Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Kasipod

Ogródek Kasipod

malgorzataka... 09:52, 19 cze 2022

Kasia bardzo dziękuję za wizytę w Mazurskich Klimatach--ponieważ masz niewiele stron to póżniej przeczytam cały wątek i napiszę coś więcej.
Perukowiec olbrzym,piękny chyba nigdy nie cięty--też mam, ma cudowną barwę liści,tylko że ja nie lubię w nim tych jego peruczek,dopuki nie za wielki to je usuwam,tylko co będzie jak urosnie taki jak Twój?
Pozdrawka z Mazur zostawiam.
Kasiapod 10:38, 19 cze 2022

malgorzatakarpacz napisał(a)
Kasia bardzo dziękuję za wizytę w Mazurskich Klimatach--ponieważ masz niewiele stron to póżniej przeczytam cały wątek i napiszę coś więcej.
Perukowiec olbrzym,piękny chyba nigdy nie cięty--też mam, ma cudowną barwę liści,tylko że ja nie lubię w nim tych jego peruczek,dopuki nie za wielki to je usuwam,tylko co będzie jak urosnie taki jak Twój?
Pozdrawka z Mazur zostawiam.

Dziękuje Małgosiu za wizyte Perukowiec przycinany był w ubiegłym roku, ale w tym z braku czasu niestety nie i rośnie sobie jak chce i to w ekspresowym tempie. Na tej rabacie będą zmiany, ale to w przyszłym roku. Ja tez nie za bardzo za tymi perukamiFakt kolor ma piękny.
Alija 11:08, 19 cze 2022

Kasiapod napisał(a)
Takie jeszcze wczorajsze Perukowiec bogaty w peruki. W tym roku nie był przycinany, rośnie jak chce.

Kasiu, piękny kolorowy szpaler. Wspaniały perukowiec, pięknie rośnie. Też mam takiego, ale chociaż ma już sporo lat
nie jest taki okazały jak Twój.
Kasiapod 18:59, 19 cze 2022

Alija napisał(a)

Kasiu, piękny kolorowy szpaler. Wspaniały perukowiec, pięknie rośnie. Też mam takiego, ale chociaż ma już sporo lat
nie jest taki okazały jak Twój.

Dziękuje Alicja mój perukowiec też nie jest młody ma ok 8 lat. Od początku nad nim nie pracowałam i rośnie przechylony denerwuje mnie, ale teraz to ja już z nim nic nie zrobię.
LIDKA 22:09, 20 cze 2022

Kasiapod napisał(a)
Takie jeszcze wczorajsze Perukowiec bogaty w peruki. W tym roku nie był przycinany, rośnie jak chce.

Kasia dorodny ten szpaler. Kolory lubie a rosliny masz takie co dają kolor caly sezon. Możesz je ciąc po trochu nadajac im kształt.
Dolem można z czasem posadzić jakies byliny?
Myślałaś o tym?
Kasiapod 09:34, 21 cze 2022

LIDKA napisał(a)

Kasia dorodny ten szpaler. Kolory lubie a rosliny masz takie co dają kolor caly sezon. Możesz je ciąc po trochu nadajac im kształt.
Dolem można z czasem posadzić jakies byliny?
Myślałaś o tym?

Dzięki Lidka myślałam o tym, tylko co? Sama nie wiem co z tymi świerkami? Podciąć od dołu? W maju jak je przycięłam to nie za bardzo mi to wyszło, ale całe szczęście przyrosty się już pokazują Na tej długiej rabacie zmiany są konieczne. Jak będę w domu to wstawię fotki, bo po prawej stronie tam gdzie perukowiec nie za bardzo mi się to podoba myślę o całkowitej zmianie. Póki co nie mam koncepcji
Kasiapod 22:28, 23 cze 2022

clematis zaczyna kwitnienie

Kasiapod 18:57, 26 cze 2022

Dzisiaj straszny upał
Donicowe

Kasiapod 19:00, 26 cze 2022

ścieżka trawnikowa w przedogródku coraz gęściejsza, co mnie cieszy

Kasiapod 19:04, 26 cze 2022

Na długiej rabacie podcięłam od dołu świerki