fotka z linienia jaszczurki - świetna !
no i widzę, że zarówno płazy ( rzekotka), gady ( jaszczurka żyworodna) oraz owady ( pasikonik) lubią Twoje rododendrony
a jeziorko piękne i klimatyczne
Danusiu-Ja jestem ogrodnikiem amatorem. Więc u mnie wszystkiego po trochu. W jeziorku są karasie(bo wytrzymałe). Nie tylko karasie ozdobne ale również takie dzikie kupione w sklepie wędkarskim. miały byc tylko na początku, ale są nadal. Pokrzyżowały się jedne z drugimi i jest śmiesznie bo np te dzikie mają wielkie płetwy.Do takich ogrodów jak mój pewnie nie jesteś przyzwyczajona, więc popatrz jak pięknie wyglądają chwasty, nie gorzej niż ,,cywilizowane" kwiaty.Pozdrawiam serdecznie.
Mam wielką, starą daglezję i była kilka razy targana w inne miejsca. Raz tak jej "odrąbaliśmy" korzenie siekierą że hej, bo nie dało rady wyciągnąć jej z dołu. Przyjęła się bez problemu, oczywiście zadbana jeśli chodzi o podlewanie.
Mój okaz jest regularnie cięty co roku.
Twoją wsadziłabym od razu do gruntu, bez "choinkowania", szkoda okazu.
W takiej zeszytowego formatu gazetce "Przepis na ogród". Przez tę altanę ja kupiłam, zdjęcie na okładce zamieszczone i od razu wiedziałam, że to ogród naszej Forumowiczki
Choineczka zmieniła miejsce .... powędrowała sobie na inną rabatę ..... była za malusia a chciałam dużą aby na święta móc oświecić coś przed domem ....
Ależ oczywiście, że pasuje
Żółte posadź wrzośce odmianę Golden Starlet, a sosny trzeba ładniej podciąć żeby nie było sęków - po pniu.
Więcej hortensji pod sosnami.
Daniusiu oto moja sosna jak przeczytałam ten wątek pragnę mieć taką uformowaną sosnę czy w takim razie ta moja sosna mająca prawie 3 latka się nadaje?
od czego zacząć i kiedy? teraz jeszcze jesienią czy dopiero wiosną ? najpierw wygiąć ją w literkę S? czy obciąć co nie co?? i najważniejsze pytanie które pędy żeby jej nie zniszczyć ??
Bardzo będę wdzięczna za poradę )
Jestem pod wrażeniem tego co udaje się uformowac Paniu Bogusławowi ) pięknie
To Ania M. pytała o porę wysiewu rudbekii,ja juz mam.
A tak przy okazji - zobaczyłam u siebie siewki szałwii trójk., i lawendy-rozsiały się w tym roku.