Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród. 16:40, 06 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Mojego 5latka jak na razie interesują drzewa, zwłaszcza teraz ma taki czas.
Jak idziemy drogą to o każde się pyta, jak się nazywa. Z iglakami... nie ma problemu, ale jak się pyta o liściaste.. pomijając brzozę i wierzbę, które są charakterystyczne nawet bez liści, nad reszta muszę nieźle główkować .
I tłumaczyć mu, że gołe drzewka trudno rozpoznać dokładnie .

To Twój synek jest w wieku mojego wnusia.Mój wnusio też miał okres fascynacji drzewami.Wchodził do lasu , zadzierał główkę i bardzo zaciekawiony patrzył jak drzewa się kołyszą i tez pytał o nazwy. Gdzieś nawet wkleiłam zdjecie jak tak patrzy.Na szczęście było to latem i miałam mniejszy problem z odpowiedziami niż Ty. Dobrze jak rodzice zainteresują dzieci przyrodą jest wtedy nadzieja że będzie miał kto dbac o przyrodę w przyszłości.Niestety w wielu rodzinach jest odwrotne wychowanie, las mozna zaśmiecac, niszczyc i takich ludzi jest duzo a nasze lasy to juz śmietniska.Twój synek wychowa się w pięknym różanym ogrodzie i na pewno bedzie wrazliwy na piękno przyrody. Pozdrawiam Aniu serdecznie.
Testowe dodawanie zdjęć 16:38, 06 lut 2012

Do góry
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:24, 06 lut 2012

Do góry
AgnieszkoBK, staram się jak mogę,żeby coś się działo i dużo gości tu do mnie zaglądało. Cieszę się, że wpadłaś

Irenko, no niestety NACHYŁEK OKÓŁKOWATY akurat lubi słońce i to bardzo. Sam wygląda jak wiele małych słoneczek.

Tutaj jeszcze przed kwitnieniem, ale widać, jak się ładnie rozrasta.

Mam też NACHYŁEK WIELKOKWIATOWY. On także lubi na słońcu. Nie rozrasta się tak jak okółkowaty, trzyma się raczej kępy.

A poza tym kupiłam latem również nachyłek okółkowaty, ale czerwony. Podobno bardziej kapryśny od żóltego. Nie wiem, czy przetrwa te mrozy.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:06, 06 lut 2012

Do góry

tę róże trzeba okiełznać - coś posadzę dołem; w tej chwili na obrzeżach mam irysy miniaturki i liliowce, ale jeszcze mi czegoś brakuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:00, 06 lut 2012

Do góry
ten zakątek jest cały do przebudowy - to już będzie foto archiwalne
planuję i planuję... nie jest łatwy, bo cień i wiąz zabiera wodę; zostawię paprocie i funkie, porobię podwyższenia i dodam rośliny cieniolubne

tutaj powycinam w jałowcach kule, aby lawendy dołem rosnące miały więcej światła; będzie wykończony domek rozrywki, więc mogę działać z nasadzeniami

tutaj przyjdzie murek z piaskowca, kamień w trawniku, i schody po lewej, bliżej berberysa i trzmieliny; na mur zalewany deszczówką, puszczę bluszcze takie mi wpadły pomysły po oglądaniu waszych ogrodów
Do poprawki 15:56, 06 lut 2012

Do góry
Witaj,

Przepraszam ale nie mogłam sie powstrzymać..... (oczywiście nie patrz na tą fontanne - innej nie było )

Ania i róże i cała reszta :) 15:47, 06 lut 2012

Do góry
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 15:44, 06 lut 2012

Do góry
Na wakacjach e Włoszech nad jesiorem Garda:

[img
i w Austrii

Mój zielony świat malowany roślinami... 15:40, 06 lut 2012

Do góry
Zaczyna się ciekawie....
Mój zielony świat malowany roślinami... 15:35, 06 lut 2012

Do góry
Witam
na forum jestem już długo bo często podglądałam, podczytywałam i podziwiałam wasze ogrody
kilka dni temu zalogowałam się bo musiałam napisać swój zachwyt co do ogrodu Pani Danuty.
Moja przygoda z ogrodem hmmm zaczęła się bardzo dawno temu bo ten ogród „rośnie” ze mną. Od kilku lat sama nim się zajmuję a od trzech lat staram się go zmienić i stworzyć swoim dzieciom bezpieczne miejsce zabaw. Moje Bączki kochane są jeszcze małe ale zabawa w ogrodzie wygrywa ze wszystkim a szukanie „mufek” (mrówek) to prawdziwa wyprawa
Nie jest idealny – wiem i często zastanawiam się kiedy będzie wyglądał tak jak chcę (najczęściej ubolewam nad trawnikiem bo jest to teren gruzowiska i bardzo ciężko dbać na nim o trawę) więc jest jaki jest ale kocham go coraz bardziej
Na razie wstawie zdjęcia a Wy mi napiszcie co jeszcze mogę zrobić

PS
Naprawdę fajna atmosfera jest na tym forum

zapraszam
zdjęcia wstawiam od najstarszych części w ogrodzie

tu zaczynają być juz widoczne moje ślady działalnosci
to jakieś dwa lata temu

lato 2011

a to juz listopad

styczeń

jej ale mi serce bije
no dobra kolejny raz zapraszam !!!

