Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Przemka w ogrodzie. 08:54, 13 kwi 2012

Do góry
Wczoraj również przeprowadziłem jedną z cięższych roślinnych operacji, wytaszczyłem z mamą ostatkiem sił moje agawy z piwnicy. Oj chyba już niewiele takich operacji przed nimi, już z wielkim trudem mieszczą się w drzwi, ale może jeszcze kilka lat dam radę
Każdego roku jak na złość rośliny te wytwarzają masę odrostów które prawie rozsadzają donice, aby się ich pozbyć nie wystarczy już siła moich rąk. Ale na wszystko jest jakiś sposób

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:53, 13 kwi 2012

Do góry
Basiu, a my trochę zazdrościmy, ale będziemy cieszyć się dłużej

Karolinko dziękuję bardzo

Dziś obchód robiłam w nowych kaloszkach

Juz myślałam , że już ale jeszcze trochę cierpliwości

a tymczasem cieszę się z każdego kwiatka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:52, 13 kwi 2012

Do góry
Gratuluję dwóch setek!!! Czekam na więcej...
U Przemka w ogrodzie. 08:37, 13 kwi 2012

Do góry
Witam Wszystkich Serdecznie
Ostatnio mam trochę zaległości, przez kilka tygodni nie miałem dostępu do internetu, co mnie bardzo denerwowało. Wiosna do ogrodu zagląda bardzo leniwie, a zima której niby nie było wyrządziła bardzo dużo strat. wiele roślin wygląda bardzo kiepsko, zwłaszcza róże które przez poł zimy rosły a nawet kwitły, po szybkim nadejściu bardzo silnych mrozów, zostały silnie przemrożone, wiosenne cebulowe też jakoś mizerniej wyglądają niż zwykle. Oto pierwsze wiosenne kwiatki, choć małe i mało ale poprawiają nastrój

Przylaszczka jako pierwsza pokazała się w swoich kwiatach.

Krokusy chyba trochę podmarzły.

Puszkinia za to w dobrej formie.

Żurawki to w większości wygladają koszmarnie, ale jest kilka takich które wyglądają jakby zimy nie było.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:12, 13 kwi 2012

Do góry
Przyjmij gratulację od stałej podglądaczki!Rok.....niby mało,a jednak wiele!Widać to na zdjęciach!Buziaczki!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:11, 13 kwi 2012

Do góry
Deszcz padał w nocy - wszystko wilgotne, ładnie pachnie na dworze

Fotki:
Cunningham's White - jeszcze nie pokazywany, czeka na cieplejsze dni w garażu - bo podpędzony, pąki ma duże, szkoda żeby przymarzł:

Wielkie wysokie czosnki ozdobne rosną w szaleńczym tempie, karnie w rządku

Posadzone w korze i kwaśnej ziemi żurawinki:

I ciemierniki (bukszpan żółknący muszę ogolić)

Próbnie poustawiane bukszpany:

Oczywiście te jałowce płożące by znikły:

Rododendronowy ogród. 08:05, 13 kwi 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Wpadłam się przywitać z tobą Bogusiu mając nadzieję ze to zdjęcie sprawiło ci przyjemność.Wiem że kochasz Czaple Pięknego poranka ci życzę i dobrego samopoczucia ,,,nie tylko w dniu jutrzejszym .Dobrej Nocki Bogusiu

Dajano cudne zdjęcie. Tak czaple to moje najbardziej ulubione ptaki niestety nie mam prawie okazji by je oglądac więc to zdjęcie bardzo mnie cieszy. A jak bys jeszcze zdradziła gdzie je zrobiłaś?
Trawa pampasowa - Cortaderia selloana 07:43, 13 kwi 2012

Do góry
Moje trawy pampasowe przetrwały kolejną zimę jak zwykle późną jesienią trafiły do nieogrzewanego garażu, a gdy przyszła zima i mróz przeniosłem je do piwnicy. Przechowywane w widnym miejscu, temperatura do 10 stopni. Przez całą zimę podlane zaledwie kilka razy, dwa czy trzy. Już od jakiegoś czasu były w znów w garażu a wczoraj wystawiłem je już na zewnątrz. Teraz czeka je przesadzenie, lekkie przycięcie i reszta nalezy do nich. Na dzień dzisiejszy nie wyglądają ciekawie, ale są zielone i juz rosną, kilka tygodni wiosny przywróci im odpowiedni wygląd.

Nasz mały, zielony świat. 07:42, 13 kwi 2012

Do góry
Właśnie byłam Nika u Ciebie, jeszcze raz zdrówka życzę.

Wczoraj w ramach prac ogrodowych wzięłam się za renowację mojego małego trawniczka przed domem, dobitego głównie przez Lunkę. Muszę to wszystko przemyśleć, nie będę się przecież wściekać na psa przez naście lat, chyba rzeczywiście tak jak radzi Hania będę częśćiej wychodzić za bramkę na krótkie siusiu a nie tylko na długie spacery...
A oto efekt mojej pracy. Trawkę skosiłam, przeryłam wertykulatorem, dosiałam trawę, przykryłam agrowłókniną i czekam na zielony łan
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:52, 13 kwi 2012

Do góry
Gratuluję Kasiu roczku wśród nas
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:36, 13 kwi 2012

Do góry
Jak zacznę tak miesiąc po miesiącu gratulować to oj ...
Gratuluję Katarzyna
Miało być inaczej 01:26, 13 kwi 2012

Do góry
Trzmielina przezimowała całkiem dobrze, pewnie dlatego ze jest w cieniu

i jeszcze akcent ogrodowiskowy.....wszystkie dwa moje bukszpany

Miało być inaczej 01:18, 13 kwi 2012

Do góry
Jeszcze pokażę jak to wygląda z normalnej perspektywy..... a nie z przybliżenia......raczej mało kwieciście

Z tyłu widać moją przemarzniętą jukę.... przed cięciem

i druga juka ....już przycięta....wiem że odrośnie, ale szkoda

Miało być inaczej 01:17, 13 kwi 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Przyszłam sprawdzić co masz za stresik, bo u Ani asc pisałaś, że będziesz zagryzać. Po ilościach słodyczy stwierdziłam, ze trzeba wpaść do koleżanki, bo musi być mocno zestresowana. Może dobrym słowem pomogę. Pozdrawiam.

Agnieszko..... stresik związany z oglądaniem wiosny u Ani i innych U mnie dopiero jakieś pierwsze kwiatuszki się pojawiają a u innych prawdziwa wiosnaTak właśnie się pocieszam się zdrową żywnością

Tobie nadwaga nie grozi....możesz się spokojnie odstresowywać
Ale co tam..u Ciebie zawsze później wiosna....... a co ma powiedzieć np. Wrocław.....rejon gdzie zawsze ciepło ..... a tu kicha Mało tego my staramy się nie sadzić tego co wymarza, a oni mogli..i co...i kicha........
Wiec jak coś w normie to dobrze....ale i tak uśmiałam się na cały głos .....z zestawu "nerwosolków "...aż się przestraszyłam, że M obudzę... I w tak poprawionym nastroju od dobrego żartu idę spać........ taki uśmiech przed spaniem to jest to co człowiekowi potrzeba
Miało być inaczej 01:08, 13 kwi 2012

Do góry

Miało być inaczej 01:01, 13 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Przyszłam sprawdzić co masz za stresik, bo u Ani asc pisałaś, że będziesz zagryzać. Po ilościach słodyczy stwierdziłam, ze trzeba wpaść do koleżanki, bo musi być mocno zestresowana. Może dobrym słowem pomogę. Pozdrawiam.

Agnieszko..... stresik związany z oglądaniem wiosny u Ani i innych U mnie dopiero jakieś pierwsze kwiatuszki się pojawiają a u innych prawdziwa wiosnaTak właśnie się pocieszam się zdrową żywnością

A to parę moich kwiatuszków z zaznaczeniem na PARĘ.... bo w tym roku jest ich bardzo mało w porównaniu do poprzednich lat..... pewnie wymarzły....

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:58, 13 kwi 2012

Do góry
Może przy tej okazji tytułem przypomnienia fotki obrazujące jak to było na samiutkim początku
wiosna 2011 r.

lato 2011 r.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:47, 13 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Danusiu pierwszy rok doświadczeń i nauki za mną Bardzo mi miło i dziękuję Wam za wsparcie

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:39, 13 kwi 2012

Do góry
Gratulacje Kasiu, roczek

Dwa światy 00:37, 13 kwi 2012

Do góry
hania napisał(a)
no mam nadzieję,że będzie ciepło.....bo u mnie dzisiaj zimnooo,pochmurno ,brr...

ale w donicy się wypełniło,zakwitły hiacynty;

właśnie zajrzałam aby zobaczyć co nowego w Twoich donicach Haniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies