Akurat robiłam po deszczu, teraz też duchota i woda wisi w powietrzu
Horti Beauty, kawałeczek bo spory krzaczorek
ożanka i rozwar niebieski
Sparkling Ruffles
lilie i liliowce
pozdrówka
Kasiu lilie porzadniej wyglądaja od liliowców, a jedyna ich wada to że trzeba bardzo uwazac żeby przy kopaniu nie poniszczyc cebulek. Poza tym wad nie mają . Koniecznie kup.
Zdjęcia z wizyty u Irenkiobejrzalam we wszystkich wątkach uczestników tego spotkania , fajnie Wam było a biedna Irenka teraz walczy ze skutkami wichury , dobrze że was u niej ta wichura nie zastała.Ja po wycieczkach też zmęczenie odsypiam, nawet w ciągu dnia , jest bardzo gorąco , drogi zapchane między innymi ogrodowiskowymi zwiedzaczami więc nie ma sie co dziwic. Miłego urlopu i wspaniałago wypoczynku.
Ja tez podlewam ale nie marzekam dokąd woda jest w kranie to mogę podlewac. Lilie Twoje ulubione ? a ile sie zastanawiałas czy je kupic i dobrze ze Cie namówiłam , teraz Ty Kasie mamówisz i tak zaraza liliowa sie będzie rozprzestrzeniac. Widzialam Twoje pięknosci. Buziaki.
Gosiu kwitnie wiele i baaaardzo kolorowo To drugi okres po tulipanach i azaliach kiedy w ogrodzie istny jarmark Niedługo lilie przekwitną i troszkę się uspokoi kolorystycznie
I jak tam pogoda? Było więcej wichur? U mnie czas kwitnienia baaardzo opóźniony w porównaniu do ciebie. Lawendy pięknie kwitną, a milin dopiero ma pączki. Lilie zaczynają mi dopiero kwitnąć.
Mój ulubiony kolorek Ślicznie to wygląda! Jakże by inaczej, jak wszystko u Ciebie. Liliowce i lilie zachwycają. Liliowcow się u siebie w tym sezonie nie doczekam, a lilie na pewno u mnie będą kiedyś. Pozdrawiam!!
Anka jak tu u ciebie jest bosko
Wiem że lilie giganty, wiem że róże cudne, że trawy same sie sieją, rosna olbrzymie, ze bylinowy raj masz u siebie...to wszystko wiem, ale ta fota mnie rozwaliła na łopatki.....normalnie jak bym na jakieś malarstwo impresjonistów patrzyła, na obraz wykonany modną wtedy techniką drobnych kolorowych punkcików...cudna rabata, cudna fota (Mira )
Podziwiam twojego lucifera i donosze że mój (kupiony za nomową Bogdzi) ma pierwszy kwiatek, ma wiecej cienia niż twój i nie ta ziemia ...ale i tak sie ciesze że go mam.
Muminek z konewkami wymiata
Prosze jeszcze wiecej ujec z mojego jednego z ulubionych u ciebie miejsc - a mianowicie z aleji liliowcowej, bo ona cudna jest
Pozdrawiam
Ja tutaj przyszłam nadrobić zaległości i pooglądać lilie - bo stwierdziłam że już dojrzałam do ich posadzenie.
Jak zobaczyłam skutki nawałnicy u Ciebie to przestaję narzekać na skutki suszy i burz w moim ogrodzie .
Pozdrawiam cieplutko Jasia