Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 22:11, 22 lut 2012

Do góry
o nasionach to już zapomniałam , bo te pierwiosnki maja ok 6-7 lat . po prostu nie pamiętam

.

wiosna do nich najpierw należy

potem pojawiają się smagliczki

za nimi fiolki rogate

potem wilczomlecze : sosnka i złocisty

chwalą się urodą jaskry

a brunery kwiatami do złudzenia przypominają niezapominajki

m.m.m - mój misz-masz. 22:05, 22 lut 2012

Do góry
Witaj dziadku Wawiku! Zawsze wiedziałam,że jak winogrona obrodzą,to i w rodzinie przychówek się trafi!
Dzieciątko śliczne!Niech się zdrowo chowa.Zdawaj relację z postępów w rośnięciu do góry!Wypadałoby wypić za zdrowie i pomyślność!- 100 LATI żeby szybko zaczął łazić..... po drzewach!

Za bociana,to Tobie szczególnie dziękuję,bo to świetna wiadomość,że już wędrują do nas na falach ciepłego powietrza
Ogród z przeszłością 22:02, 22 lut 2012

Do góry
Haniu, u nas też powiew wiosny się czuje. Śnieg prawie cały stopniał. Przede mną kilka wolnych dni więc pójdę na zwiady do ogrodu. Zauważyłam już pierwsze kwiatki przebiśniegów. Już kombinuję jak poprzenosić rośliny.
Forsycję też miałam w wazonie, już mi przekwitła.

Sebek, dziękuję bardzo. Piękny bukiet. Pewnie twoje dzieło?
Rododendronowy ogród. 21:49, 22 lut 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Ja też poproszę ,jestem

Krysiu zlituj się, jak się zorientuja to bede tu siedziec do jutra.

Tylko na minute i ostatni raz.
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 21:39, 22 lut 2012

Do góry
W ramach odstresowania cos namazałam.... Ja mam wrażenie, że koniecznie chcesz ograniczyć ilosć trawnika - może się mylę To go ograniczyłam...

To na górze koło to zrobiłabym z kamieni polnych - takie koło z kocich łbów, coby w koszt nie iść i nawiązać do slupków od płotu. Tą "pergole" z jakiegoś "żywego" drewna bym zrobiła.... jak płot.
Mnie tu brakowało czegos przy czym można zrobic ciurkadło. Wstawic je w rabate ok i co dalej? Więc pomyślalam, że takie miejsce do posiedzenia będzie ok.
Dobra już się nie rozpisuje sama oceń

Kubusiowo 21:38, 22 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Nie mam ogrodu "przy sobie" więc dziś.... moje stroczyki.... Nie wiem jakim cudem kwitną bo je zaniedbałam straszliwie... ale uwielbiam je i przeprosiłam

Ten Mini Mark jest bombowy
Ogród z przeszłością 21:35, 22 lut 2012

Do góry
No i umknęły nam urodziny - wszystkiego najlepszego i powodzenia w realizacji nowego ogrodu

Cały rok w ogrodzie 21:34, 22 lut 2012

Do góry
badara napisał(a)
Oczar,jego kwiaty są bardzo ciekawe,początkowo takie zwinięte tasiemki,rozwijają się stopniowo

O !!!!! jak pięknie zapachniało przedwiośniem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:33, 22 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)

cha, cha, cha, cha a fajnie byłoby tak

Ja wytrzymuję tak max 15 minut....

A ja tak mogę caaaały dzień .
Ogród u stóp klasztoru 21:32, 22 lut 2012

Do góry
czuć u nas już wiosnę choć zaspy śniegu koło domu z metr wysokości . pokusiłam się rozgarnąć co nieco śnieg , żeby szybciej zniknął z podwórka.
już marzę o tulipankach ...tylko czy ich zobaczę po takiej długiej zimie , to pewno nornice wszystko spałaszowały.

może choć niezapominajki

albo pierwiosnki

Moje poletko 21:30, 22 lut 2012

Do góry
Oj Haniu!Nie było łatwo, to przyznaję,momenty załamania,zwątpienia,nawet łzy były
Ale wespół w zespół ruszyliśmy z robotą. A na dodatek poszliśmy za ciosem.Z moją działką sąsiadował drugi połać,jeszcze bardziej zaniedbany.To nawet trudno nazwać działką .Ot kawałek zachwaszczonej ziemi. Nie zastanawiając się długo połączyliśmy obie-tzw działki i z300 metrów zrobiło się 604.To co widać na zdjęciu oddaje pełny obraz.Nędza i rozpacz. Mąż zaczął robić pergolę.Nie ona była akurat najważniejsza,ale skoro miał taką potrzebę ,pierwsza zasada,nie przeszkadzać
A z tyłu wędruje nasza suczka Gama.Dla niej te chaszcze to był raj!
Poznajemy ptaki 21:28, 22 lut 2012

Do góry
Sójka

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:26, 22 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Sebek, pędzisz jak burza. Trzaskasz te strony jak szalony.
My mamy w domu pobieloną lekko podłogę, drzwi i szafę z surowej sosny. Używaliśmy do tego bejcy białej, ale rozprowadzaliśmy ją dość mocno wodą i najlepszą metodą nakładania na drewno było użycie gąbki, najładniej się rozprowadzało. Może się przyda nasze doświadczenie.

Sebek, mógłbyś wstawić zdj. hosty Patriot? Z odległości kępę i liście bliżej. Da się zrobić?

Tej akurat nie mam, ale...
Gardenarium napisał(a)

Moja "Patriot" w deszczu, ten rok był korzystny dla host

Tutaj jeszcze u Zbyszka - tylko młode kępy - latem też je pokazywał, ale nie mogę ich znaleźć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/35-nasz-przydomowy-ogrodek?page=104#post_1032
Poznajemy ptaki 21:26, 22 lut 2012

Do góry
i samica bażanta do kompletu- gdyż Bogdzia umieściła fotkę samca, to moje zdjęcie było robione z dużej odległości

kos

sikorka bogatka

sikorka modraszka
Ogrodnik mimo woli 21:25, 22 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Ta inna to magnolia gwiaździsta.

Dzieki, że napisałaś, bo mi już sie nie chciało..trudny wyraz i przy moich przestawianych literach 3 godziny nazwę bym pisała. Co napisze, to musze potem każdy wyraz poprawiać...coś się moej półkulki ostatnio przestawiły ......
Ogrodnik mimo woli 21:23, 22 lut 2012

Do góry

Ta inna to magnolia gwiaździsta.
Ogród w Alei Lipowej... 21:22, 22 lut 2012

Do góry
justi napisał(a)

Ja też nie wiem co to jest - często spotykam w kompozycjach. A wysiej - przecież nie zaszkodzi
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:21, 22 lut 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
[/img]

Bardzo interesujące fotele.
Pokryła je naturalna patyna? Czy są pomalowane?
Podobaja mi się takie domu z drewnizne z duszą szkoda... Ale teraz cze ka was nowa przygoda.
Zaczeliście budowe w tym samym momencie co my.
Pozdrawiam
Patrycja
m.m.m - mój misz-masz. 21:17, 22 lut 2012

Do góry
Nareszcie po mrozach i jak tu nie cieszyć się, że już wiosna. Wczoraj widziałem pierwszego w tym roku bociana, ale nie podejrzewałem że on mi, a raczej mojemu synowi taki numer wywinie.

Poznajemy ptaki 21:17, 22 lut 2012

Do góry
Bogdziu, fajnie, że założyłaś ten watek... ptaki to zwierzęta bytujące często blisko nas, a jednak dość mało znane czy słabo rozpoznawane...
ja też dorzucę kilka fotek ptaków spotkanych w moim ogrodzie...
kwiczoł

sójka

kowalik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies