Magnolia dziękuję, że wpadłaś. Tam teraz lawenda jakoś nie chce rosnąć, próbowałam. Niby ma słońce, ale chyba ta gliniasta ziemia jej nie służy, albo sama nie wiem. Na skarpie są kosodrzewiny karłowe, w sumie 3. Miedzy nimi myślałam posadzić rozchodniki, różne, czyli kosodrzewina, rozchodniki, kosówka, rozchodniki czerwone, kosówka i znowu rozchodniki. Trawy ok, ale stipa na początku ma tam za sucho, też przerabiałam Sesleję?? Coś innego..?
Tylko na wiosnę jak nic będzie łyso.. hmm..
Jestem. To co dać przy murku zależy co będzie na skarpie. Może być sama lawenda. Wtedy na skarpie rozchodniki, trawy i można jeszcze punktowo dodać lawendę.
Lawendy na takim wąskim pasku raczej nie mieszaj z trawami- jej kępy nie będą się przenikać, tylko będą oddzielne poduchy dawać i takie pokawałkowane będzie
Magnolia a mogłabyś rzucić okiem u mnie na 210 str. sadzić tam lawendę czy nie, a dać tylko jakieś trawy. Planowałam na skarpę dać rozchodniki nie za duże, bo tam nic nie chce rosnąć
Olu to Duble Delight - ona jest fajna bo dość drobna i rośnie jak sicekła. Ale ten jej róż czasem mnie wnerwia, bo sa sezony kiedy jest taka sina...
M ja lubi bardzooo.
Aha- z tyłu widac jeszcze Pink Sensation- taka mocna i niska, fajna. Mamy ja miesiąc, zobaczymy jak będzie rosła
Nie będzie efektu przenikania się, tylko oddzielnych kęp seslerii i pomiędzy punkty jeżówki Wtedy ona musi być dośc niska, żeby nie było dziwnie. Nie można tez zrobić tak żeby się przerastały bo sesleria zeżre jezówkę i nawet nie splunie. Np odmiana Wild berry by mogła być