Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:43, 24 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

A se weź.. ostatnio był niedobry.

Masz więcej lili i w dodatku ładniejsze. Moje szlag trafił po zimie. Pod różami tylko jako tako.

Motylki, hortki wypasione, pyszny sernik obejrzałam..

Muminek nie był grzeczny? No to super, znaczy charakter chłopak ma a to rzecz cenna bo trzeba znac swoja wartosc.Napracuje się w tym wielkim ogrodzie biedaczek i jeszcze ma byc grzeczny? To musiałby nie byc Twoim wnusiem,chętnie może zostac moim. Ale bym mu zdjec robiła..............
Co do lili to i u mnie sporo ich brakuje , pewnie wszelkiego rodzaju myszy podjadaja ale zawsze cos zostanie co cieszy a u Ciebie sporo ich widziałam. W sierpniu ma byc nowa oferta , juz sie szykuje ale bez szaleństwa.U mnie w tym roku nawet rudbekie jednoroczne sie nie wysiały chyba tez o stratyfikacje chodzi.Macham.
Bogdzia 21:45, 24 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Bogdziu u nas dalej bez deszczu i upały. Nie dało się ukopać roślin, postaram się w sierpniu, po urlopie. Przecież ten deszcz kiedyś musi padać!
Już spakowani na Zieloną Górę spokojnie czekamy

Zdjęcia będą, a jakże

Buziolek

Kasiu nie martw sie tym kopaniem, nie w tym roku to w przyszłym, nie pali się. U mnie też upał ale na jutro burze zapowiadaja i ma byc okropnie wiec nie wiem czy juz upału nie wolę i podlewania.Bawcie sie dobrze .
Bogdzia 21:49, 24 lip 2015

To jakies liliowce:

Bogdzia 21:50, 24 lip 2015

Ivvvona 22:02, 24 lip 2015

Te jakieś liliowce są śliczne. Zdjęcia z motylkami również. Pozdrawiam i życzę deszczu ale bez burzy
Margarete 08:57, 25 lip 2015

Dzieki dobry duszku za nazwy liliowców, sprawiłas mi miłą niespodziankę
Teraz juz wiem co mam.....
A twoje wszystkie liliowce cudne ...........i te "jakieś" też
Madzenka 10:19, 25 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Przełom sierpnia i września albo bardzo wczesna wiosna a własciwie jak ziemia rozmarznie.

To ja jednak to pod koniec sierpnia zrobie. Zdążą się jeszcze przed zima ukorzenic. Zreszta wykopię je z dużą bryłą korzeniową. Ostanio przyznam sieM ze jedną przesadzałam, nawet tego nie poczuła i nawet w skarze nie zemdlała
Madzenka 10:25, 25 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Pokaz zdjęcia bo ciekawosc mnie zżera jak Wam te opuchlaki zzeraja . U mnie mogą jesc ile chcą ale az tak bardzo nie żrą , nie moge tego pojąc.W tym roku niczym nie pryskałam bo się czasowo nie wyrobiłam i nie widze żeby cos złego sie działo .Jeżówki te najzwyklejsze , odmianowe nigdy mi zimy nie przetrzymały.A motylki śliczne oczywiście. Buziaki.

Bogdziu bo ta epidemia opuchlakowa panuje w szkółkach dopiero od kilku lat. Ja na 100% przytargałam je z rh i laurowisniami, dokładnie wiem od kogo kupowałam a potem cała plagę z zurawkami. Podobno teraz to juz prawdziwa epidemia, szkólkarze sa nawet przerażeni, bo maja duze szkody na plantacjach. Jesli nie staosuja chemi lub nicieni to sie po całej Polsce rozłażą.... U mnie ostatnio powygryzały koronki w rozy!!! Bo tam nicieni nie lałam, a przed roza rosnie bergenia, ulubienica opuchlakow...
Ale na szczęcie ograniczyłam ich populacje, przynajmniej juz całych roslin nie tracę tylko nie lubie tych koronek kurpiowskich na moich roslinach!

Miłego dnia choc gorąc straszny. Jade do mamy to tam kilka stopni mniej bedzie
Mala_Mi 10:36, 25 lip 2015

Paź żeglarz.. pierwszy raz takiego widziałam . Pobiłam rekord prędkości w biegu po aparat fotograficzny

Milka 11:27, 25 lip 2015

Śliczne lilie i wbrew pozorom nie tylko rh, wszystko inne tez u ciebie w masie motyle cudne, u mnie teraz też ich sporo, budleje, werbeny i jeżówki je ściągają; te zwykłe jeżówki uwielbiam, bo tworzą potężne kępy, ale mam dwie nowe..pełne, zobaczymy jak u mnie będą sobie radzić..
Liliowce śliczne, chyba kilka od ciebie mam, bo takie same, lubię je i nie lubię, bo te opadające i wiszące kwiaty mnie drzaźnią, chyba wolę bardziej lilie, sama nie wiem, no lilie pachną, a ja uwielbiam te zapachy buziaki