W cieniu - zacieniona
20:25, 22 lis 2011
Nie chcę Cię martwic,ale myślę,że nie.....cuda się jednak zdarzają....
![]()
Jest piękna ,ale jednoroczna,nie zimuje w gruncie.W ubiegłym roku chciałam przechować,miałam w piwnicy ale nic z tego nie wyszło.serdecznie pozdrawiam.
Bogusiu, u Ciebie to wyzsza szkola jazdy![]()
Ja lawende dzielilam wiosna, tylko jedna z podzialu mi sie nie przyjela, reszta ladnie sobie radzi. Bardzo podoba mi sie lawenda ta z motylkiem na czubku kwiatu, nie wiem jak sie pisze jej nazwe - pampillon czy cos w tym guscie, ale niestety zbyt jest delikatna, nie przetrwala u nas
trochę bieli u mnie ...
![]()
A ja swojej,daję suchą Josera i mieszam z kocim![]()
jedzonkiem z puszki inaczej nie ruszy
![]()
Ale fajne zdjęcia no i historia przy takich widokach to nawet zima od razu milsza się robiOj faktycznie z tymi kocurami to utrapienie ptaki mają
U mnie przy słupku ogrodzeniowym rośnie trzmielina i w niej się wróble zimą chowały i ja durny posadziłem obok tamaryszek jak na nieszczęście po kocury sąsiadki po tamaryszku na słupek i .........
, a wczoraj jak już szaro się zrobiło zaczeły zlatywać się na czereśnię sąsiadki porośniętą bluszczem i nagle zaczeły szeleścić liście ja patzre a z bluszczu wyskakuje kot z łowów ......
w tym roku ładnie rozrosła mi się moja kolekcja rojników .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U mnie dziś była typowa złota jesień
Wybraliśmy się z psem na dłuższy spacer na naszą górę porośniętą w przeważającej części buczyną pomorską.
![]()
![]()
![]()
Większy problem mam z rabatą przy ogrodzeniu
![]()
Za ogrodzeniem stoi skrzynka elektryczna i latarnia.
Czym ją obsadzić aby było ładnie cały rok?
Z tych roślin, które już tam rosną najbardziej zależy mi na rozchodniku bo mam kilka ładnych krzaczków
![]()
i cyprysiku Filifera Aurea Nana ale nie wiem czy da się je razem na jednej rabatce zestawić.