Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

35 Wiosenna Wystawa Ogrodnictwa w Krakowie i spotkanie u Gabrieli - maj 2012 23:29, 11 mar 2012

Do góry
Spotkanie dnia 28 kwietnia (sobota) godz. 15

W dniach 27-29.04.2012 będzie się odbywać ta wystawa. Byliśmy z Sylą w zeszłym roku i było nawet nawet, można wziąć dużo wizytówek okolicznych szkółek, ale i zakupy wiosenne też zrobić. Jest to także dobra okazja do spotkania - niezła grupa jest z tej okolicy. Nowinek i zbytnich cudów tam nie ma, bardziej to przypomina targ, ale myślę, że warto się wybrać, choćby dla tych widoków

Sprzedawano wtedy także bardzo dużo roślin balkonowych i krzewów

Równocześnie odbywa się wystawa storczyków i targi budownicta - oraz zdrowego żywienia - dotąd pamiętam smak tych krówek, hmmm

Tutaj trochę informacji na stronie
http://www.centrumtargowe.com.pl/index.php?id=467

Osobiście proponuję sobotę, bo to chyba najlepszy i najwygodniejszy termin - w godzinach popołudniowych
zielonastrefa 23:15, 11 mar 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

łany cebulicy
]

Piękne miejsce, aż się prosi o ławeczkę, żeby posiedzieć i podziwiać.

wszystko się zgadza. Miejsce wyjątkowo urokliwe. Folder ze zdjęciami z tamtego miejsca nazywa się w komputerze "najpiękniejsza niedziela" a jakie tam piękne były rośliny to jeszcze na pewno pokażę
zielonastrefa 23:08, 11 mar 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
łany cebulicy
]

Piękne miejsce, aż się prosi o ławeczkę, żeby posiedzieć i podziwiać.
zielonastrefa 23:06, 11 mar 2012

Do góry
moich róż ciąg dalszy
zielonastrefa 22:54, 11 mar 2012

Do góry
mój sposób na hiacynty

a tak zakwitły po kilku dniach

Ogród w budowie - nieustającej 22:53, 11 mar 2012

Do góry
To i ja się pochwalę moją formą:

Hirutkowy raj:)) 22:46, 11 mar 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

A ja zauważyłam u Ciebie świetny dzban gliniany, czy w sezonie coś w nim rośnie? Nie widziałam jeszcze takiego, z okrągłą dziurką w środku.

Gabrysia stawiam na nim tylko doniczki z kwitnącymi jednorocznymi ,to z gliny niewypalany,trochę kruchy.Mam jeszcze większy

Ja bym tam wsadziła rozchodniki, rojniki albo macierzankę. Albo jeszcze co innego. Mam taki podobny, beczułkowaty z kilkoma otworami, fajnie to wygląda, polecam.

Pomysł do naśladowania
Rośliny Egipt - Marsa el Alam - hotel Hilton oraz Sol y Mar zatoka Abu Dabab 22:43, 11 mar 2012

Do góry
Okrywowe - dalej Hilton:

Kocimietka?? Bazylia?? w Sol y Mar:

zielonastrefa 22:41, 11 mar 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:39, 11 mar 2012

Do góry
Fiołki z listkami coraz większe - czekają na Was

Hibek

zielonastrefa 22:38, 11 mar 2012

Do góry
skoro jeszcze buro za oknem, to coś dla pokolorowania świata

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:36, 11 mar 2012

Do góry
W domku ogólnie wiosennie - pasychandra puszcza młode listeczki

Sadzonka hortensji silver dollar - ze wszystkich sadzonek hortensji jakie robiłem tylko ta zielona - oby się rozrosła

Wykopany tulipan z doniczką - ciekawe po ilu dniach zakwitnie?

Hirutkowy raj:)) 22:30, 11 mar 2012

Do góry
Krys napisał(a)

A ja zauważyłam u Ciebie świetny dzban gliniany, czy w sezonie coś w nim rośnie? Nie widziałam jeszcze takiego, z okrągłą dziurką w środku.

Gabrysia stawiam na nim tylko doniczki z kwitnącymi jednorocznymi ,to z gliny niewypalany,trochę kruchy.Mam jeszcze większy

Ja bym tam wsadziła rozchodniki, rojniki albo macierzankę. Albo jeszcze co innego. Mam taki podobny, beczułkowaty z kilkoma otworami, fajnie to wygląda, polecam.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:24, 11 mar 2012

Do góry
Piękne zdjęcia robi ten aparat, a jak się nazywa? mnie najbardziej spodobał się wiewiór sowy 2 lata temu miałam zimą cale olbrzymie stado, siedziały na orzechu i śliwie z przodu i wcale nie uciekały, a potem był wypadek od tamtej pory boję się sów

Hirutkowy raj:)) 22:22, 11 mar 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ogródkowy chaos u monitki 22:20, 11 mar 2012

Do góry
Dzisiaj była u nas piękna pogoda, wiosenna, w słoneczku było bardzo ciepło.
Wybrałam się dzisiaj z młodszą córcią do teatru dla dzieci a potem do parku. Było super, krokusiki na szczecińskich Błoniach coraz śmielej wychylają się z trawy. W pełni rozkwitu, trawa pomiędzy platanami jest dosłownie usiana krokusami. Piekny widok, mam nadzieję, że uda mi się go uchwycić i pokazać Wam.

U mnie w ogrodzie też już widać oznaki wiosny
pierwszy kwiat na miodunce

orliki

jakieś niebieskie kwiatki nie mam pojęcia co to

no i moje krokusiki
Skarpa w ogrodzie 22:17, 11 mar 2012

Do góry
Moje skarpy też spędzają mi sen z powiek ( Kasiu będę podglądać Twoje zmagania )

Jedną z moich skarp niby już obsadziłam ( niestety póki co z matą przeciw chwastom ), ale mam wątpliwości jak to będzie wyglądać jak urośnie ... Zrobiłam taki misz masz ( różne rodzaje jałowców, a do tego golteria, irgi, trzmielina i runianka ) a teraz się zastanawiam czy nie powinnam była podzielić skarpy na jakieś trójkąty czy kwadraty i posadzić roślinki grupami ... ?

Wygląda to teraz tak :

Mam pytanie, czy gdybym chciała przesadzać te roślinki, to czy mogę to robić już w tym sezonie, skoro były posadzone w zeszłym ? Ktoś mi powiedział, że powinnam dać im choć jeden sezon bo inaczej po prostu padną ... ??

a tutaj co mnie jeszcze czeka, czyli kolejne skarpy, te z kolei są w cieniu i też mam problem co posadzić. Na wyglądzie tej pierwszej mi tak bardzo nie zależy, bo jest przed drzewami, ale ta druga musi już jakoś wyglądać bo znajduje się po stronie tarasu :

Rośliny Egipt - Marsa el Alam - hotel Hilton oraz Sol y Mar zatoka Abu Dabab 22:17, 11 mar 2012

Do góry
Hilton Marsa Alam Nubian Resort - koniec lutego / początek marca 2012:

Obiecane piórkówki - rozplenice:

Tu widać jak odrastają - też musiały przejść okres spoczynku (kiedy??) i zostały przycięte, ale dość wysoko...:

tu japońskie - też jeszcze widać stare, suche pędy:

Wszędzie linie kroplujące, w końcu to pustynia... dziw że tak tam wszystko rośnie na suchym piasku...

Tutaj piękne, wyrośnięte, w pełnym rozkwicie:

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:09, 11 mar 2012

Do góry

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:07, 11 mar 2012

Do góry
Ptasie scenki w parku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies