Za chwilę to będzie cud-miód-malina w ogrodzie.....krokusy już rosną jak szalone Rok temu ostatni opad śniegu (nie liczę zimnych ogrodników) to był 15 marca a potem przyszła wiosna.....
O i autko też sfotografowałam rok temu 15 marca........ jeszcze całe
Coś mi się zdaje, że się musimy spotkać w którymś ze sklepów. Jak tylko się ociepli
Bardzo chętnie
Jolu, ja dokładnie w połowie drogi między Puławską, a Al. Krakowską. Jadąc do pracy mijam Floriall i wyjeżdżam na Puławską przy Melonie.
Mnie się wydaje, że do ogrodu najlepszy Melon. Dużo mają i w niezłych cenach.
We Floriallu można dostać rarytasy i duże rośliny, ale drogo. W zeszły sezonie miskantów mieli spore kępy, ale za 60-80 zł, Red Baron po 58 zł, hortensje po 80- 140. Miewają piękne stożki i luke cisowe.
HRS Dawidy jest świetny, jeśli chodzi o rośliny doniczkowe. Dział ogrodowy mnie rozczarował, ale może źle trafiłam akurat.
A Ty Jolu gdzie mieszkasz? I gdzie Twój wątek? Ujawnij się.
GabiK, to przejeżdżasz koło mnie jadąc do pracy
Zbieram się do założenia wątku, ale nie mam co pokazać Poczekam aż mi chociaż kostkę ułożą.
Danusiu, jak będziesz w okolicy po zakupach kwiatowych to zapraszam na kawkę
A to na zachętę, hihi MÓJ OGRÓD
A wczoraj wreszcie uruchomiłam mój garażowy kącik ogrodnika
Posiałam trochę kwiatków, obcięłam zimujące w piwnicy pelargonie bluszczolistne, a ta, która zimowała na jasnej i chłodnej klatce schodowej ma się całkiem dobrze, więc tylko ją nieco przycięłam (a gałązki spróbuję ukorzenić).
Przywieźliśmy też z zimowej kwatery oleandrowe drzewko - niestety pączki jakie wypuścił na jesień obeschły przez zimę, nie wiem więc czy zaszczyci nas kwitnieniem....ale i tak je uwielbiam
Wyciagnęłam też z piwnicy dwie ogrodowe hortensje - niech sobie juz powoli rosną przy oknie
Za radą babci podpędzę też nieco cebule mieczyków
A tak sobie zorganizowałam pracę - strasznie się cieszę z tego miejsca!
Urokliwy kącik jakby zaraz miało się zasiąść do herbatki w delikatnej ,porcelanowej filiżance ...,nie do "czarnej"roboty )))Podpisuję się pod zdaniem Pszczółki
Uploaded with ImageShack.us
A tak wogle to pitolić auto...wiosna przyszła..... co kawałek już zakwitają krokusy. Już musze uważąć gdzie depcze po ogrodzie, bo co kawałek miłą niespodzianka. Błękitne krokuski też już wystawiły pączki....Bylinki gonią do słoneczka na wyścigi... będzie coraz lepiej
Prosze jaka ładna kępka.... i widać już błekitne krokuski....
Dzisiaj u nas pięknie i słonecznie,a podobno jutro ma być jeszcze lepiej.Moje zwierzaki od rana wygrzewają się na ławeczce
Zajrzałam przed chwilą do moich sadzonek zrobionych jesienią.Okazuje się,że większość wychodzi!Cieszę się jak dziecko,bo mam tam liliowce,piwonie,juki,rozchodniki,żurawki,trawy.Będzie co sadzić.Na zdjęciu tego nie widać,ale i tak wstawię,a co tam