Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

malgorzata_s... 22:09, 21 lip 2015

Ale cudowne lilie Te różowo białe też mam aż dwie ale pół ogrodu pachnie
U mnie też lekki deszcz przeszedł ale już go nie czuć. Buziaki
Bogdzia 22:14, 21 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Miejsca nie masz - kokietujesz, a te lilie, a róże a liliowce? Nawet nie liczę ale widzę.

Roslin mam za dużo jak na mój ogród. Dzis udalo się namówic M na zmniejszenie trawnika ale juz sama się denerwuję bo lubię miec przestrzeń a z małym trawnikiem przestrzeni nie bedzie.

Bogdzia 22:16, 21 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudowne lilie Te różowo białe też mam aż dwie ale pół ogrodu pachnie
U mnie też lekki deszcz przeszedł ale już go nie czuć. Buziaki

Pachną wszystkie a najbardziej chyba te żóltawe (limonkowe?)U mnie krótko padalo ale mocno , chyba najmocniej w tym roku, to trzeci deszcz w tym roku.
Ivvvona 22:22, 21 lip 2015

Uwielbiam lilie i ich zapach, u Ciebie przy tej ilości musi bosko pachnieć. Ja mam kilka i zapach jest niesamowity. Pozdrówka
Bogdzia 22:27, 21 lip 2015

Ivvvona napisał(a)
Uwielbiam lilie i ich zapach, u Ciebie przy tej ilości musi bosko pachnieć. Ja mam kilka i zapach jest niesamowity. Pozdrówka

Rzeczywiście bardzo pachnie, niektórzy przez to nie lubią lilii. Ja w domu tez tego zapachu nie wytrzymuję ale w ogrodzie może byc jak najbardziej.Pozdrówka.
bozga 22:36, 21 lip 2015

Zglądam prawie codziennie i sama już nie wiem co mi się najbardziej podoba- chyba wszystko A widzę też, że problem powoli znikającego trawnika jest dość powszechny
Bogdzia 22:38, 21 lip 2015

Upiekłam dzis serniczek z przepisu Andrzeja. Trochę za mocno u góry się przypiekł ale pycha jest.

Bogdzia 22:41, 21 lip 2015

bozga napisał(a)
Zglądam prawie codziennie i sama już nie wiem co mi się najbardziej podoba- chyba wszystko A widzę też, że problem powoli znikającego trawnika jest dość powszechny

Miło mi że zaglądasz moja imienniczko. Ja do Ciebie bardzo sporadycznie niestety ale nie wyrabiam sie i oczy nie pozwalaja. Tak trawnik stale zmniejsza objętosc juz sie boje ze niedługo zaczne rośliny wyrzucac i zakładac trawnik bo bez trawnika ogród jest ciasny i brzydki.Pozdrawiam serdecznie.
Ivvvona 22:44, 21 lip 2015

Bogdziu, przykro mi ale nie wiem jak się nazywa lilia o którą pytałaś u mnie. Większość kupowałam bez nazwy.

edit. Znalazłam nazwę Pink Perfection - trąbkowa. To może być ona.
Krys 22:46, 21 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Upiekłam dzis serniczek z przepisu Andrzeja. Trochę za mocno u góry się przypiekł ale pycha jest.

Jejku ale sernik,wsiadam i jade do Ciebie skosztowac, smaka mi narobilas
Lilie cudne niektore ja tez mam i w sobote jak beda dokupie a moge sie usmiechac o przepis