Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:18, 22 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ten przepis Andrzeja może ja też poproszę?

Wysłane.
Bogdzia 12:19, 22 lip 2015

Karol99 napisał(a)

Cos czuję, że będzie pięknie.

Moze sie uda
Bogdzia 12:20, 22 lip 2015

Juzia napisał(a)
Bogdziu a ja bym chciała mieć trawnika 25m2
Tylko nie wiem jak to zrobić

Na widok sernika ślinka cieknie, ale na widok hortensji też

Pozdrowienia ślę!

Nie rozumiem dlaczego nie mozesz miec tyle ile chcesz. Gdzie problem?
Gabriela 12:21, 22 lip 2015

Bogdziu dopiero teraz czytam że byłaś tak blisko a ja nie miałam o tym pojecia. Fajne takie wakacje, nie?☺. Sernik wspaniały. Andrzej to mistrz kuchni a uczennica mu jak widzę dorownala. Ja wypiekam namiętnie tarty z porzeczkami albo borowkami zalanie jajeczna śmietanowo mikstura. Pozdrawiam.
jankosia 12:23, 22 lip 2015

Ty to masz kochana życie! Piękny ogród, super wycieczki i pracowity małżonek Ech... Tyle dobra w twoim ogrodzie że nie wiem co chwalić Lilii jakoś mnie lubię, zdecydowanie wolę liliowce a tych u ciebie też sporo. Najbardziej to jednak ta hortensja powaliła mnie na kolana. I mówisz że nie przemarza bez okrycia? I od małego tak miała? Super jest. Ja uważam że te ogrodowe są o niebo piękniejsze niż bukietowe tyle że te drugie nigdy fochów nie robią. Może gdyby bukietowe dało się zniebieszczyć
Byłam w Wojsławicach na liliowcach i wiesz że wróciłam z pustymi rękami? Wybrałam sobie dwie odmiany ładnych, jaśniutkich liliowców i spóźniłam się kwadrans... Ale za to wybrałam sobie kolejnego klona do kupienia Nie ma tego złego
Bogdzia 12:31, 22 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Bogdziu u Ciebie jak już coś rosnie w ogrodzie to jest WIELKIE i WSPANIAŁE,
Twoje hortensje położyły mnie na łopatki.... cudowne. Mam podobne niebieskie i pinki winky ale 3 razy mniejsze i moje aby były niebieskie tomy nawozu i zakwaszanie gleby musze stosować

I podjęłam decyzję, ograniczam całkiem liliwoce na rzezc lili. Jakies te liliwoce poczochrane a lilie szlachetne i nigdy mnie nie zawodza, pod warunkiem ze slimaki wiosnenych przyrostów nie zeżrą......

Marzenko u mnie wszystko musi duze rosnac bo inaczej wsród rh nie bedzie widoczne. To taka odmiana ze nie trzeba zakwaszac, nigdy tego nie robię a nawóz dostaja raz na wiosne i to nie zawsze bo czasem zapomnę.Co do lilii i liliowców słusznie myślisz, u Ciebie tylko lilie pasuja.
Bogdzia 12:35, 22 lip 2015

jankosia napisał(a)
Ty to masz kochana życie! Piękny ogród, super wycieczki i pracowity małżonek Ech... Tyle dobra w twoim ogrodzie że nie wiem co chwalić Lilii jakoś mnie lubię, zdecydowanie wolę liliowce a tych u ciebie też sporo. Najbardziej to jednak ta hortensja powaliła mnie na kolana. I mówisz że nie przemarza bez okrycia? I od małego tak miała? Super jest. Ja uważam że te ogrodowe są o niebo piękniejsze niż bukietowe tyle że te drugie nigdy fochów nie robią. Może gdyby bukietowe dało się zniebieszczyć
Byłam w Wojsławicach na liliowcach i wiesz że wróciłam z pustymi rękami? Wybrałam sobie dwie odmiany ładnych, jaśniutkich liliowców i spóźniłam się kwadrans... Ale za to wybrałam sobie kolejnego klona do kupienia Nie ma tego złego

Klon wiadomo że jak zobaczysz to nie odpuscisz.Lilie do bardzo naturalistycznych ogrodów niezbyt pasuja no chyba ze martagony ale Ty masz kawałek ucywilizowanego wiec tam by mogły byc.A liliowcami się nie martw , tak ich duzo że na pewno trafisz na takie które Ci sie spodobają a moze ja mam takie?Co do hortensji to zmarzły tylko raz ale przy dużym mrozie w końcu maja jak juz miały liscie , zima im nie szkodzi a u mnie jest bardzo zimno .
Bogdzia 12:40, 22 lip 2015

Gabriela napisał(a)
Bogdziu dopiero teraz czytam że byłaś tak blisko a ja nie miałam o tym pojecia. Fajne takie wakacje, nie?☺. Sernik wspaniały. Andrzej to mistrz kuchni a uczennica mu jak widzę dorownala. Ja wypiekam namiętnie tarty z porzeczkami albo borowkami zalanie jajeczna śmietanowo mikstura. Pozdrawiam.

Myślałam czy do Ciebie nie zadzwonic ale nie było szans by dalo sie podjechac.A wogóle to nie wpisalam Twojego tel do Ogrodowiskowej grupy i najpierw myślałam że nie mam , jak znalazłam to było jasne ze nie wyrobimy sie . Bardzo bym chciala zobaczyc Twoj ogród ale co sie odwlecze to ... oczywiscie jesli zaprosisz na chwile.:
0 Twoja tarta z opisu musi byc fajna , zreszta Ty jestes super gospodyni więc nie moze byc inaczej. Jak kiedys przyjadę (przyjedziemy bo muszę miec kierowcę) to moze i na tartę się załapiemy ale na razie śpij spokojnie bo w tamtym kierunku planów nie mamy. Buziaki.
Bogdzia 12:41, 22 lip 2015

anabuko1 napisał(a)
Fiu, fiu, kolejny kawałek trawnika znika .
Mniej przestrzeni mówisz- ale będzie piękniej
Serniczek wygląda wybornie

Czy będzie piękniej to się okaze . Mam nadzieje ze bedzie wiecej kwiatów widocznych bo teraz nie sa widoczne.
Bogdzia 12:44, 22 lip 2015

Dorota123 napisał(a)

Ja juz za stara na takie roboty , M musi pomagac.Kiedys tez bronił , krawężniki pozakładał ale sam widzi że rh ogród zarastaja a kwiaty są potrzebne.