Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Sonka 00:10, 22 kwi 2012

Sylwia, każda Twoja rabata jest piękna,a Ty ciągle przesadzasz, udoskonalasz, żeby było perfekcyjnie, cudny Twój ogród, kibicuję Ci od początku.
KasiaWB 00:25, 22 kwi 2012

Syla napisał(a)
Hehehehehe ..... Serby przycinałam w tym sezonie trzy tygodnie temu ...... obcięłam im czubki i boczki aby były bardziej regularne ponieważ sterczało im tu i ówdzie ...... Popryskałam je również florowitem a wczoraj magiczną siłą bo zaczęły mi żółknąć (parę sztuk) . Przypuszczam ,że mają intruza ale o tym pisałam wcześniej ...... Ja mam ogród usytuowany po lekkim spadzie ..... Na dole mam już wypłaszczenie i przy roślinach obok zrobiłam nawierty dwu metrowe i zasypałam żwirkiem tzw drenaż .... Kasiu jeśli masz jakieś pytania to śmiało .... poinformuję Cię jak mam robione ale czy dobrze , również tego do końca nie wiem .... Ogrodnikiem jestem od dwóch sezonów . Także mizerniak okropelny

Ja swoją ciężką ziemię mieszam z dużżżżą ilością piasku na spód rośliny dosypuję ziemię kupioną na lepszy start ....

pozdrawiam

Sylwia, bardzo Ci dziękuję za szczegółowe informacje, to dla mnie bardzo ważne. Serdecznie pozdrawiam
monteverde 00:42, 22 kwi 2012

Syla napisał(a)
Zrobiłam sobie małą symulację co gdzie i jak pozmieniać na rabacie ......

Tak mam teraz .....

A tak prawdopodobnie będzie .....

Sylwia ta obecna wersja jest fajna, ja bym tylko dala za te 3 kulki bukszpanowe wypasione rh na środek
popcorn 08:23, 22 kwi 2012

Ale super symulacja!!
Syla 10:15, 22 kwi 2012

jotka napisał(a)
Sylwia ślicznie, tylko nie wiem jak się dostać na huśtawkę??? Bo dróżki nie widzę a rabatek deptać nie należy ...

Otóż to ..... krokusów tam nie będzie ale jak ktoś lubi może skakać
Syla 10:38, 22 kwi 2012

monteverde napisał(a)

Zrobiłam sobie małą symulację co gdzie i jak pozmieniać na rabacie ......

Tak mam teraz .....

A tak prawdopodobnie będzie .....

Sylwia ta obecna wersja jest fajna, ja bym tylko dala za te 3 kulki bukszpanowe wypasione rh na środek

Rh Aniu idą od momentu kiedy widać jeden krzaczek w lewą stronę do końca rabaty ... Posadzonych mam tam 5 sztuk i tego zmieniać nie będę .... Rabata będzie odrobinę poszerzona i dojdzie parę kulek tak jak narysowałam.... świerk dostaje eksmisję w inne miejsce .... ucieka sobie na słoneczko

A tutaj ten sam projekt trochę inaczej zasugerowany ....

Jestem niemożliwa .... wiem ....!!! Ale ja muszę mieć tak , że w każdym miejscu mojego domu i ogrodu wchodząc mówię nieustająco do siebie wow !!! Tak jak to śpiewam w przypadku moich trzech strażników

Syla 10:43, 22 kwi 2012

Sonka napisał(a)
Sylwia, każda Twoja rabata jest piękna,a Ty ciągle przesadzasz, udoskonalasz, żeby było perfekcyjnie, cudny Twój ogród, kibicuję Ci od początku.

Witaj Sonka ... mój ogród to jeszcze ciągle plac zabaw ..... Tu wsadzam , tam wysadzam i przesadzam ...... ale dziękuję bardzo .... Kiedyś ta wędrówka roślin na pewno się zakończy ..... Ale kiedy usiądę na tarasiuku i popatrzę na skończony temat , pozostanie mi tylko pielęgnacja i zachwyty ..... To chcę osiągnąć u siebie ..... Ale najpierw muszę powalczyć o zdrowie i piękny wygląd tego co mam już posadzone .... Pozdrawiam cieplutko
Syla 10:53, 22 kwi 2012

kaisog1 napisał(a)
Sylwuś a Ty nie miałaś projektu na te częsć??? Czy cos sie zmieniło? Bo jakaś nie kumata chyba jestem

Ja mam projekt na cały ogród .... a nawet trzy projekty .....ale i tak mieszam coś nie coś bo tak już mam pozdrawiam
anna_studio 11:23, 22 kwi 2012

Joanka napisał(a)

Uwielbiam takie widoki

Ja też, te tulipany są bajkowe....

Wracam jeszcze do inspiracji, które podesłała Ci Lena (marzę o czymś podobnym, ale na razie marzę, ani nie werbalizuję przy moim M )
Czy zdecydowałaś już coś w wymiarach...?
Syla 11:39, 22 kwi 2012

Tak Aniu ..... Wymiary są już ustalone .... Altanka rysuje się na papierze zgodnie z inspiracją, którą otrzymałam od Lenki .... Będzie kamień , oszklone ściany od strony ogrodu z widokiem na wodospad.... Całość altany będzie nawiązywała do nowej aranżacji zewnętrznej całego domu oraz ogrodów zimowych .....Wszystko musi nabrać rozpędu w przyszłym tygodniu (papierologia i formalizacja) ....czas goni ....pozdrawiam