Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Poziomka 20:00, 08 lut 2012

Bogdziu jednym z zachwycających ogrodów jest rododendrowy ogród ,często w nim bywam, chociaż nie zostawiam śladów. Czekam z niecierpliwością na spotkanie majowe w Twoim pięknym ogrodzie.

Bogdzia 20:15, 08 lut 2012

Bardzo dziękuję za miłe słowa i cieszę się z tego spotkania ale mam dużą tremę .
Poziomka 20:20, 08 lut 2012

basjak napisał(a)
Witam Jasiu
Bramkę zostawiłaś uchyloną, więc bez obaw zwiedziłam Twój ogród. Wiele roślin wprawiło mnie w zachwyt, od floksów szydlastych począwszy, poprzez kaliny, hortensje, cudne pnącza i rozrośnięte byliny. Niemniej najblizszy mojemu sercu jest ten widoczek

Rosa Marguerite Hilling , Rosa Nevada Rosa harisonii

Cudny obrazek uwielbiam róże śmieciuchy...pewnie jeszcze pachną, nie?

Wszystkie mają delikatny zapach.
Natomiast oszałamiająco pachnie Comte de Chambord (historyczna róża portlandzka).

Pszczelarnia 13:47, 10 lut 2012

Poziomko, więc "wsiowa róża" u mnie na wątku zamieszczona przez Ciebie (dziękuję), to 'Cottage'? Doczytałam o niej, jak pachnie! I jest fajna, bo tak trochę nieporządna. Ale to nie jest taka róża szpalerowa? Można ją posadzić jako 1 egzemplarz? Czy od razu należy w większych ilościach? Czy ona może być jako róża w stylu parkowym, ewentualnie sadzona na brzegu łąki?
Gabriela 15:38, 10 lut 2012

"Wsiowa", czyli 'Cottage Rose", że też się nie domyśliłam od razu, a przecież mam ją u siebie, tylko jeszcze jest nieduża. Wydaje mi się, że w porównaniu z innymi angielkami ma cieńsze, bardziej wiotkie gałązki. Ale śliczna jest i delikatna.
Eve 15:52, 10 lut 2012

O rany Jasiu!

Weszłam do Ciebie do ogrodu, siadłam na ławeczce i nikt mnie nie wygoni! Tu zostaję czekam na wiosnę

Piękny romantyczny ogród!!!
Pszczelarnia 16:20, 10 lut 2012

A śliczna i delikatna to dobra uwaga dla kogoś, kto chce mieć ją koniecznie, więc szuka ślicznego i delikatnego miejsca w ogrodzie .... .
Pszczelarnia 16:24, 10 lut 2012

Poziomka napisał(a)
Bogdziu jednym z zachwycających ogrodów jest rododendrowy ogród ,często w nim bywam, chociaż nie zostawiam śladów. Czekam z niecierpliwością na spotkanie majowe w Twoim pięknym ogrodzie.

Poziomko, jeszcze zapytam o nazwę tej azalii. Czy to jest 'Klondyke'?
basjak 19:39, 10 lut 2012

Poziomka napisał(a)
Wszystkie mają delikatny zapach.
Natomiast oszałamiająco pachnie Comte de Chambord (historyczna róża portlandzka).

Oooo, właśnie ją zamawiam wkrótce widzę, że termin kwitnienia zgrywa się z kwitnieniem Betty Corning...to chyba ten powojnik? Swoim delikatnym zapachem wspomaga różę Ławeczka nie od parady w takim woniejącym miejscu.
marzena 19:49, 10 lut 2012

piękny nastrojowy i pachnący zakątek