Nieforemny ogród na przodzie
14:51, 04 sty 2012
Witam i dziękuję za podpowiedzi, przydały się i po przemyśleniu zgadzam się, że rabata pod tarasem za duża. Narysowałam inny kształt tej rabaty, już z ciurkadełkiem przy tarasie. Taras od strony sąsiada a zarazem południowej chciałabym osłonić tujami (3szt). Nie chciałabym przesadzać rosnącej magnolii ponieważ od posadzenia tj chyba 3 lata temu jeszcze nie kwitła i boję się że jeśli ją przesadzę nadal nie będzie kwitła. Na kamyczkach koło wody chciałabym jakieś żurawki albo coś z traw.
Przejście z tarasu będzie "po rabacie" tzn po dużych kamieniach w stronę ciurkadełka (również w kamyczkach)
Nie wiem czym obsadzić catalpe ? Będę wdzięczna za jakieś sugestie
To jest strona południowa więc chyba hosty się nie bardzo nadają. A może jakieś żurawki, które lubią słońce?
Po prawej stronie za ogrodzeniem ( jeszcze do zrobienia) biegnie droga dlatego chcąc siedzieć sobie na tarasie muszę go trochę osłonić. Na jesień zeszłego roku zasadziłam ( od str sąsiada ) winobluszcz (podoba mi się ze względu na czerwone przebarwienie na jesieni).
Bardzo liczę na pomoc
i z góry dziękuję
Ola

Przejście z tarasu będzie "po rabacie" tzn po dużych kamieniach w stronę ciurkadełka (również w kamyczkach)
Nie wiem czym obsadzić catalpe ? Będę wdzięczna za jakieś sugestie

To jest strona południowa więc chyba hosty się nie bardzo nadają. A może jakieś żurawki, które lubią słońce?
Po prawej stronie za ogrodzeniem ( jeszcze do zrobienia) biegnie droga dlatego chcąc siedzieć sobie na tarasie muszę go trochę osłonić. Na jesień zeszłego roku zasadziłam ( od str sąsiada ) winobluszcz (podoba mi się ze względu na czerwone przebarwienie na jesieni).
Bardzo liczę na pomoc

i z góry dziękuję
Ola