Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Na Łowieckiej 11:33, 28 lip 2016

Do góry
Buziaczki kochana
W Kruklandii 11:33, 28 lip 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Trzymaj...przydadzą się

Niedługo kolejne pryskanie. Liście jeszcze trochę opadają... ale już mniej.

Ciesze się, że choc ciut lepiej
Jest szansa na wyzdrowienie!
Tu ma być ogród :) 11:31, 28 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
super

polinka napisał(a)

Ale fajnie trafilam

REWELACJA!!!!!

ren133 napisał(a)

Suuuuper się wpasowały

Merci
Dla odmiany czas na zmiany... 11:25, 28 lip 2016

Do góry
beta napisał(a)

Piękny,jezowkowy czas u Ciebie Betko
Moja codzienność - ogród Oli 11:22, 28 lip 2016

Do góry
Czesc dalej u Was tak upalnie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:21, 28 lip 2016

Do góry
Reniu moje limki nie mają żadnych podpor. Irenka pokazywała jak ciąć na wiosnę aby były sztywne. Przyjdzie czas cięcia to na pewno będzie głośno o tym sposobie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:12, 28 lip 2016

Do góry
Och Malgos a jeszcze nie tak dawno wspominaliśmy Twój garaż zalany w tamtym roku...
Mam nadzieję, że nie jest aż tak źle i dużych strat nie ma oprócz wody?

U Ciebie ulewy u mnie susza szkoda, że nie może być sprawiedliwie i wszystkim po troszeczkę tego deszczu

Buziaki!
Tu ma być ogród :) 11:08, 28 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dobrze, to już nie przeciągam, choć te fotki takie na siłę bo pada.

Ale fajnie trafilam

REWELACJA!!!!!
Typografia ogrodu 11:07, 28 lip 2016

Do góry
Nawet latem renifer cieszy się zainteresowaniem i bardzo dobrze bo jest przecudny
Przypomniałam sobie jak za każdym razem gdy tylko na niego spojrzałam to banan na twarzy
Asia zastanawiam sie czy przygotowujesz materiały reklamowe? Wiem, że masz zdolności i dobry styl...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:59, 28 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Poprosiłam Mazana Walerka o pomoc w przyswojeniu choćby podstawowej wiedzy z zakresu rozmnażania traw. Niestety wiedzy jest ogrom a mój nienajmlodszy mózg czasami reaguje z opóźnieniem...

Dla wszystkich zainteresowanych uprawa traw i wiosennymi stratami wklejam odpowiedź jaka Walerek udzielił mi na pytanie o opryski na szarą pleśń.

"Trawy należy chronić nie tylko przed Botrytis, ale jeszcze ważniejsza jest ochrona przed Pythium - zgorzelą. Stąd częste wypadanie zakupionych traw, choć nie tylko i późniejsze ich choroby z wypadaniem letnio-jesiennym nie branym pod uwagę jako efekt zaniedbań/oszczędności producenta. Szara pleśń bardziej dotyczy dwuliściennych i iglastych, ale trawy nęka również. Obydwa grzyby są polifagami i obojętne dla nich co atakują - ważne że żywe.
Nawożenie gnojówkami ma tę zaletę, że wprowadza do podłoża mikroorganizmy, które w większych ilościach są szkodliwe dla patogenów i - zależnie od składu - można nimi zlikwidować zagrożenie nawet mezofauną nie tylko grzybami czy bakteriami. Na tej zasadzie działają EMy."

Ucz się, ucz....i my skorzystamy z tej wiedzy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:34, 27 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
O mój ulubiony temat to i ja coś dorzuce
Mam 50 kg psa-krzyżówka bernardyna z wilczurem. Psiak budzi respekt ale ja uwielbiam duże psy
Pierwsze 6 lat życia mieszkał z nami w ogrodzie W którym na wszystko miał pozwalane. Można powiedzieć, że nie znał słowa NIE.
Od 4 lat jest z nami i żyje w tym małym ogrodzie,który pokazuje na forum.Przez rok czasu uczyłam psiaka gdzie może wejść a gdzie ma zakaz. Pies wie,że może chodzić,leżeć na trawniku ale dziur kopać nie wolno. Na plac wypoczynkowy również niecwejdzie bez zaproszenia. W ogrodzie taką granicą są obrzeża granitowe które oddzielaja rabaty od trawnika . Nauczyliśmy to również że jak zaświeci się lampką od bramy automatycznej to znak dla niego że ma iść do budy.
Powtórzę za większością, że wszystko zależy od właściciela i wychowania. Trzeba od początku być twardym a posiadanie psa będzie przyjemnością.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez psiaka, może dlatego że od małego byłam wychowywana że zwierzętami.
Reniu możesz również popytać Ilonki z Łowickiej, której synek z dużym piaskiem to najlepsi przyjaciele. Nawet nie tak dawno Ikonka o tym pisała.

Pocieszyłaś mnie tymi słowami ... no nie potrafiłabym teraz odmówić córce ... najwyżej będę żałować tej decyzji ... Dziękuję polinko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:46, 27 lip 2016

Do góry
Poprosiłam Mazana Walerka o pomoc w przyswojeniu choćby podstawowej wiedzy z zakresu rozmnażania traw. Niestety wiedzy jest ogrom a mój nienajmlodszy mózg czasami reaguje z opóźnieniem...

Dla wszystkich zainteresowanych uprawa traw i wiosennymi stratami wklejam odpowiedź jaka Walerek udzielił mi na pytanie o opryski na szarą pleśń.

"Trawy należy chronić nie tylko przed Botrytis, ale jeszcze ważniejsza jest ochrona przed Pythium - zgorzelą. Stąd częste wypadanie zakupionych traw, choć nie tylko i późniejsze ich choroby z wypadaniem letnio-jesiennym nie branym pod uwagę jako efekt zaniedbań/oszczędności producenta. Szara pleśń bardziej dotyczy dwuliściennych i iglastych, ale trawy nęka również. Obydwa grzyby są polifagami i obojętne dla nich co atakują - ważne że żywe.
Nawożenie gnojówkami ma tę zaletę, że wprowadza do podłoża mikroorganizmy, które w większych ilościach są szkodliwe dla patogenów i - zależnie od składu - można nimi zlikwidować zagrożenie nawet mezofauną nie tylko grzybami czy bakteriami. Na tej zasadzie działają EMy."
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:35, 27 lip 2016

Do góry
Wszystkim i każdemu z osobna dziękuję za miłe słowa i kciuki!!! Bardzo to miłe i mobilizujace! Będę Was prosiła o kilka porad ale to temat na zimowy czas

Na pytania odpowiem w Waszych wątkach.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 22:30, 27 lip 2016

Do góry
Wszystkiego dobrego i duuuzo zielonego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 27 lip 2016

Do góry
O mój ulubiony temat to i ja coś dorzuce
Mam 50 kg psa-krzyżówka bernardyna z wilczurem. Psiak budzi respekt ale ja uwielbiam duże psy
Pierwsze 6 lat życia mieszkał z nami w ogrodzie W którym na wszystko miał pozwalane. Można powiedzieć, że nie znał słowa NIE.
Od 4 lat jest z nami i żyje w tym małym ogrodzie,który pokazuje na forum.Przez rok czasu uczyłam psiaka gdzie może wejść a gdzie ma zakaz. Pies wie,że może chodzić,leżeć na trawniku ale dziur kopać nie wolno. Na plac wypoczynkowy również niecwejdzie bez zaproszenia. W ogrodzie taką granicą są obrzeża granitowe które oddzielaja rabaty od trawnika . Nauczyliśmy to również że jak zaświeci się lampką od bramy automatycznej to znak dla niego że ma iść do budy.
Powtórzę za większością, że wszystko zależy od właściciela i wychowania. Trzeba od początku być twardym a posiadanie psa będzie przyjemnością.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez psiaka, może dlatego że od małego byłam wychowywana że zwierzętami.
Reniu możesz również popytać Ilonki z Łowickiej, której synek z dużym piaskiem to najlepsi przyjaciele. Nawet nie tak dawno Ikonka o tym pisała.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:14, 26 lip 2016

Do góry
Aniu jaka cena za cisy?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:03, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Teraz kilka ładniejszych widoków

Koniec

Polinko
Cuuudne masz te hortki
Jakie są wysokie? Czy masz jakieś podpory dla nich?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:39, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
I jeszcze raz trafffki Po weekendzie będą tutaj zmiany...

Dziękuję za uwagę Koniec pokazywania cały czas tego samego...

Jakże piękne, kompozycje z samych traw! i zdrowo wszystko rośnie. I podstawa pod parasol również udana!

A u mnie nornica lubi 'Red Barona'.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:34, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Miałam dzisiaj odwiedziny starszego pana, ogrodnika, który obserwuje moje poczynania z ogrodem od początku przeprowadzki.

Zawsze zapowiadał się z wizytą, dzisiaj niespodziewanie zadzwonił dzwonek do drzwi...Jak chodzi i ogląda ogród to czuję się jak na mega ciężkim egzaminie

Ale nie o moich emocjach miałam tu teraz pisać tylko zadał mi dzisiaj pytanie czy mam taką jedną roślinę bez której nie potrafilabym mieć ogrodu?
Oczywiście podejrzewacie co odpowiedzialam
Oczywiście Gracilimus, którego kocham najbardziej ze wszystkich traw
To jedna z pierwszych roślin, która pojawiła się w ogrodzie i od razu podbił moje serce. Dzisiaj pięknie mi się odwdziecza za miłość, która go darzę i efektownie oslania miejsce wieczornego wypoczynku od wscibskich spojrzen

Zastanawiam się czy też macie w swoich ogrodach taką jedną jedyną roślinę bez której ogród nie tworzyły całości? Gdyby jej zabrakło to bylaby pustka, która ciężko zastąpić czymś innym?

Gdyby zabrakło moich wiekowych 2 lip - byłoby mi ciężko. A z roślin szkieletowych to cis. Z róż to róża de Rescht oraz 'Louis Odier'. Z krzewów derenie i hortensje. Z traw to miskant 'Malepartus', z roślin do obrzeży bergenia. Z kwiatów to świecznica.

I jak tu wybrać jedną jedyną?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:23, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Po ostatnim seansie na fb jestem pod wrażeniem Twojej odwagi!
Chyba wezmę z Ciebie przykład...

hihihihi
mówisz o tych poczynaiach z projektem dla firmy komputerowej
https://www.facebook.com/www.mkinteriordesign/photos/pcb.1081746071861519/1081744195195040/?type=3&theater
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies