Ogród Botaniczny we Wrocławiu
16:05, 20 paź 2011

Wieloszko, niestety i ja nie uniknęłam błędów,
Najważniejszy to taki, że zamówiłam projekt nie mając żadnej koncepcji własnego ogrodu, całkowicie zdając się na Projektanta. A że mi wszystko się podobało brałam to co daliTym bardziej, że wizualki ładne były. W efekcie na niewielkiej powierzchni mam mnóstwo gatunków a do tego dużo takich, które zrzucają liście zimą... Więc podczytuję i podpatruję jakie rośliny polecacie i co z czym zestawiacie, mając nadzieję, że z pomocą Ogrodowiczan oraz cennymi Danusiowymi radami i mi uda się jednak stworzyć cudny ogródek
![]()
Zdecydowanie za późno trafiłam na Ogrodowisko...Chociaż na szczęście obsadziłam tylko przedogródek więc dużych strat nie będzie
Dziękuję za odwiedzinki
Dziękuję za zaproszenieNa pewno skorzystam i się spotkamy
Zapraszam również do mnie
Do tej pory mało nas było z Dolnego Śląska, ale ekipa sie powiększa , no i fajnie
Co do szkółek , to Kulas na Brucknera ma fajne pozycje, potwierdzam
, ale też w Ogrodzie Botanicznym z Panią Agnieszką można się dogadać i sprowadzi Ci co jest potrzebne ( w dobrych cenach ) Mi udało się w ten sposób zdobyć werbenę patagońska ze szkółki Byliny- Świerk, bo nigdzie we Wrocławiu nie było
Polecam też Stefonogrod w Jugowców, ale to kierunek Środa Śląska , bardzo miła obsługa i duży wybór oraz fachowa porada
![]()

,
Ewo, powinnaś te zdjęcia mieć:
![]()
Pozdrawiamgrupa "angielska" prawie w komplecie
Jak mile te wspomnienia są...
malwa moschata
Trzeba tylko wybrać odpowiedni egzemplarz na soliter, najlepiej cięty w szkółce, wtedy jest ładnie zagęszczony.
![]()
albo P.orientalis "Aurea" o żółtych przyrostach wiosną
![]()