Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działeczka - Grzesiu 18:55, 14 gru 2011

Do góry
Dziś już przeglądałem nasionka pomidorów...to tak już jeśli mówimy o szklarence
I papryczek również, nasion papryk to mam na całe krotoszyńskie działki.
Jutro pojadę na działkę pograbić liście które jako ostatnie spadły z wierzby płaczącej.
I może trawnik skoszę?
Muszę też wylać wodę z beczek i obrócić je...żeby woda nie zamarzła w nich.

Gabrielo-dzięki za pochwały....ale porównanie do tak znakomitego ogrodu to chyba przesada
A ja myślałem że to przed Twoim domem jest zdjęcie z Twojego avatarka

Sebek-dzięki

Przemo-Purple Sensation I Giganteum są fajne....będziesz zadowlolony
A jeszcze większy, grubszy i ładniejszy jest Globemaster podobny do Giganta
A skąd jesteś dokładnie?
Bo w razie czego możesz wiosną wlecieć i sam zobaczysz Globemaster

Danusiu-właśnie podpędzenie wiosną i schowanie wrażliwców w razie przymrozków
To największe zalety.
A i wysiane roślinki normalnie w gruncie i w szklarni..inaczej rosną, co da się zauważyć każdemu kto dysponuje szklarnią, czy tunelem foliowym.

Zrobiłem zimową kule...tę którą znacie z wiosny i lata...tylko muszę zdjęcia zgrać

Truskawki zaczęły się dopiero przebarwiać

I ostatnie już chyba róże

A tam w oddali widać czosnek "Globemaster"

Rajski ogród Ani 18:45, 14 gru 2011

Do góry
SIERPIEŃ 2011

Mój ogród 18:33, 14 gru 2011

Do góry
Dzisiaj, trochę o zwierzątkach, takiego gościa miałam dzisiaj na balkoniku w kuchni.
A to moja ukochana Misia. Tu Misia w ogrodzie, spełnia swoje obowiązki i jest bardzo czujna.

Misia, skończyła w październiku 9 lat. Jest ze schroniska, ale wzięliśmy ją jak miała 2 miesiące. Urodziła się w schronisku. Ludzie ponoć dzielą się na tych co kochają koty lub psy. Ja jestem psiara. Misia ma mały łebek , ale rozumek ma całkiem, całkiem. Kocham ją bardzo. Jest to miłość odwzajemniona bardzo.
Początki w Kruklandii 18:19, 14 gru 2011

Do góry

Bogdzia przyzwoliła, więc moje Różaneczniki zostają Trza je teraz tylko ładnie rozmieścić i dodać im towarzystwa.

Puste pole z wysepką kwiatową 18:18, 14 gru 2011

Do góry
elkatei napisał(a)
Halo, Ogrodowiczanie!
Odczyniamy zimę!
Proszę nastroić gardziołka i wydzierać się ze mną...
Śpiewamy piosenkę Maryli Rodowicz:
"Ale to już było...
I nie wróci więcej..."
Zdjęcie jest z 17 października 2011

Elu jak w baśni....
Puste pole z wysepką kwiatową 18:17, 14 gru 2011

Do góry
elkatei napisał(a)

Talent masz w łapkach, żebyś mieszkała bliżej, to nie martwilabym się o uszka do barszczyku wyszły Ci takie mniamniuchne i jak ich duuuużo!!
Rajski ogród Ani 18:13, 14 gru 2011

Do góry
LIPIEC 2011

Puste pole z wysepką kwiatową 17:59, 14 gru 2011

Do góry
Kochani, nie wiem, czy dziś pogadamy, bo ostatnio mój net chodzi podpierając się kosturem...
Za to ja już na chodzie na 4-tym biegu. A to, że udaję, że dźwignąć nie mogę, to tylko taki babski wybieg, i tak wszystko się wyda na wiosnę, bo mam do przeniesienia cały kompostnik z pola na ogród.
Danusiu , Agnieszko, Rafałku, Gabrysiu, GabiKu – aura temu zdjęciu „pomogła”... Zdjęcia mają to do siebie, że wszystko wygląda ładniej niż jest w istocie...
Krysiu – a jakiż Ty katalog wzorów sporządzasz? Pękam z dumy, że się tam znalazłam....
Zbyszku – cieszę się z Twoich odwiedzin, wysoko mi stawiasz poprzeczkę – nie przeskoczę! A tak w ogóle, to ja mam ostatnio ciągle jakieś kłopoty ruchowe – przez Ciebie też, bo tak Ci te nogi wystają z leżaka, że gdziekolwiek się ruszę, to wszędzie się o nie potykam. Ale tak ładnie wszędzie wierszem zagajasz, że Ci wybaczam... Nie myśl, że u Ciebie nie byłam... Bo troszkę byłam, ale net mi się często zrywa, zdjęcia otwierają się godzinę... Ale i tak wiem to, co najważniejsze: że się słuchasz żony i robisz to, co ona chce. I to mi się bardzo podoba w Twoim ogrodzie
Ewuniu – prawda, jak to przyjemnie śnić o Danusi? Ale ja Ci swojego snu nie opowiem, w sercu go noszę, bo był... taki tkliwy i sentymentalny...
A co do lepienia pierogów – co tam krzyże! Ważne są sprawne łapki. Zapowiadałam, że uszka będą przy Mozarcie – jak przyszło co do czego, były przy Patsy Cline... Ja jej nie słucham..., ja ją chłonę! Nawet się nie obejrzałam, jak uszka były gotowe. Fociłam dla córci, ale niech tam! udostępnię...

Rajski ogród Ani 17:50, 14 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

CZERWIEC 2011

Ta zdjęcie podoba mi się najbardziej - niesamowita
Sebku i mnie ta Berry Smothie przypadła do gustu, podzieliłam ją będzie więcej na wiosnę
Rajski ogród Ani 17:43, 14 gru 2011

Do góry

hanka_andrus napisał(a)
Dzięki!Czasami się uda!
Haniu
Rajski ogród Ani 17:40, 14 gru 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
Haniu , Jesteś niesamowita!

Aniu, pięknie u Cibie o każdej porze roku
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:54, 14 gru 2011

Do góry
Wczoraj kompletnie nie miałam czasu na ogródek, ale za to dzisiaj kolejna część została wykonana. Niestety troszkę zabrakło mi wierzby - w sobotę kolejna wycieczka nad Rabę się szykuje.

i kolejne cebulki ruszyły

żonkile

Zasadzone w październiku tulipany też już wychylają kiełki - niedobrze
Moje hosty też już zaczęły kiełkować.

Co robić?
Pszczelarnia 15:20, 14 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Martku, wyślij adres (serio) na PW. Wyślę krótko przed świętami, to będą świeże.

Pszczółko Ty słodka jak zawszeGdzie ja bym tak śmiała : ))) adres zapodawać ...Jak zainspiruje mnie jakieś jedno słowo czy przecinek to nie ma mocnych paplę co mi ślina na język ))
Ale dziękuję Ci masz bardzo piękną naturę i wiem to od pierwszego spotkania .
Strasznie się cieszę,że za przyczyną Danusi mogłam poznać Cię w realu
To takie moje pierwsze pierniki z zeszłego roku jak nie posmakują poczęstuj się cukierkami
O....! 14:45, 14 gru 2011

Do góry
dzisiaj wieje u mnie nieźle...
mały karmnik powieszony tak, aby kot nie miał do niego dostępu, huśta się na wszystkie strony...
sikorki przylatują ... ale ja nie mam tyle cierpliwości co Bogdzia, aby na nie czekać z aparatem

a moja róża nn wciąż jeszcze kwitnie...
ogrodoweimpresjejolki 14:28, 14 gru 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Wczoraj robiąc zakupy prezentowe kupiłam też coś sobie, a właściwie moim skrzydlatym przyjaciołom

Jola, bardzo piękny i oryginalny ten karmnik
Cztery łapki - zwierzęta domowe 13:59, 14 gru 2011

Do góry
Kropka na wiankach Nie zrobiła żadnego

Ogródek Hanusi po zimie 13:34, 14 gru 2011

Do góry
Zimno u Ciebie.
Pszczelarnia 13:32, 14 gru 2011

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 13:31, 14 gru 2011

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 13:29, 14 gru 2011

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies