My chyba też, zwłaszcza w upalne dni żyjemy w tropikach Pokażę Wam coś, przed domem moja sąsiadka ma posadzone hortensje, strona tak samo jak u mnie od południa, podlewane tylko deszczem i takie zrosły na tej patelni.
Asiu sadź. U ciebie tyle wody, że nawet pod brzozami nie będzie im za sucho. Do zestawu paproci polecam jeszcze kokoryczkę wielkokwiatową.
Aniu miło mi.
Czytałam u ciebie, że jeszcze nic nie działasz w ogrodzie. Prace ogrodowe zaczynasz od Ogrodowiska.
Halinko czekam na tą zieleń i czekam. U mnie wiosna dopiero w kwietniu się zaczyna jak kwitną niezapominajki i narcyzy. Inne cebulowe słabo się czują w mojej glinie.
Witaj w moich skromnych progach. Zaraz zajrzę do ciebie. Niestety natura nierówno rozdziela swoje dary. Jak fajnie by było, jakbyśmy mogły nasze gleby wymieszać. Marzenie...
Tak kwitło w połowie czerwca.
Nie miałam ich zdjęć z okresu wczesnej zimy. One rosną na rabacie z bylinami, na zimę je skracam. Byliny znikają i nie ma co focić.
Ciężko było spełnić warunek, że to musi być ta sama rabata w czterech porach roku.
ciemne wyglądają podejrzanie mam nadzieje że chodzi tylko o to że będą drobniejsze pąki a nie wysychają .... czas pokaże te są pod grillem tam gdzie biały tamaryszek na przodzie są białe w środku róż jasny a na końcu ciemne ...
To są dwie kępy seslerii, które wykopałam tydzień temu.
Chcę je posadzić przed hortkami pomiędzy karłowe jałowce zamiast wcześniejszych molinii v. no ale tulipany tam teraz rosną i nie wiem, czy mogę te tulipany przenieść trochę dalej.
Dziewczyny moje (dżdżownice) pod hortensjami już pracują, po zeszłorocznym oborniku nie ma śladu, za tak dobrą współpracę obiecałam im kolejną porcyjkę smacznej kupki
A jak widać w tle formy strzyżone iglaków, te 3 stożki i kulki zostały przycięte tydzień temu No i sesleria koło stożków, a tulipany już idą więc się szybko uwijałam