Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 19:50, 13 lis 2011

Do góry
W weekend byłam nad morzem, miło spędziłam czas w gronie rodzinnym, odwiedziłam kilka miejsc, i pamiętałam o Was
Pozdrawiam Was z plaży

i piję Wasze zdrowie pysznym grzańcem

Pejzaże 19:43, 13 lis 2011

Do góry
Rośliny nadmorskich wydm

Rajski ogród Ani 19:43, 13 lis 2011

Do góry
Aniu,przepiękne zdjęcie,,,nawiązujące do obrazów Chełmońskiego.
Pejzaże 19:41, 13 lis 2011

Do góry
Jesienne fotki z nad morza

Amatorka listopadowych kąpieli Pani Mors?

Fiołki afrykańskie - Saintpaulia 19:41, 13 lis 2011

Do góry

W cieniu - zacieniona 19:37, 13 lis 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękna,kolorowa jesień już za nami
A to wspomnienia..
Bogusiu, piękne wspomnienia

Takie wspomnienia zapadają nam głęboko w pamięć.
Mój kawałek raju 19:17, 13 lis 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Hej wszystkim, takie kupiłam cebulki i wczoraj włożyłam do doniczek, 2 mają już listki a jedna jeszcze nie po posadzeniu podlałam wszystkie, co by korzenie się oblepiły i teraz będę czekała jeszcze nic im nie dawałam oprócz wody
Piękne, duże cebule Aniu, na pewno kwiaty będą okazałe
W cieniu - zacieniona 19:16, 13 lis 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękna,kolorowa jesień już za nami
A to wspomnienia..
Bogusiu, piękne wspomnienia
W cieniu - zacieniona 19:10, 13 lis 2011

Do góry
Piękna,kolorowa jesień już za nami.Dzisiaj m. był sam na działeczce i wszystko już zmrożone.
A to wspomnienia...
Zielony ... ogród 19:02, 13 lis 2011

Do góry
iwonaz napisał(a)

Cześć Iwona, ładne ławeczki, a to co chciałam napisać, napisał już Sebek
Mój kawałek raju 18:35, 13 lis 2011

Do góry
Hej wszystkim, takie kupiłam cebulki i wczoraj włożyłam do doniczek, 2 mają już listki a jedna jeszcze nie po posadzeniu podlałam wszystkie, co by korzenie się oblepiły i teraz będę czekała jeszcze nic im nie dawałam oprócz wody
Pszczelarnia 18:24, 13 lis 2011

Do góry
Przepięknie i szalenie ciekawie u Ciebie Pszczółko. Z moim brakiem czasu posiedziałam w Twoim ogródku kilka dni. A okolica w której mieszkasz jest bajkowa. Byliśmy w Międzygórzu na tygodniowych wakacjach kilka lat temu. Jeszcze na pewno wrócimy w tamte rejony. W kościółku na górce byliśmy kawkę wypiliśmy i obok w takim oto ogrodzie zawitaliśmy również.

Piękne miejsca masz dookoła
Zielony ... ogród 17:53, 13 lis 2011

Do góry
I znowu strona od asfaltu. Te rabaty przy chodniku są teraz bardzo smutne

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:52, 13 lis 2011

Do góry
Sebku, właśnie w pralce, w specjalnej siatce, w programie tkaniny delikatne.

Gabrielo, młodzi na ogół urządzają swoje mieszkania w bardziej nowoczesnym stylu i takie serwetki za bardzo im do wnętrz nie pasują. Mnie cieszy, że synowa używa wszystkich, które jej dałam. Zaś córka nie bardzo, bo są kłopotliwe w przywracaniu ich do ponownego użytku a jej czasu wiecznie brak.
Trzymam więc te swoje serwetki, bieżniki, obrusy z nadzieją, że kiedyś większą uwagę na nie zwróci.

