Lilie na piasku lepiej rosną.. bo nie gniją Lilie nie lubią gliny i niestety wypadają Na piasku rosną wysokie Zresztą sam widzisz jakie masz piękne lilie ... ja mogę o takich pomarzyć.. ale cieszę się z tych co mam... Lilie Św. Antoniego znów mi wypadły Nie ma
Te porosły na 2,5 metra. I przywiązałam do cyprysów
Muszę ten zapach poznać koniecznie. Czy one już kwitną?
Witaj Gosiu w moim ogrodzie Roślinki takie jak u wszystkich
Karola, Gabrysiu, Urszulo - dziękuję
a, czyli jednak i prawda i nieprawda z tym brzydkim zapachem. Zapamiętam - ciemne liście dobra, zielone - nie zapraszać do ogrodu. Dziękuje, Irenko
Jeśli się na swiecznicę zdecyduje, to jej przesadzać nie będę, bo tylko tam mam dla niej miejsce.
Bo za krótko jesteś na Ogrodowisku My tu wszystkie cebulowe w pełni kwitnienia przesadzamy
A dziękować
Ale nie tylko ja mam taka drewutnię (choć u mnie pełni rolę - jak to pięknie Magnolia określiła - gabionu z drewna) . Widzieliście to (kilka dni temu odkryłam): https://www.ogrodowisko.pl/watek/4214-chusteczkowy-przedogrodek
Piękne jest, prawda?
Reniu, akurat w tym miejscu liliowce rosną w takim zestawieniu. Kolorki energetycze
a ogród zobaczysz zapewne Małgosiu Luki, nie sposób śledzić wszystkich wątków
rutewka rozwija pączki, jeszcze kwitnie Eden, w pobliżu pachną lilie
Wiesz o czym pomyślałam jak zobaczyłam rynienkę w której woda dopływa do stawu? Fajnie by schowana w trawach wyglądała. Ja bym jeszcze takie zółte lilie wodne posadziła przy brzegu.
Chodzi mi o to żeby za oczkiem bylo wysoko a po bokach coraz niżej.