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 15:31, 06 lut 2012

Do góry
Czas odświeżyć watek......
Właśnie skończyłam dzierganie.....narzuty na tapczan......

Ogród Ewy :) 15:21, 06 lut 2012

Do góry
Jak na wrzesień ( 23 !)to kwitną imponująco.

ciurkadełko z bliska - nie wiem czy nie należałoby tam jeszcze coś koło niego zrobić, jak sądzicie?

Ogród Ewy :) 15:19, 06 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)

No proszę, widzę kolejny znajomy ogród.
Witaj Ewo, miło znów pooglądać Twój piękny raj .

Witaj Aniu
Ja też z przyjemnością będę zaglądać do Ciebie i podziwiać Twoje piękne róże Czytałam, że szykuje się u Ciebie rewolucja! Będę zaglądać i kibicować

Rewolucję mam co sezon , jak tylko mam do dyspozycji więcej gotówki .
W tym roku marzy mi się ogrodzenie, choćby zrobione z jednej strony. Wówczas mogłabym dokończyć rabaty, dosadzić co trzeba.
A tak to większość rośnie na razie 'po łebkach' w oczekiwaniu na to, co będzie.
Ogród Ewy :) 15:17, 06 lut 2012

Do góry
Irenko, mój wiciokrzew w 2009 roku miał 8 lat. Pasuje mu to miejsce, rośnie pięknie, zeszłoroczna zima dała mu trochę w kość, ale odbił. Zobaczymy co będzie po tych mrozach

We wrześniu wszystko jeszcze pięknie kwitło

Ogród Ewy :) 15:09, 06 lut 2012

Do góry
Dalej klimaty śródziemnomorskie.

Pachnący migdałami oleander.

Psianka, prowadzona w formie drzewka

Ogródek Hanusi po zimie 15:07, 06 lut 2012

Do góry
.
Ogród Ewy :) 15:05, 06 lut 2012

Do góry
Wiciokrzew pachnący wanilią zaprasza zarósł ogrodzenie przed domem.

Lipiec 2009, przed domem pojawiło się ciurkadełko, ta część ogrodu w zamierzeniu, w lecie, ma mieć charakter południowy.

zaczynają kwitnąć oleandry.

Agapanty ( związane bo kwiaty się pokładały

Zielono mi! 15:02, 06 lut 2012

Do góry
Grażynko, chciałam zapytać o nazwę tej roślinki. Mam ich cały dywan na skalniaku. Sadziłam dawno temu i nie zapisywałam wtedy co sadzę. Chcę ja porozrzucać w inne miejsca, więc muszę ustalić co to jest i co lubi
Ogródek Hanusi po zimie 15:01, 06 lut 2012

Do góry
Zajrzała do mnie znawczyni róż....
A w mym ogródku ,wszak wiecie już:
Rudbekie,floksy,kilka hortensji,
jakaś żurawka,gdzie nie gdzie trawka,
borówka,gruszka,jakaś krzewuszka.
Co jej pokazać?Czym się pochwalić?
,,Angielek" nie mam,,,Kordesów"-też,
Ogród zwyczajny,trochę babciowy,
Choć chciałoby się mieć ,,bukszpanowy"
Albo,,japoński" z czerwonym mostkiem,
Lub cały w trawy i rhododendrony!
Ale jest róża i u,mnie też,
Choć nie nazwana,oko me cieszy.
To miniaturka ,z okazji ,,Dnia Matki",
Teraz upiększa moje rabatki!

Rododendronowy ogród. 14:53, 06 lut 2012

Do góry
Mojego 5latka jak na razie interesują drzewa, zwłaszcza teraz ma taki czas.
Jak idziemy drogą to o każde się pyta, jak się nazywa. Z iglakami... nie ma problemu, ale jak się pyta o liściaste.. pomijając brzozę i wierzbę, które są charakterystyczne nawet bez liści, nad reszta muszę nieźle główkować .
I tłumaczyć mu, że gołe drzewka trudno rozpoznać dokładnie .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies