Tak właśnie myślałam, żeby taki kształt dać tym plamom.
Ale czym Aniu zasłonięte jest to okno? Przecież tam tylko ten wiciokrzew namalowany, a kula żółta jest niska? Danusia idealnie narysowała
Jałowiec trzeba wykarczować, jak źle wygląda i na to miejsce może wsadzić 3 hortensje, albo coś niższego np. Ilex crenata "Golden Gem"? To ten żółty, podobny do bukszpanu, albo trzy choiny kanadujskie "Jeddeloh".
Szukaj.
Ta trzmielina z mojego zdjęcia to chyba E. japonica. Jest piękna, ale może wymarzać. Lepsza byłaby E. fortunei "Emerald'n Gold" szczepiona na kiju. Wtedy też uzyskamy mocny punkt żółty.
"Emerald Gaiety" będzie za "szara" - mało widoczna, choć nieco biała.
Ogrodów z sosnami u nas jest sporo, na pewno coś pomożemy, popatrz też po naszych ogrodach, co mają sosny w nazwie. Jak pokażesz kilka zdjęć zimowych choćby, będzie jakieś pojęcie, jak wygląda Twój ogród. Pewnie jest wielki, skoro zaszalałaś z hortensjami?
Wysoko na tyle na ile jest szczepiony. Przeważnie jest to pod brodą moją czyli poniżej 1,5 metra.
Zagwostka jest z jałowcem płożącym Bo jak zrobisz wszystkie świetne, to on będzie szpecił całą kompozycję. Jakbyś się szarpnęła na większy wydatek, to warto wszystko już na nowo posadzić.
Oczywiście co jest ładne zostaje
Na moich słupach rośnie winobluszcz pięciolistkowy (Parthenocissus quinquefolia).
Na jednym pewnego razu posadziłam bluszcz (Hedera) ale mi wymarzł, a winobluszcz odbija i niech już tak zostanie
Konieczny jasny punkt, taki co Ci wkleiłam. Posadź go w miejsce cyprysika, nie pożałujesz. Z cyprysika pociechy nie będzie, jest cały brązowy w środku na pewno.
Jałowce trzeba byłoby ocenić jak wyglądają, czy mają więcej brązowego, czy zielonego?