Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 18:22, 29 lut 2012

Aniu asc nie biegaj teraz , wystarczy jutro albo za trzy dni.
hania 18:28, 29 lut 2012

Ja dzisiaj poodkrywałam Rh. i wrzośce ..są podmarznięte..
AniaDS 18:29, 29 lut 2012

ell napisał(a)
Widzę, że do wszystkich dzisiaj wiosna zapukała.

Nie tak do końca .
Bogdziu, te rybki to taki słodki widok teraz..
Ogłaszają, że wiosna idzie .
Mala_Mi 18:31, 29 lut 2012

Do jutra mogłabym zapomnieć......
trudno wyrywać , bo ziemia zmarznięta na kamień.....
Więc moje obserwacje... od sadzonki odrastają w bok po wierzchu odnóża , które korzonkami się wczepiają w glebę... czyli idą bardzo płytko... Rosną wokół rh, hortensji i bukszpanów..na nic nie wlazły..natomaist barwinek wspiął sie na wszystko.... chyba go eksmituję... Pół rabtki obsadziłam tiarelką, a pół barwinkiem....Do porównania dałam długopis... ta sadzonka to już jest urośnięta na tej odnóżce (nie weim jak to się fachowo nazywa...rozłogi????) w ten sposób z kilku sadzonek mam zarośnięty duży kawałek..... Przypomina mi t osadzonki truskawek, tylko są niższe...przynajmniej te moje.
Bogdzia 18:36, 29 lut 2012

asc napisał(a)
Do jutra mogłabym zapomnieć......
trudno wyrywać , bo ziemia zmarznięta na kamień.....
Więc moje obserwacje... od sadzonki odrastają w bok po wierzchu odnóża , które korzonkami się wczepiają w glebę... czyli idą bardzo płytko... Rosną wokół rh, hortensji i bukszpanów..na nic nie wlazły..natomaist barwinek wspiął sie na wszystko.... chyba go eksmituję... Pół rabtki obsadziłam tiarelką, a pół barwinkiem....Do porównania dałam długopis... ta sadzonka to już jest urośnięta na tej odnóżce (nie weim jak to się fachowo nazywa...rozłogi????) w ten sposób z kilku sadzonek mam zarośnięty duży kawałek..... Przypomina mi t osadzonki truskawek, tylko są niższe...przynajmniej te moje.

Wyglada że mogły by byc. Ale po co Ty biegałaś , nie paliło się najwyzej bym Ci przypomniała. Bardzo Ci dziekuję za tyle pracy ile sobie przez moje pytanie narobiłas.No właśnie barwinek bardzo mi dokucza wszędzie włazi choc co rok wyrywam ile sie da.Dzięki Aniu.
Bogdzia 18:40, 29 lut 2012

hania napisał(a)
Ja dzisiaj poodkrywałam Rh. i wrzośce ..są podmarznięte..

Moje nie były okrywane. Kiedys okrywałam róże i nic to nie dawało więc przestałam tylko ziemią obsypuje.No trudno , trafiła się taka zima i nic się nie poradzi gorzej maja ci co z tego żyja jak im plony poniszczy mróz czy słońce czy deszcz.
Bogdzia 18:42, 29 lut 2012

AniaDS napisał(a)

Widzę, że do wszystkich dzisiaj wiosna zapukała.

Nie tak do końca .
Bogdziu, te rybki to taki słodki widok teraz..
Ogłaszają, że wiosna idzie .

Tak już widac mają dośc zimy , ale na jeziorku jeszcze bardzo gruby lód i trochę potrwa nim stopnieje.
hania 18:43, 29 lut 2012

masz rację trzeba przeboleć
Bogdzia 18:49, 29 lut 2012

hania napisał(a)
masz rację trzeba przeboleć

I kupic Haniu następne. Ale mam nadzieje że Twoje nie przemarzły tak całkiem a tylko trochę.
AgnieszkaBK 21:05, 29 lut 2012

Bogdziu, dopiero zajrzałam i przeczytałam kolejne strony..... jak każdej wiosny z jednej strony cieszymy się widząc, budzącą się z zimowego snu przyrodę..... z drugiej strony zawsze są jakieś straty.... Widzę, że rybki mają się dobrze i szukają każdego wiosennego promyka słońca