Moje jeżówki nieco sfatygowane po ostatnich przejściach, ale już podparte i następne kwiaty nie będą takie poskręcane
Tak, lilie różnie pachną. U mnie dopiero jedna pachnąca się rozwinęła i to taka, która ma 2,20 m...pachnie cały ogród Zrobiłam jej wczoraj zdjęcie, ale jeszcze w proszku jestem, dopiero wróciliśmy z Pszczyny...
Piękne lilie i hortki obsypane kwieciem super, że clematis kwitnie ponownie dłużej oko pocieszy, a zwróciłaś uwagę jak balkon sąsiada w tle marnie wygląda z tą jedną doniczką?
Lilie z jeżówkami zachwycają i pawie nad ciurkadełkiem tak dumnie się prezentują....u nas burza bardziej wysuszyła i połamała rośliny niż podlała....jest słońce z arktycznym wiatrem, rośliny nie lubią takiej aury....a ja zajęta przedweselnie, więc ogród musi sam sobie poradzić, przyszedł czas na jego samodzielną próbę i nowe doświadczenie na poznanie żelaznych roślin
Śliczne jeżówki,może zaryzykuję i znowu kupię kilka pełnych....
Nie wiedziałam,ze lilie tez mają różne zapachy.U ciebie też każdy kolor pachnie inaczej ?
Tess - nie zamawiaj takiej rośliny, nie doczytałam skąd zamawiałaś.
Ja brałam w tym roku 15 szt irysów i dużo lilii z Częstochowy, lilie bez zastrzeżeń a na tą ilość tylko jeden irys był dobry, zrobiłam zdjęcia i przesłałam,karpa jak palec i zmurszałe kłącza.
Przysłali mi 15 szt z przeprosinami i dołączyli prezenty.
W ubiegłym roku od Wędrowskich brałam 24 szt clematisów, były maleńkie ledwo ukorzenione roślinki ale cena niska, w transporcie wszystkie wymieszały się w paczce, przesłałam im widok zdjęcia i przysłali nowe.
Zdarzają się uczciwi i nie uczciwi. Brałam przesyłkę iglaków i berberysów z (iglaki 24)to już nigdy więcej od nich nic nie zamówię. Rośliny chore, zagrzybione, maleńkie i cena do wielkości rośliny przesadzona.
Chyba w Rybniku było najgorzej,zdjęcia w internecie i relacje były przerażające i cud, że to było o 4 rano, a nie w ciągu dnia. U nas nawet sprzątac nie idzie bo przejsc i przejechac sie taczka nie da, musze poczekac do wtorku jak mi to wywiozą a mają tyle roboty teraz.
Ale w wiekszosci hortensje bukietowe są całe)) Tyle pocieszenia, oby tylko jakis grad ich nie zniszczył Potem będe tworzyć nową przestrzen A lilie bardzo chętnie przyjmę) Dzieki Ci Kasiu
To tez Ci wspolczuje bo tak się cieszyłas, jak posadziłas tyle róż. U mnie róże póki co leżą prawie na ziemi, niektóre pokryte gałeziami więc nawet nie wiem czy połamane. Jak widzę chmury tak jak wczoraj to już się boję co znowu będzie Miałam takie piękne cynie, tez połamane.