Pamiętam ją z programów Geoffa Hamiltona, nazywano ją "anielską wędką". Zapamiętałam tę roślinę i wielokrotnie widywałam ją w Anglii, ale nie sądziłam, że u nas przezimuje.
Liliowców nazbieraliśmy ponad 100 odmian i chyba musimy przestać, bo to się niebezpieczne robi
Purple Water
Lavender deal
Catherine Woodbury
Wild Horses
Tomasz (wiem wiem w chwastach)
No prawie Hanno, prawie bo to jest wschód słońca ,ale Mnich się zgadza. Takie wschody słońca mamy zawsze w lutym.
Dierama - przyleciała z nami z Irlandii i ma się dobrze, bo już trzecią zimę dobrze zniosła.
7 stron musiałam nadgonić od wczoraj, ruch Bogdziu u Ciebie, lepszy niż na Marszałkowskiej
To niecnota z tego kota a można Bogdziu rh od dołu wietrzyć a góry osłonięte włókniną zostawić?
a tu nasza domowa herpetolog, czyli córka Michalina z jaszczurką
Michalina z zaskrońcem (to ten w ręce, bo z tyłu to ja) w wyciągniętej ręce bo kąśliwy był. Generalnie to każdy płaz i gad jest dla Michaliny bardzo miłym zwierzątkiem
jeden z naszych narcyzów, mamy ich około 20 odmian
jeden z ładniejszych wiosennych widoków - żaba moczarowa
i jeszcze wspomnienie jesieni - pierwszy przymrozek
Tomek
Witam
Dość nietypowe zdjęcie - kto zgadnie co przedstawia ?
tu już mniej apokaliptycznie - nasz ulubiony tulipan dziki (ten zapach !)
narcyzy u nas rosną jak głupie - te kępki mają 2 lata
wiosenny zestaw - kosaciec i kocimiętka
Weekend - jak to mówią mówią - spieszmy się go kochać tak szybko odchodzi Na jutro duuużo planów, mam nadzieję, że wszystko uda mi się zrobić - czyli zgrabić trawniki, zdjąć trawnik na przyszłe nasadzenia, oczyścić tuje, uformować żywopłot, może sprzątnąć żwirek - no i znaleźć wiosnę w końcu. Było o bielonym koszyku - miał być w kwiatach, ale na razie kule w nim siedzą
Już mi na nie raczej oko nie lata,ale dowód wiosenny trzeba było mieć!Bocianich gniazd w pobliżu nie mam,ale żabki młode będą! A co!
I znalazł się jeszcze pierwszy rodzynek
U nas był właściwie pierwszy słoneczny,ciepły dzień,ale pozostałe bylinki też pomalutku wygrzebują się z ziemi.....z każdym dniem ,coraz więcej zieloności!
Żaby wiedzą kiedy trzeba składać skrzek!
Tak ,dziś cały dzień słyszałam żurawi,gdzieś się gnieżdżą chyba w pobliżu..
Piwonie,pokazują czerwone pędy!,ostróżki i tulipany też już startują.Róże jeszcze w kopczykach.Narcyze i hiacynty ....już się też meldują!
Tak wygląda moja po jałowcowa rabata.Jeszcze jej nie ruszałam,Trochę smutna teraz ,bo rosną tu krzewuszki,jeszcze bezlistne, trochę miesięcznicy/liście zeszłoroczne pomrożone/
jakieś prymulki i trochę krokusów,ale nie ma tu łanu.Tu latem będą cynie i astry,a na dniach wysadzę bratki.