Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 14:44, 14 sty 2012

No i zima zostawiła dzisiaj w nocy swoje piętno u mnie, spadł śnieg, nie za dużo, ale jednak

ale to nie jest najgorsze, tylko ten północny wiatr, grozi nam "cofka" a przy tym zalanie terenu, podobnież Tolkmicko już zalane, podlewa Elbląg, a dzisiaj nasze chłopy były na wałach i w niektórych miejscach brakuje metra do ich przelania, więc sytuacja nie ciekawa, a nadal wieje. Wczoraj nagle zabrakło prądu i pół nocy go nie było
babopielka 16:04, 14 sty 2012

Ania trochę zwiedzałam dzisiaj Twój wątek ,ale nie jestem w stanie przejrzeć prawie 600 stron w miarę dokładnie i tylko tak pobieżnie oglądałam . Ja też uprawiam warzywa i mam swoje owoce .Tunel foliowy też mam .Pomidorki gdzieś muszą rosnąć,a w gruncie trudno je utrzymać . Robię też przetwory na zimę i
nalewki . Jeszcze tu wrócę -resztę zobaczyć !
an_tre 16:14, 14 sty 2012

monteverde napisał(a)
No i zima zostawiła dzisiaj w nocy swoje piętno u mnie, spadł śnieg, nie za dużo, ale jednak

ale to nie jest najgorsze, tylko ten północny wiatr, grozi nam "cofka" a przy tym zalanie terenu, podobnież Tolkmicko już zalane, podlewa Elbląg, a dzisiaj nasze chłopy były na wałach i w niektórych miejscach brakuje metra do ich przelania, więc sytuacja nie ciekawa, a nadal wieje. Wczoraj nagle zabrakło prądu i pół nocy go nie było
Aniu, właśnie słyszałam w radio, ze grozi wam cofka, robi się coraz bardziej nieciekawie, tak niezimowo i ten lodowaty wiatr północny my na razie mamy tylko wiatr, który jest bardzo zimny i przenikliwy, skutecznie zniechęca do wyjścia na dwór , śniegu na razie u nas zero, nawet u Danusi trochę biała pierzynka okryła ogród
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gardenarium 17:02, 14 sty 2012

Sporo śniegu spadło, to i lepiej dla roślin, a ja się martwię o róże.

Instagram Ogrodowiska
shrekol 17:38, 14 sty 2012

No właśnie bo róże już się budziły do listków wypuszczania , jak większość roślin, oj trzeba będzie jutro z włókniną ruszyć do okrywania bo chyba zima zawitała do ans na całego
Syla 17:55, 14 sty 2012

U mnie też wreszcie , nareszcie śnieg ...... Kuba ma radochę i dobrze ..... Miło wspomina jeszcze herbatkę z malinkami u Pani Ani....... "noooo zrób mi proszę taką pyszną jak u Pani Ani nad morzem piłem " a to taka dygresyjka przy okazji śniegu na rozgrzewkę po odśnieżaniu
Juzia 19:10, 14 sty 2012

A jak woda??? Nie zalewa? W TV niefajnie to wyglądało...
bogumila 19:12, 14 sty 2012

hanka_andrus 21:47, 14 sty 2012

Tr\ymam kciuki,żeby was nie zalało!
monteverde 21:51, 14 sty 2012

nie miałam internetu ale już jest, sytuacja nie ciekawa, wyspa Nowakowska podtopiona 3 domy jak narazie zalane, Elbląg też zaczyna podtapiać, nasi strażacy od obiadu na wałach, syreny wyły na alarm , a ja siedzę jak ta ....... i się denerwuję, bo wiatr nie ustaje, we Fromborku i w Tolkmicku też nie ciekawie, a ma wiać jeszcze jutro, rano jak byłam po chleb to ludzie mówili,że w niektórych miejscach na wałach brakuje 1 m do przelania wody, pożyjemy zobaczymy co dalej, najwyżej będziemy się ewakuować jak pola nas nie ochronią, bo najpierw ta woda rozleje się na okoliczne pola.

Z moimi różami narazie nic się nie dzieje maja kopczyki, najwyżej w poniedziałek otulina jeszcze pozakrywam gdyby był większy mróz. Dzięki za odwiedziny