Ta kompozycja ładnie wygląda, natomiast co do maciejki to jej wartość dekoracyjna jest dość słaba natomiast walory inne przeważają szalę na jej korzyść.
Jeśli chcesz ją mieć, nie projektuj jej a tylko gdzieś kącikiem posiej żeby pachniała.
Przed brzozami możesz też zrobić wrzosowisko, a trawy cofnąć z berberysami do tyłu.
Ten narożnik po prawej jest z brzozami, ale trzeba by obrócić projekt
Możesz skorzystać z tej propozycji, tu jest skromnie nasadzone
we wnęce przy domu odwzoruj rabatkę która na moim proj, jest z lewej strony
Witaj Iwonko!
Te poduchy (Twoje zdjęcie u mnie) fioletowe i różowe to floksy szydlaste, jak przekwitną, to są zielone poduchy, i nie ma chwastów.
Podobają Ci się rozchodniki, mi też i to w grupach. Wstawiłam zdjęcie z Frank-raju w Ogrodach Polskich. Widzę u Ciebie piękną różę, jak moja Flamingo. Masz dużo roślin, wilgoć co ważne i nie tylko dla ładnej trawy. Poprzesadzasz, porozsadzasz, i masz piękny ogród.
Pod żywopłotem rozchodniki, a pod nimi kępki traw.
ależ piękny, harmonijny i spokojny ogród
no i oprócz wyobraźni musisz być niezwykle zmotywowana, pracowita oraz zdyscyplinowana wewnętrznie...tak mi się nasunęło po oglądnięciu Twoich fotek z własnych realizacji ogrodowych...
Funkie też goszczą w moim ogrodzie
niestety nie znam wszystkich nazw
planuję na wiosnę posadzenie kilku w rzędzie pod cyprysikiem, bo mama nie wiedziała ze nie pusci on nowych odrostów i paskudnie go wycieła odsłaniając suche brązowe miejsca.
chciałabym jakąś ładną jasno zieloną odmianę lisci hmmmm nie wiem jeszcze którą
Mój najnowszy zakup to HOSTA WHITE FEATHER
już teraz nie wiem jedni pisza ze lepiej ja posadzić w słońcu inni w cieniu?
Aniu, chyba masz racje Kolorystycznie idealnie odpowiada. Poczekam do lata, kiedy rozwinie swoje piękno i wtedy porównam jeszcze sam kwiat Dzięki za pomoc!!!!