska przepuszczalne, lub robić dobry drenaż?

Ja juz swoich nie wykopię. Rosna w pełnym słońcu a mimo to słabo się wybarwiają, bo mam glinę (żyzną) ale podmokły teren. Moze gdy reszta roslin podrosnie i będzie lepiej wypijać wode doczekam sie pieknego wybarwienia. Ale potwierdzam, ze gdy jest mocna jesień ambrowce tak pieknie sie nie wybarwiaja.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:31, 23 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja tam nie widzę fontanny - widzę barokowego rzygacza Albo sikające putto

Idealnie by pasowlał taki rzygacz ze ścianka Chronosa
http://chronos.com.pl/pl/c/Fontanny%2C-krany%2C-poidla/25

Irenko a łuki i mur jednak bym odnowiła na taki kolor jak będzie wygladać fontanna (jasny piaskowiec, jasno szary?)
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:55, 22 mar 2016

Do góry
Zauroczona doczytam bo padam ..
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:52, 22 mar 2016

Do góry
Bociuś...

Co do mnie to trzeci wątek już pół roku ciągnę - ostatnio wianek machnąłem i pół forum przyszło go oglądać, już trzeci tydzień się nim jarają Pokazałem koleżankom na studiach i też cmokały - nad wiankiem, nie nade mną rzecz jasna

W ogrodzie Danusi perfekcja do potęgi entej - szał ciemiernikowy, nowy dywan rozłożony - perfekcyjne królestwo w najlepszej formie - tam mus nadrobić zaległości

U cioci Gosi storotkowe szaleństwo - w ogrodzie nie ma już miejsca to w domu posadziła - mus jej o ścianach wertykalnych podpowiedzieć

Kindzia robi zlot w czerwcu - liczymy, że skrzydła Cię zaniosą do Pszczyny w tym roku

Nawigatorka szaleje z wątkiem, że tu nawet najzdolniejsi czytacze forum nie nadążąją. Teraz profanacji kul dokonała i powstanie żywopłot bukszpanowy - oprawa ciurkadełka.

W Miłkowie odsłoniły się łuki po winogronach Będą róże, powojniki i rzygacze lub sikające putto (I hope so!)

Ana art zaczeła działać w ogrodzie - jeśli chodzi o liczbę wykonanych prac to nie wiem czy nie jest na prowadzeniu. Mus dogonić

Polinka jaja robi... 55 sztuk - co jak co, ale wg mnie powinna zrobić jeszcze jedno - co by parzyście było, jak to Pan Bóg w zamyśle miał

Madżenka tak obsadza donice, ze wszyscy dooopościsku dostają - a ja to już na pewno Musi nam coś na rozluźnienie polecić z H.

Mała Mi muminkuje - rozumiem, że doczytałaś, że teraz są muminki do kwadratu?

Ola leon wszystkich doprowadza do depresji swoją perfekcją - o ogrodzie nie wspominam

Juzia jedzie na południe, z zaproszeń nie chce skorzystać - a my tacy gościnni

Ewa004 planuje intensywne kopanie - ale do tej pory nie wiem czy tuje zostają czy jednak będzie widoczny mur

Karolina popcorn takie cuda wysiała, że jak to wzejdzie i zacznie owocować to będziemy się pewnie wszyscy zastanawiać czy to marchewka czy jednak pomidor... Aha - z Tajlandii wróciła - wspólne Filipiny w 2017 już planuje z nią całe forum

Nicol 21 ma pieska... Nadpobudliwego - suczka albo pies, więc nie wiem czy jestem wujkiem czy ciocią tego maleństwa

Marta Zielona nabawiła się łokcia tenisisty i się rehabilituje... Ale w Katarze mógłbym leczyć każdą dolegliwość

KAcha123 drzewa nakupiła - dasz wiarę? Jakby mało miała

Iwk4 kupiła kule bukszpanowe przecenione na 75% - a wystarczyło rozbić doniczkę Już szykuję chytry plan

MAD jajo robiła - i kuchnię ufafluniła... Ale za to teraz lśni jak psu... futro

Jazzy będzie zbijać trumny warzywne - całe forum czeka na zdjęcie surowych dech

Kuba Ewa doniczki obsadziła - ale same doniczki takie ładne, że pokrzywa wyglądałaby w niej szlachetnie

MArgarete spotkanie grupy łódzkiej ostatnio zorganizowała

Eee tam też trumny warzywne zbija Będzie też powstawać przedogródek w tym roku

Gosia malkul wróciła z wywczasów i za robotę się wzięła Ale zapuściła ogród okropnie, bo nie dość, że drzewo na schodach jej wyrosło to jeszcze mchem zdążyło się pokryć i kwiaty stokrotek wydać

Ewakatowice coś nas ostatnio mniej kocha... Ale kwiatkami pochwaliła się na szczęście

To taki przegląd pierwszych 7 stron Resztę niech zrobi ktoś inny - bo ja w końcu student dzienny - na dodatek ciężko pracujący
Coś jeszcze, coś więcej... 23:50, 22 mar 2016

Do góry
Mamy niedosyt fot!
Ogród na glinie 23:48, 22 mar 2016

Do góry
To jedyne co moge napisać o nicieniach ze nadal mam opuchlaki ale jednak mniej
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:45, 22 mar 2016

Do góry
Agata u nas we Wrocławiu stipa zimuje już od 2012 r
Teraz ją przytnij na ok 10 cm odrośnie ładna zielona. Małych siewek nie tnij
Mój ogród pod górkę... 23:40, 22 mar 2016

Do góry
Napisz jakie masz róże i które nie wiesz jak ciąć?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:35, 22 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dzięki Marzenko. Poczytam o cięciu, poprzyglądam się krzakom i będę dopytywać.
Z PF się wstrzymam aż się ociepli na dłużej w takim razie.

Ja swoja przycięłam bo wygladała po zimie na nieżywą .. Mam juz nowe , na razie w donicach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:32, 22 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
To napisz które to te....co wiesz, że możesz ciąć

Okrywowe bez zastanowienia,niby ciac 25-40 cm nad ziemia ale ja tnę nizej. Bo mi rosły wieeelki. Tne nie patrzac na oczka, je mozna traktowac jak zywopłot
austinki - niektore żródła podają ciąc 1/3 -1/2 ale w tym roku zostawie tylko 1/3 (inne żrodła) a ze mi porosły potwory to nie będe ich żałować.

Wielokwiatowe, polyantha , rabatowe tne na nad 3-5 oczkiem grube pedy a wątłe całe wycinam

A historyczne trzeba czytac, ktore tniemy tylko latem (nie powtarzające kwitnieńia) czy ciąc wiosną (Ghita, comte, Baron)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:30, 22 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dzięki Marzenko. Poczytam o cięciu, poprzyglądam się krzakom i będę dopytywać.
Z PF się wstrzymam aż się ociepli na dłużej w takim razie.

Zima zrobiłam sobie dokładny katalog, ktore jakie itp. Teraz tylko otworzę ściąge z cięcia.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:29, 22 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Krzak po krążku - uwielbiam podpowiedzi naszych telefonów Macham wieczornie

Nom wieczor bardzo intensywnie, zakwasy gwarantowane
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 22 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Dzięki za info o spotkaniu

Licze ze sie uda spotkać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies