Krysiu bardzo dziękuję, ale długo Ci kwitnie bo na 200 stronę był ten sam (patrz str201).Fajnie jak taka ładna roślina tak długo nas cieszy swoja urodą.Dzięki.
Bożenko mam 3 szt. w różnym czasie zakwitają i maja kwiaty na dwóch odnogach
A ja myślałam że tak długo kwitnie. tak czy siak masz długo ładne kwiaty w domu.
A oto moje Ten srodkowy tez mial byc zgodnie z etykieta bialy, nie zagladalam mu pod sukienke w sklepie, dopiero w domu zobaczylam, ze cebula ma inny kolor, no i w efekcie jest rozowy Pachna oblednie tylko jakies takie lysawe sa
Nogi spoko...koniowi pomaga tym bardziej mi pomoże...a to część mojego towarzystwa
Ania super fotka i humory też ?
no kuruj się dziewczyno i odpoczywaj , zdrowka życzę
a odczucia miałam zupełnie takie same jak Ty po pierwszym spotkaniu z kilkoma osobami z ogrodowiska w Sosnowie
bardzo optymistyczne i kolorowe foto, wiosenne na tle zimy
Głód jednak doskwierał i kwiczoł postanowił poszukać innego czynnego baru.....
Leci na drugą stronę ogrodu, patrzy, a tam urzęduje grubodziub.
"Grubodzioby mają bardzo mocny dziub.
Z nim nie będę zadzierał, poczekam może się najje i zwolni mi miejsce przy stoliku...."
Cierpliwość został nagrodzona Grubodziobek zostawłi większość jabłuszka
Uczmy się cierpliwości .......
Moje pierwsze nasionka skiełkowały
Pokażę teraz historię kwiczołka. Część zdjęć jest nieostra..ale do zachowania ciągłości są potrzebne.
Głodny kwiczołek chciał sobie zjeść obiadzik...... leci do baru, a tam...siedzi sobie nieproszony gość.
Zagląda do środka i mówi
"Koleś! To jest mój bar i co robisz w środku?
Na co kos powiedział "A co cię to obchodzi!"
Doszło do bardzo ostrej wymiany zdań
Kwiczołek zdenerwował sie nie na żarty..."Co on sobie myśli?! Zaraz go wyrzucę siłą!"
Gabrysiu, te piękne tulipany to niestety nie z mojego ogrodu, tylko z kwiaciarni. Mam sporo tulipanów, ale najbardziej kocham te botaniczne. Może dlatego że tak wcześnie kwitną a poza tym są bezproblemowe.
Tulipan Kaufmaniana 'Fashion' i 'Johan Strauss'
Z botanicznych mam jeszcze 'TULIPA TARDA DASYSTEMON,' ale w zeszłym roku jak pojechałam na działkę były już po kwitnieniu. Kwitną pod koniec marca. Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się je zobaczyć i zarejestrować ich piękno.
Krysiu bardzo dziękuję, ale długo Ci kwitnie bo na 200 stronę był ten sam (patrz str201).Fajnie jak taka ładna roślina tak długo nas cieszy swoja urodą.Dzięki.
Bożenko mam 3 szt. w różnym czasie zakwitają i maja kwiaty na dwóch odnogach
To jest sposób jak domowym sposobem otrzymać kwitnące tulipany w lutym.
Wrzesień-listopad - sadzimy do doniczek.
Doniczki trzymamy na zewnątrz, aby zostały poddane działaniu mrozu.
Na początku lutego przenosimy do domu w jasne miejsce i zaczynamy delikatnie podlewać.
Po około 2 tyg. zakwitną.
Po przekwitnięciu odstawiamy gdzieś w mniej widoczne miejsce i czekamy aż liście samoistnie zaschną i wyjmujemy cebulki, oczyszczamy i przechowujemy w suchym miejscu aż do września. Jesienią wysadzamy do gruntu.