Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszystkich Świętych u naszych zachodnich sąsiadów 20:48, 29 paź 2011

Do góry
Niemieckie cmentarze wyglądają zupełnie inaczej niż u nas. Często przypominają parki. W miasteczku, w którym mieszkałam, wiosną chodziłam oglądać pięknie kwitnące duże rododendrony.
Wśród architektów krajobrazu jest grupa specjalistów zajmujących się projektowaniem zieleni na grobach. No i są ludzie zajmujący się pielęgnacją zieleni.
Na wielkich wystawach ogrodniczych, które przez wiele miesięcy prezentują się w różnych miastach są specjalne prezentacje poświęcone zieleni na cmentarzach. Miałam okazję oglądać taką wystawę w Schwerinie w 2009 r.

Ogród Sylwii od początku :) 20:46, 29 paź 2011

Do góry
Jedynaczek???
Mój mały raj na ziemi :) 20:27, 29 paź 2011

Do góry
Ozdoba jesienna

Liście Viburnum lantana 'Aureovariegata' ( Kalina hordowina )

Ogródek Hanusi po zimie 20:24, 29 paź 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Piękne. Pozdrawiam.
Mój mały raj na ziemi :) 20:24, 29 paź 2011

Do góry
No to jeszcze dorzucę

Mój mały raj na ziemi :) 20:21, 29 paź 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
piękne zdjęcie róży , Danusiu

Udało mi się zdjęcie

MagdoMisiowy ogród doniczkowy... 20:13, 29 paź 2011

Do góry
MagdaMisia napisał(a)
Zdjęcia poglądowe z dzisiaj:

sypialnia

Widać że powstaje ogród miłośniczki roślin. Pierwsze dekoracje roślinne już są.
Trzymam kciuki za postępy w budowie.
Rajski ogród Ani 20:08, 29 paź 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Takie zdjęcia lubię najbardziej...

Bogusiu ja też mają w sobie szczególny urok, zielona trawa i kolorowe liście...
W cieniu - zacieniona 20:07, 29 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Bogusiu piękne, ciepłe jesienne kolory

Twoje Aniu są naturalnie i bardzo mi się podobają.
Dwa światy 20:06, 29 paź 2011

Do góry
hania napisał(a)

Haniu jak u Ciebie ślicznie.
Napisz proszę jak nazywają się te malutkie, przepięknie kwitnące Rh.
Cudne są...
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 20:05, 29 paź 2011

Do góry
Safoya napisał(a)

Moja ukochana śmieciuszka Heritage

Compassion - cudnie pachnąca słodka o wielkich kwiatach. Kwitnie u góry i na dole. Dole będy oplatam jej w okół pergoli. Ten jednen zostawiam pionowo. Wypuszcza boczne pędy, więc i tak będzie ładnie kwitł. Smieję się, bo za różę dałam 6 zł a za podporę 35 zł

Dziwnie zabarwiona A Shropshire Lad - jak się rozwinie będzie bardziej pastelowa. Cudowna, wielka i pachnąca angielka.

Lousie Odier - Ma juz ponad 2 metry i wciąż wybija od dołu pędy. Piękna róża. Aż trudno uwierzyć, że startowała od ziemi w maju.

Boule de Neige - ciągle kwitnie.

Roża idealna na przedogródek. Niska, obcifie kwitnąca o pięknych kwiatach - China Gril

A to nowy nabytek zostawiony pod moim domem I mi się udało - zamrzyłam sobie zdobyczne bukszpany jak Danusia. Chciałam wywiesić ogłoszenie na sklepie, ale wyobraźcie sobie, że spotkałam pana z wózkiem, który wiózł duże egzemplarze. Zaczepiłam go i mam

A tu posadzony

Nie mogę się nadziwić odnośnie tego pana z wózkiem

Rajski ogród Ani 20:04, 29 paź 2011

Do góry
Takie zdjęcia lubię najbardziej...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:57, 29 paź 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Witaj Kasiu widzę,że roboty budowlane ruszyły na całego życzę Wam spełnienia wszystkich planów i zamierzeń budowlano-ogrodowych pozdrawiam serdecznie

Witaj Aniu ruszyły, choć na ten rok tylko stan zero (skończony) i narożny mur - na chwilę obecną w trakcie murowania i wygląda jak poniżej, przy czym do najniższego rzędu cegieł będzie dosypywana ziemia, bo takie wyszły różnice i musimy wypoziomować. Już się zastanawiam czy kiedyś po tym murze nie puszczę pnącej hortensji lub róży jak Danusia by mnie jeszcze obdarowała tym swoim pięknym bluszczem to już w ogóle bajka

Jeszcze będą prace wodociągowe za tydzień i koniec robót w tym roku. Ciąg dalszy budowy wiosną.

Udało mi się też trochę porządków na rabatach zrobić, choć jeszcze nie wszystko.

Fajnie Kasiu najważniejsze, że masz plan i...marzenia, które sukcesywnie realizujesz a z bluszczem to chyba nie będzie kłopotu, uśmiechniesz się pięknie do Danusi..
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:53, 29 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
Witaj Kasiu widzę,że roboty budowlane ruszyły na całego życzę Wam spełnienia wszystkich planów i zamierzeń budowlano-ogrodowych pozdrawiam serdecznie

Witaj Aniu ruszyły, choć na ten rok tylko stan zero (skończony) i narożny mur - na chwilę obecną w trakcie murowania i wygląda jak poniżej, przy czym do najniższego rzędu cegieł będzie dosypywana ziemia, bo takie wyszły różnice i musimy wypoziomować. Już się zastanawiam czy kiedyś po tym murze nie puszczę pnącej hortensji lub róży jak Danusia by mnie jeszcze obdarowała tym swoim pięknym bluszczem to już w ogóle bajka

Jeszcze będą prace wodociągowe za tydzień i koniec robót w tym roku. Ciąg dalszy budowy wiosną.

Udało mi się też trochę porządków na rabatach zrobić, choć jeszcze nie wszystko.

W cieniu - zacieniona 19:52, 29 paź 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu piękne, ciepłe jesienne kolory
Rododendronowy ogród. 19:51, 29 paź 2011

Do góry

Rododendronowy ogród. 19:49, 29 paź 2011

Do góry
I jeszcze dzisiejszy spacer po lesie.

W cieniu - zacieniona 19:49, 29 paź 2011

Do góry
Dzię kuję za odwiedziny w ten ciepły,pochmurny dzień.
Rajski ogród Ani 19:49, 29 paź 2011

Do góry
Joku napisał(a)

Z rabat zniknęły jednoroczne oprócz aksamitek, pozostawiłam też pelargonię w skrzynkach na ganeczku i kobeę zobaczę jak długo będą cieszyć mnie kwiatami
Fotka jeszcze ciepła

Aniu dotarłam do ciebie z tygodniowym opóźnieniem. Przepiękna ta jesień u ciebie. Widoczek jak z pocztówki. Pozdrawiam.

Witaj Joku dziękuję za miłe odwiedziny Pelargonia na ganeczku jeszcze się dzielnie trzyma
Rajski ogród Ani 19:45, 29 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
Z rabat zniknęły jednoroczne oprócz aksamitek, pozostawiłam też pelargonię w skrzynkach na ganeczku i kobeę zobaczę jak długo będą cieszyć mnie kwiatami
Fotka jeszcze ciepła

Aniu dotarłam do ciebie z tygodniowym opóźnieniem. Przepiękna ta jesień u ciebie. Widoczek jak z pocztówki. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies