Oooo, właśnie ją zamawiam wkrótce widzę, że termin kwitnienia zgrywa się z kwitnieniem Betty Corning...to chyba ten powojnik? Swoim delikatnym zapachem wspomaga różę Ławeczka nie od parady w takim woniejącym miejscu.
A oto mój niedoskonały plan ogródka, ma być moją wizytówką, nie mam talentu zrobiłam jak umiałam. Co Wy na to? Na studni będą doniczki różnej wielkości z kwiatami, ale na razie jeszcze nie wiem jakimi.
Dostałam dzisiaj paczkę, a w niej cudne narzędzie. Danusiu dziękuję, cudne już widzę moje kanciki i równiutko przystrzyżoną trawę. Jeszcze kilka tygodni i wiosna przyjdzie huraaaaaaaaaa!!!!!!!!!
A kształt tych rabat na planie to narysowałaś wg stanu na dziś czy tak jak planujesz? Bo ja nie mogę się połapac
Przepraszam za pytanie wprost, ale co to za roślina pt. lododendron?
Na początek może propozycja zdecydowanego poprowadzenia linii rabat, a potem jezeli Ci sie spodoba popracujemy dalej.
Danusiu gratuluję 1000-ej strony i tych imponujących pozostałych cyfr ,które podajesz.Winszuję również decyzji o zaczęciu wątku od początku będzie łatwiej przebrnąć nowym i starszym forumowiczom do galerii ze zdjęciami .
Ja jestem osobiście za montowaniem nowych wątków nawet po mniejszych osiągach ,a szczególnie po utworzeniu wizytówki ,która odzwierciedla przeszłość .Takie mam swoje zdanie może do przemyślenia przez kogoś ...?
Jeszcze raz serdeczne gratulacje nie umknęło mi uwadze Twoje pogodne lico przy pięknych wiosennych ,a tutaj ode mnie taki eksperyment lodówkowy ))
Powojniki - podstawowa roślina do kompozycji z różami.
U mnie powojniki jednak się nie sprawdzają jak na razie, może piaszczysta gleba im nie odpowiada, susza w lecie? Słabo rosną a jeszcze słabiej kwitną .
I za nic nie chcą iść w parze z różami, choć z nimi rosną.
W ubiegłym sezonie połowa wcale nie zakwitła! A druga połowa to kilka marnych kwiatów
Aniu, czy ta Twoja hortensja nn to nie jest przypadkiem, you and me romance? Myślę, że to jakaś z tej serii, piękna jest
Nie wiedziałam, że masz aż tak dużo hortensji, piękna kolekcja
Ewuniu, o widzisz, o tej zapomniałam .
Też mam hortusię z tej kolekcji - Forever.
Tamta chyba nie należy do tej kolekcji bo kwiaty ma mniejsze, bardziej zbite i więcej ich jest w gronie.
AniuDS,nie wiem jaki jest jest ostateczny kształt, wiem ,że miała nazwę Virgo,jest nie wysoka ,u mnie w pierwszym roku miała40cm,Pędy raczej wiotkie,pokładające się pod wpływem kwiatów,ale w tym roku dam jej wsparcie,może będzie bardziej widoczna...o ile nie przemarzła,bo dostała tylko kopczyk na korzenie.
Spróbuję znaleźć otwarty kwiat,za dużo płatków nie ma.
To może być ona, Virgo nie jest wysoka, maksymalnie osiąga 60 cm, kwiaty w pełnym rozkwicie ukazują pylniki.
Dziś wyszłam do ogrodu po bardzo długiej w nim nieobecności. Powitały mnie sierpówki, które kilka dni temu goraco ze soba romansowały a dziś chyba po kłótni małżenskiej bo kazda na innej gałęzi, choc na tym samym drzewie.
Ja wiem o co ta kłótnia. Ona za długo przy komputerze siedziała na Ogrodowisku
Że tez o tym wcześniej nie pomyślałam. Masz rację to musi byc to.