Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tatarak trawiasty (Acorus gramineus) 17:14, 26 paź 2011

Do góry
Acorus gramoneus "Variegatus"

Acorus gramineus "Ogon"

Klimaty świąteczne - prezenty dla ogrodników 17:05, 26 paź 2011

Do góry
coli napisał(a)
Głupie pytanie odnośnie gadżetów świątecznych : Jak się wiesza wieniec na drzwiach? Musi być gwóźdź?

Wcale nie głupie Ja też nie wiem jak. Nie uśmiecha mi się dziurawienie stalowych drzwi i dlatego póki co zrezygnowałam z wieńca.
Pogaduchy skowronków 15:34, 26 paź 2011

Do góry
Mimo Waszych życzeń zdrowia zmogło mnie i musiałam przejść na antybiotyk. Wczoraj to tylko spałam, nawet nie bardzo chciało mi się do Was zaglądać, ale dzisiaj ciut lepiej. Owinięta ciepłym pledem z filiżanką dobrej gorącej herbaty ruszam po Waszych watkach, bo sporo się tu działo.
Obok mam gościa, ale nie proszony więc niech się zajmuje sam sobą

Klimaty świąteczne - prezenty dla ogrodników 15:09, 26 paź 2011

Do góry
Głupie pytanie odnośnie gadżetów świątecznych : Jak się wiesza wieniec na drzwiach? Musi być gwóźdź?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:09, 26 paź 2011

Do góry
lenka napisał(a)

Nie tylko u Danusi zagościła wiosna - wczoraj posadziłem 10 bratków

Łaał Seba bratki??? O tej porze roku? Niesamowite... Chociaż z drugiej strony co się dziwić, ostatnio widziałam,że mlecze znów kwitną, poważnie... ...

U mnie jeden w trawniku zakwitł niepostrzeżenie
Ogrodomania Oli 14:01, 26 paź 2011

Do góry
coli napisał(a)

Ola, a co to za fioletowa roślinka koło ławki?

To szczawik, rosnie w donicy, nie zimuje w gruncie. Czesto uprawiany jest jako doniczkowa roslina domowa. Pięknie i obficie kwitnie na bialo. Jego okres świetności juz się kończy, lada dzień przeniosę go do garażu, na okres spoczynku, traci on wtedy wszystkie liści. A wiosną po wystawieniu na zewnątrz szybko odrasta.
Klub Wrześniowych Małżeństw 13:54, 26 paź 2011

Do góry
I ja się zapisuję Justyna i Mariusz 16 września 2006

a tu nasza zakręcona Pani florystka (prawdziwa kobieta z wizją) i nasz kierowca pucujący swoje auto

Ogródkowe perypetie:) 13:53, 26 paź 2011

Do góry
Moi kochani..dziękuję za pomoc przy przedogródku, muszę go teraz wykonać, ale tutaj muszę poczekać na męża aż wydobrzeje. Wiem, że już nie poszaleję w ogrodzie, ale tak bym sobie dalej poplanowała. Co prawda po wizycie w waszych ogrodach a ostatnio w ogrodzie Oli to tak lekko z sił opadłam, ale co dam.. Rzućcie okiem na tą moją skarpę, bo ona dla mnie jest największym problemem. Da się coś z nią zrobić? Czym to obsadzić. Nie chcę samych iglaków. Najchętniej obsadziłabym ją tawułami, bergeniami, astrami..czymś takim. A między murkiem a skarpą jednoroczne, np. dalie które uwielbiam. Wymiary wrzucę wieczorem, i więcej zdjęć.

Ogrodomania Oli 13:48, 26 paź 2011

Do góry
ola napisał(a)

Ola, a co to za fioletowa roślinka koło ławki?
Ogrodomania Oli 13:19, 26 paź 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ola, fajne zestawienie kolorystyczne - takie pudrowe - bardzo mi się podoba: rozplenica, berberys (co to za odmiana?), rozchodnik, wrzosy. Bukszpany są miłym kontrastem.

To jeszcze dopiszę, że różnorodność nawierzchni też imponująca w Twoim ogrodzie. Olu, pięknie.

Berbery rosnie tu już 12 lat, nie znam odmiany ale jest to chyba najzwyklejszy jaki może być, sadzonkę dostałam od znajomej. Dzieki za miłe slowa.Pozdrawiam
Ogrodomania Oli 13:14, 26 paź 2011

Do góry
justi napisał(a)
Coś widziałam pasiastego, na jednym ze zdjęć....

Jesli chodzi o ciekawe zestawienie tych traw z innymi roslinami,to u mnie chyba nie podpatrzysz, bo też nie bardzo jestem przekonana co do moich zestawień.
Oto Punktchen, którego muszę wysadzić.

Ato Strictus.
Nasz mały, zielony świat. 13:06, 26 paź 2011

Do góry
Tak , tak o taki znicz chodzi w ceramice. Źle się wyraziłam, ale ja tak na niego mówię
Ładny wianuszek jest w gazecie Mój piękny ogród, z ty że z białą świecą, może uda mi sie podobny wykonać. Kiedyś na targach sprzedawali takie fajne wianuszki z mchu, lubiłam je, a teraz nie ma.

a co do kurek, to proszę
nie było a są

Ogrodomania Oli 12:57, 26 paź 2011

Do góry
ola napisał(a)

Ola, fajne zestawienie kolorystyczne - takie pudrowe - bardzo mi się podoba: rozplenica, berberys (co to za odmiana?), rozchodnik, wrzosy. Bukszpany są miłym kontrastem.

To jeszcze dopiszę, że różnorodność nawierzchni też imponująca w Twoim ogrodzie. Olu, pięknie.
Ogrodomania Oli 12:46, 26 paź 2011

Do góry
GabiK napisał(a)
Olu, ta mała rozpelnica z burzą białych kłosów, to jaka odmiana? Ona będzie taka nieduża?
Szukam do swojego ogródka jakiejś niedużej rozplenicy, ale nie takiej zupełnie mini.

Ta rozplenica to odmiana Hameln ma już 3 lata i co roku wyrasta większa, zakwita jako pierwsza z moich rozplenic, mam jeszcze inną, mniejszą -Compressę ale ma mniej okazałe kwiatostany.Na zdj. poniżej.
Ogrodomania Oli 12:33, 26 paź 2011

Do góry
Odośnie powższych zdjęc, to proszę, nie przyglądajcie się im zbyt dokładnie , wszystkie te płyty sama układałam więc bądźcie wyrozumiali. (Są strasznie nierówno ułożone, mój kochany mąż miał je poprawić nazajutrz, ale minęły 2 lata i jakoś jeszcze nie zdążył tego zrobić, nie żeby z lenistwa, poprostu nie miał czasu).

Czy widzicie to coś białego w oddali? To obok wspomnianej wczesniej agrowłókniny drugi wróg moich roślin- to bramka piłkarska. Mam w domu trzech zapalonych piłkarzy, więc sami rozumiecie jestem przegłosowana.
Ogrodomania Oli 12:10, 26 paź 2011

Do góry
Ogrodomania Oli 12:01, 26 paź 2011

Do góry
Róże w naszych ogrodach 11:58, 26 paź 2011

Do góry
annka napisał(a)
Jedyna moja

o, o ! ja mam też taką, tyle, że ma roczek, ale zakwitła w tym roku ktoś napisze jak się nazywa? w ogóle to ona mi rośnie na skarpie i tak się zastanawiam czy nie rosłaby w donicy?
Ogrodomania Oli 11:49, 26 paź 2011

Do góry

Ogrodomania Oli 11:40, 26 paź 2011

Do góry
Jesiennie ...

Kiścień Zeblid

Miskant Cabaret

Klon palmowy Ariadne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies