Bukszpan za 35 zł z Leroy - wkopany:
Dla porównania kulki mają 90 cm wysokości, więc też prawie stożek niewiele mniej.
Z większej perspektywy:
I jeszcze:
I drugi plan - obcięłam właśnie lawendę i obwódki prawie nie widać:
Gdyby nie bukszpany byloby okropnie łyso. Dojdą jeszcze trzmielinki zimozielone, na drugim planie pachysandra (tam więcej cienia), z przodu w słońcu kocimiętka - może przestanie być łyso
Ale i tak jest lepiej niż w ubiegłym sezonie, bez bukszpanów za to z górą żwiru
Irciu - wybieram sie do tego Leclerca, bo inne sadzonki mieli bardzo ladne, wiec mysle ze po te cisy warto. Wprawdzie niewielkie, ok 40 cm w doniczce P9, ale po 4 złote z groszami. Potrzebuję 50 sztuk
A tych cisów co wymroziło, licząc po 6 zł za sztukę - to nieźle musiało szkółkarza zaboleć... :/ Nie było co fotografować, aż żal patrzeć...
Dziś ma imieninki Zbysio??????
No to niech nadstawi pysio!
Będzie wielkie całowanie,
A potem obściskiwanie.
I życzeń dobrych bez liku,
Nasz Kochany Ogrodniku!
Śnieżyczki tak mi zwiastują wiosnę dzisiejszego dnia, słonecznego i ciepłego, jak przewidziała Irenka,
z temp.ok. +20.
Przycięłam wszystkie róże (niestety mocno zmarznięte), oberwałam suche liście mojej pnącej Paul's Scarlet, która wygląda całkiem dobrze. Krokusiki zakwitły aż dwa, żółte. Oczko wygląda marnie. Mój mąż wraz z odkuwaniem lodu "wylał dziecko z kąpielą", przeciął folię, szkoda gadać...ani żaby ani ryby, tylko wciąż dużo lodu.
Psiakowi tak się podobają ciepłe wieczory, że do domu mu się nie chce do późna.
Gwiazdy, śpiewające ptaki, a on romantyk.
Pozdrawiam Bogdziu, Irenko i Haniu.
Aniu annawu moje ciemierniki też mają brązowe liście. Dzisiaj je wycięłam.
Aniu montewerde na wiosnę dostają wieloskładnikowy nawóz (np. polifoska) .
Basiu wiesz że ciemierniki nie lubią kwaśnego odczynu gleby.
Agnieszko miło mi, że zestawienie się podoba .
Marzeno , Ania ma rację to zdjęcia z ubiegłego roku. Ciemierniki mają dopiero pączki.
Joanko , trzeba mieć tylko cierpliwość
Moniko dolomit napewno im pomoże.
Dzisiaj było otwacie sezonu ogródkowego, dużo grabienia i przycinania.
Zaczynają kwitnąć krokusy,wawrzynek ma nabrzmiałe pąki i kwitnie kępa przebiśniegów.
Przyleciał motyl i wygrzewał się w słońcu. Obudziłam biedronkę , pospacerowała sobie i ponownie ukryła się.
u mnie w nocy przymrozek był, ale już o 8 było +7; słońce świeci jak szalone i już w duszy gra; weekend będzie cudowny
Ale świetne te osłonki. Pewnie znów od córki.
a nie, u nas za 11 zł polskich
To dlaczego u mnie takich nie ma?Ja tez chcę.
Bogdzia, chcesz, znaczy masz kupie ci i wyślę jeśli naprawdę chcesz i zrobisz piękną dekorację, bo ty szemo masz talenty!! jak zobaczyłam te rogaliki, to zaniemówiłąm!