Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród tworzony z pasją 08:37, 18 lip 2015

Do góry
Lilie cudne, w takiej kępie wyglądają zjawiskowo
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:24, 18 lip 2015

Do góry
lilie u Ciebie jak odpalą to po szczękach ... i wycmokaj mi tego uroczego zbieracza konewek
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:18, 18 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Haa przynajmniej lilie rosną u mnie tak samo wysokie czyli z moim piaskiem nie ma tak źle.

Lilie na piasku lepiej rosną.. bo nie gniją Lilie nie lubią gliny i niestety wypadają Na piasku rosną wysokie Zresztą sam widzisz jakie masz piękne lilie ... ja mogę o takich pomarzyć.. ale cieszę się z tych co mam... Lilie Św. Antoniego znów mi wypadły Nie ma

Te porosły na 2,5 metra. I przywiązałam do cyprysów

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:10, 18 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Sprawdzilam i zadna moja lilia nie pachnie, a mam rozne, to sie nazywa fart

Tygrysie i azjatki nie pachną Nie każdy lubi zapach lilii... a jest on intensywny. Niektóre lilie pachną na dużo metrów..
Te nie pachną..

Moja działka. 22:30, 17 lip 2015

Do góry
eliza3 napisał(a)

Jak to Ci się namnożyło? Ja mam kilka, ale jakoś się nie mnożą

Zobacz te lilie mają między listkami mają takie małe cebulki które spadają na ziemie po 2 latach już kwitną.Ale tak mają tylko lilie tygrysie.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:09, 17 lip 2015

Do góry
Haa przynajmniej lilie rosną u mnie tak samo wysokie czyli z moim piaskiem nie ma tak źle.
W Gąszczu u Tess 15:03, 17 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Świecznica pachnie tak, że nagle, w ogrodzie, obojętnie gdzie, czujesz zapach, ale inny, nietypowy, szukasz, tak przeciez nie pachnie roślina, to niemożliwe. Chodzisz, szukasz, wąchasz..Zapach dominuje ogród i jest absolutnie boski. Dlatego chyba...posadzę ją jednak koło oczka

Muszę ten zapach poznać koniecznie. Czy one już kwitną?

gosiaczek napisał(a)
Witam, wpadłam się przywitać w Twoim wątku. Piękne roślinki masz. W wolnej chwili muszę sobie poczytać.

Pozdrawiam. Gosia.

Witaj Gosiu w moim ogrodzie Roślinki takie jak u wszystkich

Karola, Gabrysiu, Urszulo - dziękuję

Milka napisał(a)

Świecznice nie lubią przesadzania, od razu zapomnij o kwitnieniu, lubią wilgoć, wybieraj te z ciemnymi liśćmi, ich kwiaty pachną cudownie, zielonej kwiaty choć piękne, śmierdzą okrutnie, az mos zatyka

a, czyli jednak i prawda i nieprawda z tym brzydkim zapachem. Zapamiętam - ciemne liście dobra, zielone - nie zapraszać do ogrodu. Dziękuje, Irenko

anka_ napisał(a)
Na planowaniu rabat to ja się kompletnie nie znam, ale co do świecznicy to aż poszłam wąchać. Moja- żółta- jest kompletnie bez zapachu. Jej mamusia rośnie na rogu bardzo uczęszczanej ścieżki i żadnego aromatu nie czuć (choć z bliska nie wąchałam). Co do przesadzania- moja 'ruszana' w tamtym roku, poszła do donicy i ma 6 kwiatostanów.

Jeśli się na swiecznicę zdecyduje, to jej przesadzać nie będę, bo tylko tam mam dla niej miejsce.

rzulieta napisał(a)
Ja dziś własnie lilie przesadziłam kwitnące Zyją nawet nie klapnęły! W szoku jestem!

Bo za krótko jesteś na Ogrodowisku My tu wszystkie cebulowe w pełni kwitnienia przesadzamy

ewa004 napisał(a)
Tesiu zdjęcie z tym drzewem to jest boskie
Wiem, juz Ci to pisałam ,ale w woli przypomnienia

A dziękować
Ale nie tylko ja mam taka drewutnię (choć u mnie pełni rolę - jak to pięknie Magnolia określiła - gabionu z drewna) . Widzieliście to (kilka dni temu odkryłam):
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4214-chusteczkowy-przedogrodek
Piękne jest, prawda?

Ensata napisał(a)
LOL, niesamowite!!!

No śliczne ozdoby robi syn Marioli. Muszę mieć

siakowa napisał(a)
Tez u nich zamawialam runianke..miala.miec 5-15 cm a miala nie wiem czy 3 cm...na szczescie rosliny szybko rosną...

O nich to mi się już nawet gadać nie chce.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:10, 17 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I lilie dzisiejsze.. jeszcze nie kwitną.. i z miarką Czerwona kreska to wysokość.. bo mojej miarki brakło .

Jaaaki olbrzym
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:57, 17 lip 2015

Do góry
Odp. wytłuszczone obok pytań
mira napisał(a)
Dobranoc to teraz sobie pograndzimy

lilie tygrysie od mamy Ani - tez takie chcę - przypomnij się to Ci w sierpniu dam

a przy okazji lilie są trudne do kompozycji u Ani się przekonałam że można wszędzie wsadzić ot! -cały czas to mówię

Coś mało lilii mi się przyfociło a może masz mało ? lilie mam liche w tym roku i sporo przekwitło i dużo jeszcze w pąkach

a ten czosnek fajny a nie wiem jak się zwie chyba czosnek Red Mohikan

I lilie dzisiejsze.. jeszcze nie kwitną.. i z miarką Czerwona kreska to wysokość.. bo mojej miarki brakło .

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:36, 16 lip 2015

Do góry
Dobranoc to teraz sobie pograndzimy

lilie tygrysie od mamy Ani - tez takie chcę

a przy okazji lilie są trudne do kompozycji u Ani się przekonałam że można wszędzie wsadzić ot!

nie wiem o czym tu gadały

Coś mało lilii mi się przyfociło a może masz mało ?
a ten czosnek fajny a nie wiem jak się zwie

Ogródek Iwony 23:26, 16 lip 2015

Do góry
Liliowce:
niestety, nie znam ich odmian

I lilie, takie niziutkie:

Bajkowy ogród Weroniki 23:20, 16 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ależ cudnie wam hosta wyrosła, za rok podwoi wielkość, widac jej dobrze i szkarłatka tez na medal się spisuje ciesze się bardzo

A tak się przygotowują brunery od Ciebie do dalszego dzielenia. Bardzo je lubię.

Lilie i dzwonki.

Nad dzwonkami LADY QUEEN.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:19, 16 lip 2015

Do góry
Piękne lilie pozdrawiam
Dwa ogrody 23:08, 16 lip 2015

Do góry
Reniu, akurat w tym miejscu liliowce rosną w takim zestawieniu. Kolorki energetycze
a ogród zobaczysz zapewne
Małgosiu
Luki, nie sposób śledzić wszystkich wątków

rutewka rozwija pączki, jeszcze kwitnie Eden, w pobliżu pachną lilie

W ogródku Iwony 21:47, 16 lip 2015

Do góry
Dzisiaj pokazał kwiat liliowiec zakupiony w Pęchcinie, ale nie zapisałam nazwy. Może ktoś go kupił i wie?

Zeszłoroczny zakup Entrapment pokazał pierwszego kwiatka.

Kolejne lilie rozwijają kwiaty.

Ogródek Iwony 18:04, 16 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Też mam takie lilie pomarańczowe jak Twoje, jak kupowałam to miały być białe! Teraz mam rabatkę biało - pomarańczową.

Dorotko, moje też miały być białe. Sąsiadka 3 razy kupowała białe lilie, za każdym razem okazywały się żółte. Wolę moje mandarynkowe
Ogródek Iwony 17:58, 16 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie w sierpniu możesz ruszyć, od razu z powrotem do ziemi. Nic im nie będzie.

Taka mandarynkowa róża godna polecenia to Lady of Shalott, obejrzyj sobie

Róża Kasiu piękna, coraz trudniejszy wybór mam.
A z liliami dziękuję za podpowiedź. Tak zrobię
Ogródek w którym klon osłupiał:) 15:23, 16 lip 2015

Do góry
Wiesz o czym pomyślałam jak zobaczyłam rynienkę w której woda dopływa do stawu? Fajnie by schowana w trawach wyglądała. Ja bym jeszcze takie zółte lilie wodne posadziła przy brzegu.
Chodzi mi o to żeby za oczkiem bylo wysoko a po bokach coraz niżej.
Ogródek Iwony 14:52, 16 lip 2015

Do góry
Też mam takie lilie pomarańczowe jak Twoje, jak kupowałam to miały być białe! Teraz mam rabatkę biało - pomarańczową.
W Gąszczu u Tess 14:37, 16 lip 2015

Do góry
Ja dziś własnie lilie przesadziłam kwitnące Zyją nawet nie klapnęły! W szoku jestem!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies