Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:27, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Martuz Twój Las i jego poszycie jest bajeczne.stipe widzę udało się odtworzyć.abjak moja? Było coś z niej?
Ogródkowe perypetie:) 13:57, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Jestem. To co dać przy murku zależy co będzie na skarpie. Może być sama lawenda. Wtedy na skarpie rozchodniki, trawy i można jeszcze punktowo dodać lawendę.
Lawendy na takim wąskim pasku raczej nie mieszaj z trawami- jej kępy nie będą się przenikać, tylko będą oddzielne poduchy dawać i takie pokawałkowane będzie

Magnolia dziękuję, że wpadłaś. Tam teraz lawenda jakoś nie chce rosnąć, próbowałam. Niby ma słońce, ale chyba ta gliniasta ziemia jej nie służy, albo sama nie wiem. Na skarpie są kosodrzewiny karłowe, w sumie 3. Miedzy nimi myślałam posadzić rozchodniki, różne, czyli kosodrzewina, rozchodniki, kosówka, rozchodniki czerwone, kosówka i znowu rozchodniki. Trawy ok, ale stipa na początku ma tam za sucho, też przerabiałam Sesleję?? Coś innego..?
Tylko na wiosnę jak nic będzie łyso.. hmm..

Ok, lawenda będzie sama.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:30, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Olu to Duble Delight - ona jest fajna bo dość drobna i rośnie jak sicekła. Ale ten jej róż czasem mnie wnerwia, bo sa sezony kiedy jest taka sina...
M ja lubi bardzooo.
Aha- z tyłu widac jeszcze Pink Sensation- taka mocna i niska, fajna. Mamy ja miesiąc, zobaczymy jak będzie rosła

Double D śliczna Pink Sensation u mnie dopiero zaczyna, fajne ma ciemne łodygi i w sumie też niedawno posadzona chyba się polubimy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:19, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
albo sporobolus.
ojaaaa mam sporobolusa i jeżówki
Ogródkowe perypetie:) 13:18, 05 wrz 2016

Do góry
Jestem. To co dać przy murku zależy co będzie na skarpie. Może być sama lawenda. Wtedy na skarpie rozchodniki, trawy i można jeszcze punktowo dodać lawendę.
Lawendy na takim wąskim pasku raczej nie mieszaj z trawami- jej kępy nie będą się przenikać, tylko będą oddzielne poduchy dawać i takie pokawałkowane będzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:09, 05 wrz 2016

Do góry
albo sporobolus.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:06, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Nie będzie efektu przenikania się, tylko oddzielnych kęp seslerii i pomiędzy punkty jeżówki Wtedy ona musi być dośc niska, żeby nie było dziwnie. Nie można tez zrobić tak żeby się przerastały bo sesleria zeżre jezówkę i nawet nie splunie. Np odmiana Wild berry by mogła być

no ta...
czyli z trzcinnikiem overdam będzie podobnie bo on też rośnie w kepie?
To jak chce taki efekt uzuskać to molinia najlepsza??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 05 wrz 2016

Do góry
Magnolia a mogłabyś rzucić okiem u mnie na 210 str. sadzić tam lawendę czy nie, a dać tylko jakieś trawy. Planowałam na skarpę dać rozchodniki nie za duże, bo tam nic nie chce rosnąć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:01, 05 wrz 2016

Do góry
Olu to Duble Delight - ona jest fajna bo dość drobna i rośnie jak sicekła. Ale ten jej róż czasem mnie wnerwia, bo sa sezony kiedy jest taka sina...
M ja lubi bardzooo.
Aha- z tyłu widac jeszcze Pink Sensation- taka mocna i niska, fajna. Mamy ja miesiąc, zobaczymy jak będzie rosła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:58, 05 wrz 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

a co myślisz o połączeniu tej jeżówki z seslerią heu....?!

Nie będzie efektu przenikania się, tylko oddzielnych kęp seslerii i pomiędzy punkty jeżówki Wtedy ona musi być dośc niska, żeby nie było dziwnie. Nie można tez zrobić tak żeby się przerastały bo sesleria zeżre jezówkę i nawet nie splunie. Np odmiana Wild berry by mogła być
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:44, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

To dzika molinia. Dzięki Magduś

a co myślisz o połączeniu tej jeżówki z seslerią heu....?!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 05 wrz 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

Cudne zdjęcia z cudownego ogrodu

Martuś co to za trawa z tymi jeżówkami??

To dzika molinia. Dzięki Magduś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Cudne zdjęcia z cudownego ogrodu

Martuś co to za trawa z tymi jeżówkami??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 05 wrz 2016

Do góry
za dynie i ja muszę się wziąć niebawem.
narazie jedliśmy tylko makarnową a małe nam goście wyprowadzają na ozdoby
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:29, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

oddałam głos na cudne tarasy

merci boku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:28, 05 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Prywata

Konkurs
zgłosiłam swoja fotę z wakacji do konkursu.

http://wakacje.pless.pl/44599-konkurs-wakacyjny-eliminacje-nr-2?fkz=2146

jesli wam sie podoba to wspomóżcie mnie głosikiem

Z góry dziękuję

oddałam głos na cudne tarasy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:24, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Drzewo czosnkowe w towarzystwie wilców świetne Gosiu!

pewno nie na długo bo chyba pierwszy mróz zetnie wilce

idę robic obiad - dziś twoje dynie faszerowane szpinakiem kaszą jaglana i serem pleśniowym
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 05 wrz 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 05 wrz 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 05 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Magnolia jak wylke piękne nam zaserwowałaś kadry, tym razem też upatrzyłam ulubione zdjęcia
świecznica nr 1
stipa z kapką rozchodnika nr 2
jeżówka z rdestem nr 3

zawsze mile widzę tu twoje zdjęcia

spory masz też w donicy wrzosiec, wow u nas same mikrusy

Pięknie się tam macie

Dzięki Kochana.
Wrzosy faktycznie tanie i spore.

mamy się całkiem nieźle, faktycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies