Danusiu, większe zdjęcie mam tylko z mokrą kostką, która ma zupełnie inny kolor, ale wrzucam
Będziemy mieli również z tego samego materiału taras. Gdy budowaliśmy miło robiło się plany i zrobiliśmy bezmyślnie 75m kw tarasu. Teraz kieszeń uszczuplała.
i oto moje zakupy, ja cie kręcę, stały sobie w reklamówce i nawet nie myślałam, że aż tyle. Drugiej na razie nie sprawdzam....bo nie wiem kiedy to w donice zapakuję, aby podpędzic trochę. Tyle wyczytałam z forum
Aniu, RdR nie pokazywałam, bo nie mam ciekawych zdjęć, znalazłam zdjęcie małego krzaczka w innym miejscu, możesz zobaczyć jak wyglądają kwiaty.
Cztery krzaki na początek wystarczy, jak się rozkręcisz to dokupisz
W przyszłym tygodniu firma ma zamontować nowy domek na narzędzia. Mam problem z kolorem, wprawdzie za kilka lat nie będzie to miało znaczenia ponieważ mam zamiar przed domkiem zasadzić cisy, ale do tego czasu zastanawiam się czy domek powinien być takiego koloru jak weranda czy może pomalować go na zielono, i wtedy nie będzie się tak rzucał w oczy. Jakie jest wasze zdanie?
No i dzisiaj było spotkanie nt budowy ściany wodnej....
Powinn wyglądać tak:
Zobaczymy na ile wykonawca wyceni robociznę i czy będzie taka czy w desperacji kupię 3 razy mniejszą stalową ...... Mam nadzieję, ze jednak wymuruje mi taką 2x 2 m, bo już zanalzałm listwę stalową z pompą. A jak postawią ścianę to zacznę działać z postawieniem gabionów.
Jak w krainie wielkoludów. Szkoda, że widać w oddali samochody i inne szczegóły , bo naprawdę miałabym problem z określeniem proporcji.
Świetne te donice. No i krasnoludek też niczego sobie
masz rację, ale inaczej się nie dało; tak mnie zachwyciły te donice, że przełaziłam tam z godzinę, w te i z powrotem
Irenko takie donice możesz kupić - to moje ukochane pure elho tylko w tym przypadku model - pure soft round - mają średnicę nawet do 120 cm. Poszukaj w necie są oferty i w Psarach też
jesteś nieoceniona, frajdę mmi sprawiłaś teraz wiem, że prawie ją mam
Bogdziu, mam dla Ciebie ptaszka do zidentyfikowania. Sfotografowany nad Odrą w okolicach Krosna Odrzańskiego. Potrafisz rozpoznać po sylwetce? Taka zagadka na wieczór
I obiecana donica, która stanie przed domem lub na tarasie. Można zmieniac kolor na zielony, niebieski, czerowny. Ja zostanę na razie przy białym. W rzeczywistosci jest spora bo ma średnicę 39 cm.
Witaj Celinko. Odnośnie korkusów to już odpowiadam:
- sadziłam je na jesień - październik,
- trawnika jeszcze nie wygrabiłam po ziemie (co zresztą widać na fotkach), a przy grabieniu ominę to miejsce i tylko wyzbieram ręcznie jakieś gałązki czy liście,
- niczym nie nawoże krokusików,
- powierzchnia obsadzenia jest niewielka
- przy pierwszych koszeniach będe mijała to miejsce, aż listki krokusów uschną
- przebicie się przez trawnik nie sprawia im żadnych problemów
Znalazłam fotkę z jesieni przed posadzeniem krokusów.
Rozsypałam na trawie i tam gdzie spadły to wsadziłam
Bogdziu , dziękuję bardzo , tak zrobię , dam mu szansę.
Nie mogę znaleźć dobrego miejsca w moim ogrodzie dla Rh
Najlepiej przetrwał mi zimę kupiony jesienią ten okaz
W tym roku Ci jeszcze nie zakwitnie bo nie ma pąków kwiatowych, ale myślę że w przyszłym roku juz będzie miał.