Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Japoński ogródek Anety 11:06, 24 mar 2012

Do góry
A tu nowości z mojego ogródka (wiem, że zdjęcia lubią tu wszyscy, więc daję co jest, chociaż skromnie):

Ogród, Oogród, Ooogród 11:04, 24 mar 2012

Do góry
zrobiłem dokładniejszy proekt działki
Japoński ogródek Anety 10:59, 24 mar 2012

Do góry
Nowe zakupy. Doniczki z jysk-a pasujące do mebli na tarasie.

To właśnie te meble (ubiegły sezon):

Ogród, Oogród, Ooogród 10:47, 24 mar 2012

Do góry
dobrze to widze?
ogrodoweimpresjejolki 10:46, 24 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
U mnie cały czas stół roboczy. A gdzie kompozycje?

bardzo słoneczny i kolorowy ten stół, a Ismena bardzo ciekawa

miłego dzionka
Rajski ogród Ani 10:45, 24 mar 2012

Do góry
Życzę wszystkim miłego przebywania na świeżym powietrzu
Dobrze, że mam archiwalne fotki

Ogrodnik mimo woli 10:43, 24 mar 2012

Do góry
andziulka napisał(a)

A ja rozkoszuję się moimi krokuskami Wiem, wszycy już je macie.... ale tego kwiecia nigdy dość
Zamiast gadania moejgo bedzei pismo obrazkowe..bo pora nastałą na prace ogrodowe, a nie ogrodowiskowe

Aniu, po prostu bosko!!!!
Rajski ogród Ani 10:39, 24 mar 2012

Do góry
Nie wiem co stało się z moimi innymi krokusami, czy cebulki wymarzły, a może nornice skonsumowały a przecież wszystko było pookrywane gęsto gałązkami świerkowymi, widać to było za mało, znajomej też zmarzły wszystkie ciemierniki i część krokusów
na otarcie łez zostały mi cebulice, maleńkie, ze trudno je wypatrzyć i pąki podmarzniętego ciemiernika

jest i trochę pozytywów
rojniki i lewisie

Rododendronowy ogród. 10:36, 24 mar 2012

Do góry
i ja cię witam tymi ślicznymi tulipankami

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:33, 24 mar 2012

Do góry
na dzień dobry dla wszystkich uzależnionych od ogrodu

kupiłam w trasie, takie piękne!

moje róże z rosarium dziś muszę je posadzić!

i kolejne z rosa ćwik

a tu czeka pienna

Rajski ogród Ani 10:32, 24 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Aniu wróciłaś już z ogrodu?
Aniu ja dzisiaj nic nie robiłam w ogrodzie, byłam w pracy, wróciłam przed dziewiętnasta i jestem padnięta
prawie tak wyglądałam Bogusiu tylko nie miałam siły wierzgać nogami i siedzieć przy komputerze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:15, 24 mar 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Ja też gratuluję 200 stron i dużej aktywności na forum

Ryszardzie, bardzo dziękuję kwiat piękny, ale u ciebie w ogrodzie wszystko piękne i wypielęgnowane
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:14, 24 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko wczoraj Cię odwiedziłam, róża Westerland piękna, a Flammentanz to chyba ta sama co mam Paul's Scarlet ?, wspaniała, bujnie kwitnąca. U mnie taka wiosna:

Witaj Weroniko u ciebie wiosna i w końcu u mnie też! Kwitnie forsycja i trawka już zielona, a cebulowe już widać, niebawem zakwitną
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:41, 24 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Wiosenne wspomnienia

Syneczek sliczny
Ale ta kompozycja bedzie mi się śniła, aż nie zdobedę podobnej

Ogród Małgolinki 09:22, 24 mar 2012

Do góry
Neska, Joanka witajcie w moich skromnych progach

No to teraz przenosimy się już z placu budowy do "ogrodu". W grudniu 2008r. hałdy torfu i "bebła" zostały rozsmarowane wkoło domu. W końcu zniknął księżycowy krajobraz Tak to wyglądało tuż po

Tył domu

Bok od strony tarasu

Z daleka to wygląda całkiem całkiem ale zobaczcie z bliska co tam się działo... niestety w hałdach było sporo gruzu ceglanego, który był wysypany na drogę. Droga wsiąkła po pół godzinie pracy koparki i pod drogą też musieliśmy zrobilić wymianę gruntu - większość cegieł poszła na podbudowę ale wiadomo koparka nie była w stanie wszystkiego przesiać stąd nasz przyszły ogródek wyglądał tak:

Ile ja się nanosiłam tych cegieł to moje haha... Szkoda, że od razu nie zagrabiliśmy terenu oszczędziłoby to nam sporo pracy ale to był grudzień, zimno, mokro i święta tuż tuż

Na konieć pokażę Wam jeszcze drugą część "ogrodu" do dzisiaj nie tkniętą, dziką, nieujarzmioną i porytą przez dziki

Teren jest cały "zaorany" przez dziki i w wyrytych dziurach wiosną stoi woda. Planuję na jesień zaprosić sąsiada z pługiem Chciałam to zrobić teraz na wiosnę ale mój M. ostudził mój zapał

c.d.n

Zakupy przez internet 09:13, 24 mar 2012

Do góry
Witajcie

chciałam pokazac Wam moje zakupy na Allegro.
Zakupilam 15 runianek, 5 kalin, 3 tawuły szare i jedną krzewuszkę o bordowych lisciach.
Niestety nie zrobiłm zdjęcia jak bylo zapakowane, ale nie mialo szansy na uszkodzenia, każda roślina zabezpieczona, karton, strech. Widac że rośliny przed pakowaniem były dodatkowo podlane.
A oto moje piekności:

Krzewuszka po 7 zł,
kalina 5 zł
tawuła 6 zł.
A rośliny jak widac naprawde okazałe.

Do tego runianka za wg mnie naprawde fajne pieniądze: 4 zł szt

i korzonki których jest mnostwo:

Tu link do szkółki:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20350470

Ogródek Hanusi po zimie 09:02, 24 mar 2012

Do góry
Szczególnie serdecznie witam szczecinian!
Udało mi się w czasie przejazdu na cmentarz zrobic kilka zdjęć z tego pięknego miasta.Muszę przyznać ....coraz piękniejszego!
Brama portowa

nabrzeże ,,Wały Chrobrego/Jagiellońskie/
Ogródek Hanusi po zimie 08:47, 24 mar 2012

Do góry
Aldono,Aniu,Bietko,,Małgośiu,witajcie o poranku! Miłego dnia dla Was!
A dla wszystkich bez wyjątku....zdjęcie truskaweczki.
Rododendronowy ogród. 08:33, 24 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja Tobie napisałam..i chyba nie to kliknęłam co trzeba i zjadło

Nie zjadło..... mam otwarte dwie zakładki i nie kliknęłam wyślij

Jak tam minął dzionek? Mam wyrzuty sumienia, że jeżdzisz za moimi sprawami.. ....

Za to popołudnie spędziłam w ogrodzie, a wieczorek na gimanstyce. Zapomniałam, że to piątek i pojechałąm wyszykowana w 6 minut.... najgorzej było z odmyciem rąk. Jakoś do rękawiczek nie moge sie przyzywczaić ...
Oberwałam najgorsze liscie w rh...... wyglądaja kiepsko.... rh mnie nie lubią Ale tak łatwo się nie poddaję... rh tak by nie umarzły gdyby nie były chore...

A co Tobie sie udało zrobić?

Kupiłam Ci 10 worków bo dwa były pęknięte to nie wzięłam. W środe mam zadzwonic , jak będą kupię resztę. Wczoraj niewiele zrobiłam. Próbowaliśmy przesadzic rh ale juz nie daliśmy rady. One rosna a my się starzejemy. Mam teraz problem bo nie zrobie zmiany którą planowałam . Muszę cos nowego wymyślec ale jestem zła bo nie lubię zmieniac planów a głównie dlatego że te przemarzajace muszą zostac na swoim miejscu a chciałam je przesadzic.Podlałam wszystkie rh bo u mnie ciagle ziemia jak skała i zrosiłam im liście bo one to bardzo lubią jak zreszta wszystkie rośliny o skórzastych liściach no i spaliliśmy gałęzie i zmarzniete wrzośce . Tyle ich było-samych wrzośców, ale nie wiem czy jeszcze nie będzie więcej.(bałagan za płotem to już u sasiada)

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 08:29, 24 mar 2012

Do góry
Witajcie

chciałam pokazac Wam moje zakupy.
Przez internet ryzykując nieco zakupilam 15 runianek, 5 kalin, 3 tawuły szare i jedną krzewuszkę o bordowych lisciach.
Niestety nie zrobiłm zdjęcia jak bylo zapakowane, ale nie mialo szansy na uszkodzenia, każda roślina zabezpieczona, karton, strech. Widac że rośliny przed pakowaniem były dodatkowo podlane.
A oto moje piekności:

Krzewuszka po 7 zł,
kalina 5 zł
tawuła 6 zł.
A rośliny jak widac naprawde okazałe.

Do tego runianka za wg mnie naprawde fajne pieniądze: 4 zł szt

i korzonki których jest mnostwo:

Tu link do szkółki:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20350470

Pozdrawiam i lece parzteć jak kultywują moje "zadomie"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies