to ja też poproszę o pomoc w identyfikacji róż Kupiłam różyczki jako NN. Obydwie są niewysokie (50-70cm). Kwiaty ok. 5cm
Różowa jest bezkolcowa, ma pelne kwiaty, kwitną bardzo dlugo, ale nie oczyszczają się same i mają tendencję do gnicia na krzaku. Jest ich niesamowita ilość na jednym pędzie (istne bukiety!!!!)
To są szlachetne odmiany z tego co pamiętam.
Według mnie na pewno będą, bo po pierwsze mają nawadnianie, dobrą ziemię i co najważniejsze konserwację gardenarium
Bogdziu najbardziej lubię ogród w czerwcu, kwitną piwonie, róże, jarzmianki , wtedy też najwięcej motyli przylatuje do ogrodu . Przyciąga je jak magnes kwitnąca budleja.
Mam pytanie, czy te roślinki zasadzone pod brzozami będą ładnie rosły jak brzoza będzie duża i będzie zacieniała teren? Pytam bo pięknie to wygląda i może u siebie bym to rozwiązanie zastosowała. Tylko kurczaki u mnie jest wszystko zacienione bo ten gaik brzozowy to juz las i jeszcze od strony północ - zachód. Brrrr a tak mi się to podoba. Pięknie.
Przepraszam ,ale dopiero teraz mogę odpisać .Czosnek kazachstański kiedyś miałam ,ale zniknął( chyba mu nie służyła ziemia gliniasta ),jest to niski ,drobny ,delikatny czosnek ,wygląda ładnie w dużych nasadzeniach ,ale lubił się pokładać .Ja mam :
czosnek okazały-a .aflatunense(chyba)
czosnek troszkę ciemniejszy od poprzedniego ,ale nie wiem ,jaka odmiana (chyba Purple Sensation)
czosnek karatawski
czosnek Mount Everest
cdn
Czosnki są przepiękne - oby moje tak pięknie kwitły jak Twoje
Mam pytanie, czy gdzieś w postach lub artykułach jest opis jak położyć płyty w trawniku? Chodzi o to aby przy koszeniu kamienie nie przeszkadzały i aby nie niszczyć darni. A może wokół takich kamieni trawę kosi się podkaszarka?
Śnieg? Tej zimy widziałam go na zeszłorocznych zdjęciach i aktualnych u Was.
Dziś pogoda bez zmian ........mgła,buro-ponuro!
Dla rozweselenia nastroju......
Ale się cieszę że już się odezwaliście. Poszłam zrobic na zachętę mały kolaż a tu bez takiej zachęty są chętni.Bardzo serdecznie zapraszam, mam jednak problem z terminem bo zawsze najładniej jest na dzień matki i kilka dni później a ten termin jest zajęty i wiele chyba w tym roku będzie zależało od pogody. Kiedyś Danusi proponowałam 20 maja i mam nadzieję że ten termin będzie dobry. Pozostaje mi się o to modlic.
No to teraz ta malutka zachęta.
Choruje Adiantum pedatum moim skromnym zdaniem jedna z najładniejszych niestety w moim dość suchym ogrodzie się nie udaje
Przemek Adiantum pedatum to piękna paproć i zdobi swoim wyglądem od wczesnej wiosny.Warto zadbać o nią.
Na wiosnę podsyp kompostem i obsyp korą , aby utrzymywała się wilgoć. Czasem podlej.