A tak w ogóle cieszy mnie to, że tak modne w latach 70-tych roboty szydełkowe i na drutach znów do łask wróciły. Pewnie nie na długo, ale wiadomo - moda lubi się powtarzać

Narożnik obrusa 140/180
Zielony ... ogród 17:50, 13 lis 2011

Do góry
Tu są dwa iglaki, wierzba hakuro krzew, klon palmowy i rozchodnik okazały różowy, połączę to w jedną plamę rabaty. Pomyślę czym jeszcze ją wypełnić. Na pewno musi mieć powiązanie do tych rabat spod drzew.

Zielony ... ogród 17:45, 13 lis 2011

Do góry

Teraz zdjęcie stanu obecnego

Wejście do półkola, po obu stronach rosną dwie róże pnące (biała i fioletowa), które dostaną na wiosnę pergolkę.

Pozostałe zdjęcia z dzisiejszego ogródka

Zielony ... ogród 17:38, 13 lis 2011

Do góry
Posiedziałam dziś trochę nad swoimi planami ogrodowymi i zrobiłam parę zdjęć smutnego ogródka.

Nie wiem czy będzie coś widać, ale wklejam zdjęcia. Nowe rabaty pod drzewami i pod garażem są puste, ponieważ muszę dobrze zastanowić się nad rozmieszczeniem nowych roślin.

Chyba wymyśliłam dobry sposób na schowanie suszącego się drzewa. Narazie zawsze składowaliśmy je między garażem a czterema sosnami żółtymi, które w przyszłości miały schować to miejsce. Niestety i tak byłoby widoczne z okna salonu i dla wszystkich idących chodnikiem.

Schowamy je za garażem, idealna strona południowa budynku. Całe to miejsce wysypiemy żwirem dla dobrego drenażu i uniknięcia wilgoci z normalnej gleby przy np. dłuższych opadach. Całe to miejsce odgrodzimy od reszty ogrodu dwiema ażurowymi pergolowymi ściankami, które obrośnie np. winobluszczem pięcioklapowym. Na jesieni będzie w kolorze budynku . Zrobimy w tych ażurowych ściankach łukowe przejścia. Sosny przesadzę w inne miejsce, a pod ścianą garażu umieszczę krzewy, rozplenicę i funkie i tawułki. Powiększy mi się tutaj powierzchnia ogrodu

Druga sprawa to zabiorę dwa świerki srebrne z okolic rabaty nr 1 i posadzę między trzema świerkami w rodzaju "nidiformis" oraz połączę w jedną rabatę, która będzie stanowiła taką jakby ścianę prowadzącą wprost do wejścia w zaciszne półkole. Poniżej zdjęcie planu jak jest teraz a wyżej jak będzie po zmianach.

Zakątek Olgi 17:38, 13 lis 2011

Do góry

Jesienne porządki prawie skończone. Tak pusto bez tych zarośli na płocie. Czas pomyśleć jak zapełnić tyle pustych miejsc na wiosnę.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 17:30, 13 lis 2011

Do góry
czyli mój modrzew szczepiony powinnam okryć ? pierwsza jego zima u mnie....
bo śliwa szczepiona świetnie sobie poradziła

a kalina szczepiona, no ta jest w lekkim przeciągu..... szkoda by mi jej było..... stoi na narożniku garażu , więc ją będzie owiewało - też pierwsza zima....
Wichrowe wzgórze 17:15, 13 lis 2011

Do góry
Monic napisał(a)
I jeszcze kilka róż:

Home&Garden

Acropolis

I moje najnowsze nabytki - wrzośce o nieznanej nazwie, ale pięknych jaśniutkich przyrostach. W rzeczywistosci są bardziej kremowe, nie aż tak żółte.

Malutkie, ale przycinane, więc w nowym sezonie powinny się ładnie rozrosnąć. W sumie jest ich 16szt. - posadzone w zdłuż rabaty przy świerkach serbskich.

Może ktoś wie co to za odmiana??

Moniu wielka prosba . co to za róża na pierwszej fotce . czy nie przypadkiem Tomalize . i gdzie ja zdobyłaś szukam jej 2 rok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies