Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:00, 08 lut 2015

Do góry
Przyznam szczerze, że całej histori od początku rewolucji w ogrodzie nie znałem, ale patrząc na zdjęcia z początku i stanu obecnego to tak jakby dwa różne miejsca. Znakomity efekt
No i co najważniejsze... Niech moc będzie z Tobą i matematyką
Hirutkowy raj:)) 10:54, 08 lut 2015

Do góry
Świetne spotkanie, prawdziwą ucztę dla ducha i ciała mieliście i to jeszcze jaki klimacik przy świecach miał miejsce
Moja codzienność - ogród Oli 10:12, 07 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No to od wiosny formować graby i rozkręcać interes Materiał do pracy jest

Taka praca to bajka
Moja codzienność - ogród Oli 10:09, 07 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)

no może może...
Moja codzienność - ogród Oli 09:59, 07 lut 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:42, 05 lut 2015

Do góry
Kasiu rosły za gęsto i nie wiem czy pamiętasz, ale były wiosną przesadzane no i tak co metr będą posadzone... oj moje plecy sobie przypomniały to przesadzanie
No i taka to była praca, że i tak nadal rosną za gęsto, ale teraz niech już rosną w gęstą ścianę, nie mam już gdzie przesadzić

Iwonko byłem byłem całe planowanie prześledziłem, ale obskoczyłem tylko wątki i nic nie pisałem

Olu, Gosiu, Ewo w sprawie żurawek u mnie koloru długo jeszcze nie zabraknie

Aniu i jeszcze jak dobrze się prezentuje ta sałata. Jak nie ma warzywnika to sałatka w sam raz na obwódkę rabaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:37, 05 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Souther Comfort, Berry Smothie, Rio

I sałata Też jak żurawka
Pomóżcie wyczarować mi ogród 08:57, 05 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie kilka zestawień żurawek, szczerze mówiąc myślałem, że mam więcej takich zdjęć

Dzięki, lecę
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:35, 04 lut 2015

Do góry
U mnie kilka zestawień żurawek, szczerze mówiąc myślałem, że mam więcej takich zdjęć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 04 lut 2015

Do góry
Od lewej: Lime Rockey(lepiej dałbym Lime Marmalade) Marmalade i Sashay.

Lime MArmalade, żuraweczka Redstone Falls, żuraweczka Gunsmoke (na poczatku sezonu jak widać ma cudne srebrne liście)

Souther Comfort, Berry Smothie, Rio

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 04 lut 2015

Do góry
Cajun Fire i Apricot

Black Taffeta z Carex Evergold

Tutaj jeszcze raz od zielonej żuraweczki Kimono, następnie Cajun Fire i Apricot

Większa ilość od lewej Caramel, Obsidian, Southern Comfort, Hercules, Beaujolais, Sashay, Rio, Midnight Rose. Jak tak patrze na te żółte żarówy to aż mnie trzęsie, na szczęście jesienią wywaliłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:23, 04 lut 2015

Do góry
Wstawię kilka kontrastowych zestawień żurawek. Tak swoją drogą myślałem, że mam więcej takich zdjęć, a okazuje się, że straszna bieda w tym sezonie muszę bardziej na to zwrócić uwagę

Avatarkowa Georgia Plum i żółta(limonkowa) Gaugin

Pierwsza pomarańczowa Ginger Peach, Kira Emerald Green, Binoche

Od lewej: Żuraweczka Cooper Cascade(płożąca), Kira Emerald Green, żuraweczka Craked Ice

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 04 lut 2015

Do góry
Dziękuje za wszystkie gratulacje

zawitka żółte do słońcato Lime Marmalade i Gaugin z rysunkiem na liściach, ważne to sadzić dorodne sadzonki, a nie malutkie lub zabiedzone bo takie od razu się przypalą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:33, 04 lut 2015

Do góry
Gratki Luki i kolejnych pracowitych 5-set stron życzę!
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:37, 03 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jestem i koryguje troszkę Twoją listę
1. żółte - Fire Frost (żuraweczka z słońcem nie przesadzać na wystawie południowej nie da rady), Lime Marmelade, Lime Rickey;
2. pomarańczowe - Buttered Rum (żuraweczka), Paprica(trzeba kupić wyrośniętą sadzonke bo bardzo wolno przyrasta), Southern Comfort;
3.bordo/fiolet - Georgia Plum, Georgia Peach(bardziej różowa), Peach Flambe(bardziej pomarańczowo brązowa);
4. zielona - Siver Dollar, Kira Emerald Green;
5. czerwona - Amber Lady, Rio;
5*. bordowo czerwona - Cajun Fire(młode liście krwisto czerwone, później robią się ciemne bordowo-brązowe)
6. srebrna - Cracked Ice (żuraweczka), Gunsmoke(wiosną stalowy kolor później z różową poświatą, żuraweczka);

