Na stole mam takie oto kompozycje w trzech fajnych skrzyneczkach róznej wielkości. One są wykonane z rozbielonego drewna i wydaje mi się, że pasują do nich kwiatki w kolorach żółtych, niebieskich i białych, czyli w sam raz dla mnie
Mojej rodzince tak zasmakował ten placek,że za każdym razem piekę,z innymi dodatkami.
Tutaj zrobiłam jeden z brzoskwiniami,a drugi z jabłkami i rodzynkami,pychaaaaa
Witaj Agatko, odwiedziłam dzisiaj Twój ogród ..... jest uroczy Oczywiście tak jak inni zwróciłam uwagę na Twoje piękne róże... będę zaglądać
Czy zakwitły już krokusiki , które przyniosłaś do domu Pozdrawiam
Haniu - proszę o adres na priv, wyślę! Trochę odmiany "Rubrum" -chyba na moje oko?! - też dołożę (chyba mi się w transporcie pomieszały obie odmiany...więc kilka siewek może być tej czerwonej odmiany, ale ich zebrałam dosłownie kilka kłosów bo tam się same nie wysiewały-przynajmniej siewek nie widziałam, choć szukałam...) - te czerwonolistne nie zimują u nas!
Bogusiu Ty jesteś dla mnie dobrym dopingiem na hodownie własnych roslinek. Pikowanie w przyszłym tygodniu i kolejne wysiewy
Dzisiaj jeden z moich parapetów wyglada tak
Te zielone poduszeczki to lobelia
Lobelia piękna,aż szkoda takiej poduchy dzielić.....a to na dole z lewej to co?
,
Obok lobelii w srodku kapusta ozdobna, a w lewym dolnym rogo zatrwian. Kupiłam 4 kolory (biały, żółty, niebieski i fiolet), bo w zeszłym roku sprawdził mi się i zamierzam wypełniać nim puste miejsca na rabatach z bylinami.