Docelowo róża ma przekroczyć metr wysokości, ale moja po 3 latach nie ma nawet pół metra.
Powoli rośnie, zajmuje niewiele miejsca. Dobrze radzi sobie z mrozem i z chorobami. Kwiaty znajdują się powyżej liści, wyglądają jak chmurka , nie trzymają się zbyt długo, do 3 dni, są małe, wyglądają jak pomponiki. Są aksamitne i w wyglądzie i w dotyku.
Mocno pachnące.
Celinko, mnie się wydaje, że jednak nie mam daru do łączenia roślin, u innych to arcydzieła na rabatach powstają, u mnie zwykle... groch z kapustą .
Będę zaglądać, oczywiście, bardzo mnie ujęła Twoja historia i ciekawa jestem jak się będzie to wszystko dalej toczyć.
Po za tym jest u Ciebie miło i bardzo ładnie, jak lubię .
Dziękuję za piękne zdjęcie róży, jest cudna .
Najbliższa Ikea (a i tak daleko) to w Warszawie. A świeczki z biedronki one są wszędzie.
Mam jeszcze mniejsze na świeczuszki lub światełka. Można by na krokusiki wykorzystać, ale krótko kwitną.
Aniu,jaka to róża ? przepiękna,uwielbiam ten kolor.
To Cardinal Hume, dość szeroko krzewiąca się róża a nie za wysoka. Można ją zastosować jako wyższą okrywówkę.
Ma bardzo ładne kwiaty, które wieczorem się zamykają, jak do snu
Trochę podróżowałam po świecie, ale odkąd spełniłam swoje marzenie - mam maly domek z ogrodem i pieskami, nie mam już ochoty na podróże. Teraz to jest moje najpiękniejsze miejsce na świecie Nie ma lepszego relaksu, jak pieczenie kiełbasek we własnym ognisku