Po ciężkich bólach zakwitł u mnie wreszcie księżycowy powój
kiepsko, bo kiepsko ale zakwitł ))
No ...pięknie...ja już zapomniałam o kwiatach,przekwitł-ale nazbierałam nasionek i może coś z nich będzie.
widzisz i to ja jestem "zaciemniona", że tak długo musiałam czekać na kwiatki, ale chyba dlatego, że dałam powojowi złe towarzystwo w postaci werbeny. wiele roślin jej nie lubi
Po ciężkich bólach zakwitł u mnie wreszcie księżycowy powój
kiepsko, bo kiepsko ale zakwitł ))
No ...pięknie...ja już zapomniałam o kwiatach,przekwitł-ale nazbierałam nasionek i może coś z nich będzie.
widzisz i to ja jestem "zaciemniona", że tak długo musiałam czekać na kwiatki, ale chyba dlatego, że dałam powojowi złe towarzystwo w postaci werbeny. wiele roślin jej nie lubi
nie będę gorsza od Jotki , tu też obsypię kwiatami, boś fajna dziołcha 100 lat Sylwia
i jeszcze trochę do życzeń przyłącza się M. z błogosławieństwem na dalsze lata
Aniu,bo ani się obejrzymy,i przyjdą chłodne dni ,a jak pracować w zimnej ziemi? Natychmiast katar i inne ,,cudowności chorobowe" Lepiej teraz ,póki ciepło jeszcze. W przyszłym tygodniu kończę prace ogrodowe w tym sezonie. zostanie tylko zabezpieczenie róż, ale to pod koniec miesiąca.
Wszystkim życzę pomyślnego zakończenia ,,robót ziemnych"
O tych cudownościach chorobowych po pracach ziemnych to ja też już wiem co nie co ))
Bądźcie dobrej myśli! Po co choroby wywoływać? A jeśli już, to soczek malinowy, napar z kwiatu lipowego, naleweczka z aronii lub pigwowca i pod kołderkę
A najlepiej unikać zakatarzonych!
Ja rozmieszczam! od kilku dni tulipany i przesadzam jeszcze co nieco. Klopotu mam z tym sporo, bo ziemia u mnie licha i nie mogę sadzić byle gdzie, bo by mi nic nie urosło. A palić będziemy w poniedziałek i przy okazji piec ziemniaczki
Kulek jak na lekarstwo,dosłownie może 7-8.Cisowe stożki po:850zł a kul nie było.
Cena ...110zł
Dziękuję Lenko za informację ..... w takim razie poczekam do wiosny i kupię hurtem i wtedy cena również ulegnie zmianie pozdrawiam i zapraszam na wtorek
Ale piękne są te kule i cena jest przyzwoita moim zdaniem ....