Z tymi kolorami to wiadomo jak jest każdy może inaczej interpretować w szczególności facet , chociaż dzięki roślinom mam wrażenie, że wskoczyłem na wyższy poziom rozpoznawania kolorów

Mogę wyszukać kontrastowe zestawienia żurawek, tak po dwie odmiany obok siebie

Łukasz, wielkie dzięki za korektę; faktycznie kolory mogą być trudne do określenia, bo po pierwsze w różnych porach roku zmieniają odcień, a po za tym ja te kolory opisywałam patrząc na zdjęcia w internecie, a Ty znasz je "z życia".

Tak, tak, bardzo proszę o sparowanie żurawek, co z czym atrakcyjnie wygląda Nawet trzy kolorki jakby się dało
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:58, 03 lut 2015

Do góry
Nikita słabo z tym egzaminem, ale się okaże Może jutro jakieś fotki strzelę

Kasiu dziękuje, pozostało czekać na wyniki

Aniu w późniejszym czasie cień się na pewno pojawi, myślę, że takie niuanse będzie już korygowała łopata

Basiu mój wraz twarzy po usłyszeniu pytań raczej na to nie wskazuje, ale poczekam do wyników
Z rabatą będzie co robić.

Dzisiaj całkowicie leniuchuje i dobrze mi z tym chociaż wypadałoby się zabrać w końcu za planowanie prowizorycznego nawadniania.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:51, 03 lut 2015

Do góry
Jestem i koryguje troszkę Twoją listę
1. żółte - Fire Frost (żuraweczka z słońcem nie przesadzać na wystawie południowej nie da rady), Lime Marmelade, Lime Rickey;
2. pomarańczowe - Buttered Rum (żuraweczka), Paprica(trzeba kupić wyrośniętą sadzonke bo bardzo wolno przyrasta), Southern Comfort;
3.bordo/fiolet - Georgia Plum, Georgia Peach(bardziej różowa), Peach Flambe(bardziej pomarańczowo brązowa);
4. zielona - Siver Dollar, Kira Emerald Green;
5. czerwona - Amber Lady, Rio;
5*. bordowo czerwona - Cajun Fire(młode liście krwisto czerwone, później robią się ciemne bordowo-brązowe)
6. srebrna - Cracked Ice (żuraweczka), Gunsmoke(wiosną stalowy kolor później z różową poświatą, żuraweczka);

Z tymi kolorami to wiadomo jak jest każdy może inaczej interpretować w szczególności facet , chociaż dzięki roślinom mam wrażenie, że wskoczyłem na wyższy poziom rozpoznawania kolorów

Mogę wyszukać kontrastowe zestawienia żurawek, tak po dwie odmiany obok siebie
Moja codzienność - ogród Oli 19:03, 03 lut 2015

Do góry
Ja będę dawał do wyceny taką wylewkę firmie, która zajmuje się obróbką nierdzewki Już kilka rzeczy tak zamawiałem wg własnego projektu i ceny nie były takie straszne. Ciekaw jestem jak wycenią, chociaż nie śpieszy mi się do tego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:18, 02 lut 2015

Do góry
Iwonkojeszcze dwa dni będę nieczasowy, a później to sporo wolnego Czegoś na pewno poszukam.

Kasiu ja swoją obciąłem zaraz po kwitnieniu dość mocno, co najmniej 2/3 pędów bo zależało mi aby była jak najbardziej gęsta od środka i nie powiem zabieg się udał. Ma teraz chyba ze 20 gałązek

Annn jednak troszkę tej obwódki przy różach się przyda, wprowadzi troszkę porządku... przynajmniej mam taką nadzieję
Propozycja z powtórzeniem bodziszka i lawendy kusząca, na pewno u mnie w domu duża ilość lawendy się spodoba bo jest lubiana

Agnieszko ja też już nie mogę się doczekać, ale nie pójdzie to jakoś bardzo szybko niestety, ale wszystko w swoim czasie. Cierpliwość w ogrodniczkowaniu najważniejsza, ale i najtrudniejsza

Violu widziałem i mam kilka spostrzeżeń napiszę jutro.

Kasiu u mnie nic ciekawego się nie dzieję, fakt było planowanie dużej rabaty i chyba plan gotowy, jedynie ilość potrzebnych roślin mi się nie podoba no, ale powolutku i do celu.

Wracam do nauki z nadzieją, że jutrzejszy egzamin będzie ostatni
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 02 lut 2015

Do góry
Termin cięcia grabów zakodowany pod koniec lutego wyciągam sekator.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies