Dzięki Ewuniu za sugestie i przepraszam że tak długo nie odpisywałam..
Myślę że bonsai na środku zostanie tylko odrobinę powiększę koło + biały grys + kulki z bukszpanu.Coś podobnego jak na zdjęciu poniżej
Resztę chciałabym koniecznie zmienić bo te pofalowane linie w ogóle mi nie pasują Zastanawiałam się nad rabatkami w kształcie prostokątów ( od strony wejścia i widocznej huśtawki ), które wypełnione byłyby np korą czy nakrapianym grysem...
Doradźcie mi proszę jak mogę tam zmienić...
Dla ułatwienia wklejam zdjęcia tego właśnie miejsca przed domem
Widzę jakieś nowe buraki liściowe z biało-różowymi ogonkami, ja mam też te od Legutki.
A szczypiorek czosnkowy jest super - ma grubsze żdźbła od zwykłego szczypiorku i takie kanciasto spłaszczone, nie okrągłe, jasnozielone. Smak czosnku delikatny i przyjemny. No i kwitnie bardzo ładnymi białymi kwiatami. Łatwo się wysiewa.
Marzy mi się czosnek niedźwiedzi, ale nie mam skąd wziąć.
Justynko- zdjecie, które obiecałam Tobie
Zdjęcie widokówki, jaką przysłała mi moja siostra z Francji. Powiesiłam ją sobie w moim gabinecie przy komputerze. Zawsze poprawia mi nastrój. Wydaje mi się, że fotele są identyczne jak u Ciebie Justynko
Justynko, w swoim ogrodzie mam meble w innym klimacie, ale Twoje są urocze Zaraz umieszczę zdjęcie widokówki, jaką przysłała mi moja siostra z Francji. Powiesiłam ją sobie w moim gabinecie przy komputerze. Zawsze poprawia mi nastrój Wydaje mi się, że fotele są identtyczne jak u Ciebie
Andziulko, Bogusiu, miło że zajrzałaście, bo już myślałam, że za mocno furtke u siebie zamknęłam
Na jutro plany porządkowe na balkonie i może już jakiś wiosenny wystrój uda mi sie skomponować. Planowałam dzisiaj, ale z obiecanej słonecznej i ciepłej pogody była tylko POGODA ... No i biometr niekorzystny. Wszystko co robiłam dziś sprawiało mi ogromną trudność.
Marzy mi się, że otworzę drzwi balkonowe i usiadę sobie z kawką Choć w tym roku aranżacja będzie inna
Aniu,przepięknie wyglądają z szałwią! Myślę,że można je wszędzie wcisnąć,wszędzie pasują za względu na kolor kwiatów.Wzeszły u mnie ale się wyciągają,popikowałam i głęboko wcisnęłam,mam nadzieję,że coś z nich będzie.Ślicznie dziękuję za poradę.
Bogusiu podziwiam Twoje roślinki, moje jeszcze w nasionkach, zaplanowałam akcję siew na sobotę
Teraz szybko wschodzą,wysiałam Twoje piękne dzwony irlandzkie -ciekawe czy się u mnie sprawdzą.
Bogusiu sprawdzą się na pewno wysadzałam je do gruntu 10 czerwca, sadziłam je pojedynczo co + - 20 cm, nie wszystkie mocno się rozkrzewiały, najbardziej te, które były sadzone osobno i miały sporo miejsca wokół siebie. Fotka z 10 czerwca
a ta 2m-ce później
a ta pod koniec sierpnia