Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogród (nie)Mocy 00:01, 01 cze 2022

Do góry
Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam

(Zeszłoroczna )
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:58, 31 maj 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
No tu prawdopodobnie pomyłki kolorystycznej już nie będzie, ale kto wie, kto wie…

To piwonia?
Piękna ta śnieżna kula

Fajne plany na wyjazd! Muszę przemyśleć, ale mogłoby być ciekawie. 4 z przodu już mam, od zeszłego roku .
RODOS - trochę inaczej 23:57, 31 maj 2022

Do góry
...sypialnia w domku
RODOS - trochę inaczej 23:56, 31 maj 2022

Do góry
Działam. Każdą wolną chwilę spędzam na ranczo. Wsadzam setki roślin. Na efekt liczę za 2-3 lata. Kilka ...
Droga do spełnienia 23:54, 31 maj 2022

Do góry
Kawa napisał(a)
na powojnika się napatrzeć nie mogę i będę spamować do bólu

Oficjalnie oddaje Ci korone Od dzisiaj to Ty jestes Krolowa
I bardzo mnie to cieszy, gratuluje, jestes swietna ogrodniczka
Droga do spełnienia 23:52, 31 maj 2022

Do góry
Kawa napisał(a)
[img

I noc mam zarwana...Tak pieknie tak pieknie.
Kawciu,czy Ty widzisz jak masz pieknie ?
Droga do spełnienia 23:50, 31 maj 2022

Do góry
Kawa napisał(a)
rzeczone truskawki

no i jakby si ktoś zastanawiał czy werbena rzeczywiście się wysiewa haha

Czepiasz sie truskawek?
Werbeny wysialy sie u mnie trzy. 3 . Wiec juz mi nie dokopuj tym widokiem
Ogród Małej Mi 2017 23:49, 31 maj 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Zacytuję tylko to zdjęcie ale...
Zachwycająco u Ciebie!

Zdjęcia dojrzałego ogrodu otwierają oczy, jak rośliny będą wyglądać w przyszłości.

Witaj nowy gościu ..siądź sobie i odpocznij nad stawkiem czyli moja kałuża. Faktem jest że to jedyna kawka na której zdarza mi się przysiąść.
Mama mówiła po co mi oczko? A teraz twierdzi że to najlepsze miejsce w ogrodzie.
Ogród Małej Mi 2017 23:44, 31 maj 2022

Do góry
kasia1 napisał(a)
Jestem też zdziwiona wielkością kaliny Watanabe, bo w katalogu piszą, że dorasta do 1,5m. Chciałam ją posadzić, ale jak zobaczyłam u Ciebie, to odpada, za duża.

Jak to dziewczyny mówią, że u nich po kolanka a u mnie po cycki....chyba masuje kompleksy ze wzrostem swoim rozmiarami roślin mąż chce ją wywalić a ja bronie .

I foto z ludzikiem .mam nadzieję że moja bratowa się nie pogniewa że ja upubliczniamy. .
Ogród Małej Mi 2017 23:41, 31 maj 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Twój ogród przepiękny jest, szczególnie okolice stawku, do podziwiania. Gratuluję

Dziękuję.
Okolice stawu do remontu ..pomysły mam tylko czasu brak.
Piwonie za to czas start.. niestety dużo mam już w cieniu u nie zakwitną. Sporo przesadzała w kwietniu .a może i w maju.same remonty przede mną.

Ogród Małej Mi 2017 23:37, 31 maj 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania nawet gdyby zostały tylko drzewa i krzewy nadal będzie przepięknie bo masz świetnie pomyślane nasadzenia i ścieżki Wiem wiem, kochasz byliny, ja też, ale na przyszłość biorę opcję krzaki i drzewa jak mi do bylin sił zbraknie
Ściskamy Was Kochani

Ale likwidowanie bylin jest zdecydowanie łatwiejsze. Drzewa i krzewy to objętość z którą nie wiadomo co zrobić.
Ogród Małej Mi 2017 23:34, 31 maj 2022

Do góry
Kasya napisał(a)

Widoczek z wodą i wielorybami cudny
Na peonie tez czekam najładniej mi kwitna pod glicynią, zrośnięte na amen

Wieloryby bo przecież samymi kwiatkami człek w ogrodzie nie żyje
Bawarka 23:21, 31 maj 2022

Do góry
One chyba tez mnie kochaja...
Mowia ze milosc w sercu sie znajduje....
Bawarka 23:14, 31 maj 2022

Do góry

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:12, 31 maj 2022

Do góry
No tu prawdopodobnie pomyłki kolorystycznej już nie będzie, ale kto wie, kto wie…
Bawarka 23:10, 31 maj 2022

Do góry
Soft Salmon Saucer

W tamtym roku jakos lepiej ja pokazalam.
Coral Charm

Bawarka 23:05, 31 maj 2022

Do góry
Ostanio z Sylwia, pisalysmy o tej piwonii, o jej wygladzie i zapachu.
Do Tell.
Musze ja koniecznie przesadzic, rosnie w wiekszej czesci dnia w zlamanym cieniu. Zasluzyla na slonce

Bawarka 23:02, 31 maj 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Usmialam sie
Sylwia, tegoroczne. Wazne jest w co sadzimy i jak sadzimy. Czy piwonie wiedza ze maja w ziemi posiedziec rok, dwa lata i dopiero wtedy puscic na swiat kwiaty? Czy to teza sprzedawcow, taka bezpieczna teza by klient sie nie awanturowal, a piwonia, zle posadzona, przez rok lub dwa, wreszcie wykaraska sie na powierzchnie? Nie wiem. Logiczne jest, ze tego typu bylina powinna zakwitnac. Takie jest prawo przyrody.
Zobacz na te biede, umorusana pylem z lawy, ale jak idzie do przodu, malunia ale jaka silna...2 centymetry szczescia I ta piwonia zyje do dzisiaj i ladnie kwitnie. Jutro musze do niej zajrzec i pochwalic ja

Czy sie myle?
I tu przypomina mi sie dyskusja z Anda na temat sadzenia roz. Tam tez byla mowa o sadzeniu uznanym przez sprzedawcow, za bezpieczne.

Sylwia, moze nastepne piwonie posadz troche inaczej
P.s moje piwonie wychodza pakiem kwiatowym z ziemi, i co im zrobisz? Byl moment, ze sklanialam sie do wytlumaczenia, ze roslina dlatego tak szybko wypuszcza kwiaty, by miec jak najszybciej nasiona, by nastepne pokolenie przezylo...Bo cos sie zlego bedzie dziac z roslina mateczna, bedzie umierac, jest jej zle...Tak myslalam. Ale widze, ze te moje piwonie co wyszly pakiem, maja sie dobrze, rosna, rozkrzewiaja sie, maja zdrowe liscie. Nic im nie jest. Wiec ta moja teoria spiskowa upadla. Do dzisiaj nie wiem i pewnie sie juz nie dowiem

Cos tu musze dodac do tego tematu...Otoz, cos mi sie kolacze po glowie i bede to chciala wyprobowac jesienia. Z jednej strony, to powinno byc logiczne, sposob sadzenia o ktorym mysle. Ale o tym moze nastepnym razem
Tak, jarzmianki same postanowily miec takie liscie ale dalam im troche Terra Preta i Bokashi. Czy to jest przyczyna? Nie wiem. Moze taka odmiana? I co do jarzmianek, udalo mi sie wyhodowac z nasion pare sztuk, jupi

Masz do nich rękę bez dwóch zdańBokashi może być przyczyną, wszak tyle dobroci to i jest z czego masę budować
Bawarka 23:01, 31 maj 2022

Do góry
Zamecze Was

Bawarka 22:49, 31 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu czytałam o perturbacjach że sroka. Mam przed budynkiem dużego świerka i tam srokibzbudowalybjuz 3 gniazda. To skrzeczenie mnie przeraża.
One nie siedzą w tych gniazdach okazuje się, że te cwane ptaki budują gniazda dla innych ptakow. Te ptaki składają jajka i sroki atakują te ptaszki.

Kasiu czy to liść lotosu?

Piękne fotki pięknego ogrodu. Chciałabym też mieć tyle piwonii tym bardziej, że są to rośliny bezobsługowe bardzo pachnące. Jakieś tam piwonie mam i będę chciała aby w tym roku je rozsadzić ale zielona jestem w tym temacie muszę przeczytać.
Narazie kipiluje klony palmowe mam 4 szybki nie wiem gdzie posadzić.

Sroki sa okropne
Tak, to lisc tego mojego zeszlorocznego lotosu. Wyobraz sobie, ze mi w tej misie przezimowal. Dzisiaj zauwazylam, ze wypuszcza drugiego liscia. Zyje. Dalam mu odzywki i mam nadzieje, ze i w tym roku bede cieszyc sie jego kwiatami. A byly cudne.

Ela, przyznam sie ze mi tez sie podoba, taka nieskromna bede
Dla mnie piwonie, to temat rzeka. Jest tyle odmian, kolorow, zapachow, ze nie w sposob miec ich wszystkich, a szkoda, bo co jedna to piekniejsza. Ich zapach, oszalamia. I tak, tez jestem tego zdania, ze sa bezobslugowe. I tak, uwazam ze powinny byc w kazdym ogrodzie
Piwonie mozesz juz rozsadzac po kwitnieciu. Mozesz odmlodzic korzen, podzielic i sadzic. Jezeli zrobisz to dobrze, to powinny, chociaz jednym kwiatem, ale powinny, zakwitnac juz nastepna wiosna.
Klony zostawilam u siebie cztery, trzy rosna w ziemi, jeden od kilku lat w donicy (z nadzieja ze padnie Lubie je, ale takim lubieniem spokojnym, oczywistym, sa? Tak, sa. Zawsze byly.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies