Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cztery łapki - zwierzęta domowe 14:48, 20 sty 2012

Do góry
Wczoraj odszedł Placek, nerki nie podjęły pracy i koniec
Jak jeździłam z nim na kroplówki cierpliwie znosił te 1.5 godz na kolanach i patrzył mi prosto w oczy z wdzięcznością.

To był wspaniały kot, wszystkie dzieci go lubiły, dawał się ciągać i nosić. Żył z nami szczęśliwie 16 lat.

Berberys - Berberis 14:41, 20 sty 2012

Do góry
A ja nie wiem jakie mam Może ktoś mi podpowie?

Poniżej zamieszczam ten sam:

Te są małe:

A te duże:

Skarpa w ogrodzie 14:36, 20 sty 2012

Do góry
Niewielka skarpa pokryta systematycznie cięta irgą

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:00, 20 sty 2012

Do góry
TEKU- zawsze to mniej pracy z podlewaniem

Elfik - ja myślałam ,że Ty chcesz tą biedną hortensje wepchnąć między te pęcherznice
A ona ma być przed nimi i dobrze, bo inaczej by ją udusiły .
Vanille Fraise miała cień ,że tak brzydko się przebarwiała ?

U mnie na słonecznym stanowisku ma piękne kolory i długo kwitnie .Ten biały kwiat to też od niej

Bea - zdjęcia hortensji i innych zieloności zawsze mnie interesują

Sebek - butelkę trzeba dobrze wbić w ziemie, albo zakopać do połowy wysokości , wtedy woda tak szybko z niej nie wyleci. Ja podlewam ogród zazwyczaj wieczorem i przy okazji napełniam butelki .
Niektórym hortensjom taka butelka wystarcza na cały dzień, a niektórym nie .Zależy od wielkości
krzewu i od stanowiska
Puste pole z wysepką kwiatową 13:45, 20 sty 2012

Do góry
Czytam,że walczysz z kretami . Ja też kiedyś z nimi walczyłam, ale i tak krety są górą, a walka z nimi przypomina walkę z wiatrakami, więc dałam sobie spokój .Nie będę za Don Kichota robić
Wiosną zbieram kretowiska i się nimi nie przejmuję . Musisz mieć dużo pędraków w ziemi, krety mają dużo jedzonka to drążą korytarze i wybierają smaczne kąski .
Wstawię zdjęcie dzisiejszego urobku moich kretów -może Cię to pocieszy, że inni lepiej nie mają

Rajski ogród Ani 13:37, 20 sty 2012

Do góry
Aniu następnych setek ciekawych stron i zdjęć z Twojego ogrodu

Ogród zapachów u Jasi 13:11, 20 sty 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

(...) posadziłam różę rugosa Ritausma, która powtarza kwitnienie i na tym miał być koniec .

Poziomko, chodzę po Twoim ogrodzie i za każdą odsłoną notuję i notuję (mam taki zeszyt, w którym poszczególne ogrody mają swoje stronice). Ta róża - muszę ją mieć . Powiedz czy ona jest dostępna u nas?

PS Myślałam, że oprę się chorobie poszerzania rabat. Nie oprę.
Pogaduchy skowronków 13:07, 20 sty 2012

Do góry
Właśnie przed chwilą w okna zajrzała ciemna chmura i posypała śniegiem,gradem,deszczem!
Ale na psiej przebieżce miałam wrażenie wiosennego powietrza......
Czekamy......... do końca lutego już niedaleko!
Ogród w parkowym stylu 12:51, 20 sty 2012

Do góry
Ostatnie na dzisiaj - nie będę Was zbytnio męczyć tymi zdjęciami ,żeby ktoś oczopląsu
nie dostał od nadmiaru kolorów
Rodgersje

Złocień Maruna Flora Pleno

Krwawnik Paprika

Trojeść bulwiasta - tuberoza

Parzydło leśne

Tojeść orzęsiona Firecracker
Ogród w parkowym stylu 12:43, 20 sty 2012

Do góry
I dalszy ciąg zbieraniny
Pewnie Was zanudzę tymi zdjęciami ! Jeszcze trochę roślin mi zostało do pokazania .
Czosnek skalny -spiralny

Czosnek zwisły

Czosnek Krzysztofa

Cyklamen

Malwa

Kocimiętka

Zielony Punkt - ogród Finki 12:35, 20 sty 2012

Do góry
finka napisał(a)

Primula vialii

Marto powiedz jak z ta primulą postępujesz, że masz ją w następnym roku?? Ja sadziłem ja kilka razy i w następnym roku już jej nie było, nawet jak juz przekwitła zrywałem kwiatostany z nasionami i wciskałem w ziemię i tak ślad po niej zaginął
To właśnie tu 12:21, 20 sty 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja tak samo, Ewo. U mnie powojniki też słabo, ale trochę w tym winy psów, trochę zbiegu okoliczności. Mnie cały czas interesuje czy ktoś uprawiał powojniki na leżąco. Mam jakąś taką wizję, że puszczam na ziemię bluszcz a na wierzch powojnik. I nie wiem czy ktoś to sprawdzał. Na kratkach powojniki już mniej mnie kręcą, chyba że też w jakimś towarzystwie.

Szczerze to mój sobie w tym roku wybrał taką drogę - fajnie wyglądał

W ogródku Niage 12:15, 20 sty 2012

Do góry
Gratuluję 100

Rozpoznawanie odmian róż 12:13, 20 sty 2012

Do góry
to ja też poproszę o pomoc w identyfikacji róż Kupiłam różyczki jako NN. Obydwie są niewysokie (50-70cm). Kwiaty ok. 5cm
Różowa jest bezkolcowa, ma pelne kwiaty, kwitną bardzo dlugo, ale nie oczyszczają się same i mają tendencję do gnicia na krzaku. Jest ich niesamowita ilość na jednym pędzie (istne bukiety!!!!)

Ogród z lustrem 12:10, 20 sty 2012

Do góry
anika napisał(a)

Z lotu ptaka

Mam pytanie, czy te roślinki zasadzone pod brzozami będą ładnie rosły jak brzoza będzie duża i będzie zacieniała teren? Pytam bo pięknie to wygląda i może u siebie bym to rozwiązanie zastosowała. Tylko kurczaki u mnie jest wszystko zacienione bo ten gaik brzozowy to juz las i jeszcze od strony północ - zachód. Brrrr a tak mi się to podoba. Pięknie.

To są szlachetne odmiany z tego co pamiętam.
Według mnie na pewno będą, bo po pierwsze mają nawadnianie, dobrą ziemię i co najważniejsze konserwację gardenarium
Ogród zapachów u Jasi 12:06, 20 sty 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)
Bogdziu najbardziej lubię ogród w czerwcu, kwitną piwonie, róże, jarzmianki , wtedy też najwięcej motyli przylatuje do ogrodu . Przyciąga je jak magnes kwitnąca budleja.

Piękna rabatka
Zielony ... ogród 12:02, 20 sty 2012

Do góry
Zapomniałabym! jeszcze takie naparstnice

Zielony ... ogród 12:01, 20 sty 2012

Do góry
Kupiłam sobie tym razem nasionek, bo uprawa tych roslin właśnie z nasion nie jest trudna apotrzebuję ich duuuużżżoooo

naparstnice

cudowny mieczyk

odętka

Ogród z lustrem 11:54, 20 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z lotu ptaka

Mam pytanie, czy te roślinki zasadzone pod brzozami będą ładnie rosły jak brzoza będzie duża i będzie zacieniała teren? Pytam bo pięknie to wygląda i może u siebie bym to rozwiązanie zastosowała. Tylko kurczaki u mnie jest wszystko zacienione bo ten gaik brzozowy to juz las i jeszcze od strony północ - zachód. Brrrr a tak mi się to podoba. Pięknie.
Ogród w parkowym stylu 11:47, 20 sty 2012

Do góry
Odętki
Wirginijska

Wirginijska 'Vivid '

Wirginijska Variegata

Wirginijska Alba

Len trwały

Len trwały Alba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies