Pod iglakami i liściastymi dalej sucho Szybkie zlewy nie nawodnią ogrodu.. zrobią tylko spustoszenie Miałam dziś co cenniejsze a stojące podeprzeć i nie zdążyłam Trudno.. mam prawo dżungli
Te lilie powiązałam w pęczek i podparłam przed deszczem.. na szczęście, bo pachną mocno
Zauważyłam, że Twoje anabelki też leżą po deszczu... piękne kwiaty, ale łodyżki stanowczo za wiotkie.
U nas pada co chwilę, ale się cieszę, bo było bardzo sucho, codziennie z wężem biegałam.
Lilie masz boskie, chyba muszę dokupić, bo apetytu mi narobiłaś
Ta wielka lilia, którą teraz wkleiłam pachnie na całe moje 10 a A maciejka też mi kwitnie...
Wszystkie lilie trąbkowe pachną na przykład, orientalne też (bardzo), LT, OT pachną. Nie pachną lilie azjatyckie, ale wcześnie kwitną, bo już w czerwcu.
Nooo, teraz to się rumienię... Dziękuję Iwonko, wcale nie mam zamiaru się Ciebie pozbywać!!! Zapraszam, jak tylko będziesz ochotę miała
Ja też pozdrawiam serdecznie
Pogoda nas nie rozpieszcza cały czas jest chłodno
może w sierpniu się poprawi
dziś na chwilę wyszło słońce więc porobiłam trochę zdjęć
lilie pięknie kwitną i pachną
czy lilie mogą zmieniać swoje kolory? w zeszłym roku takiej nie miałam
Maciejke...no w sumie...zdąży wyrosnac ? Ale to tylko wieczorem
A skąd mam wiedzieć które lilie pachnące są ?
Przy zejściu z tarasu będzie budleja i Abraham darby, ale to jak przerobie rabartke, czekają
Potem będzie barbula i na szczycie rozplenica
Dobra kompozycja ? Czy coś tam jeszcze podsadzic ?
Mniej wiecej 2m długości i 1,5 szerokości
Zapomnialam ze chciałam tam wcisnąć klonika palmowego....jak to zrobić ?
Pózniej mógłby się ten klonik rozłożyć nad tym wszystkim...ale póki mały to chyba ciasno na niego ?
Ty walczysz z chorobami młodszych, ja z problemami z plecami - jak się ogarnę i będę miała spokój w pracy to zaglądnę na kawkę i popodziwiać ogród
Liliowce mnie nie urzekły - ich siła leży w ilości a u mnie tylko 1, bardziej podobają mi się lilie
No i nie wiem co to za jeżówka, którą dostałam