Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:54, 18 sie 2014

Do góry
Dziewczyny ja się nie przejmuję, biorąc udział w konkursie byłam świadoma, że nie każdemu musi się podobać i że mogą być negatywne głosy.
Tak jak napisała Agnieszka z gustami się nie dyskutuje, mi nie podobają się krasnale a mojej mamie tak. Dlatego ja ich nie mam a ona ma krasnale, wiatraczki, studnie i mnustwo świetlików solarnych. Każdemu podoba się cos innego i dobrze. Inaczej byłoby nudno
Nie mniej jednak dziękuję za głosy!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:47, 18 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
hahaha wiesz to taki żar był

...no...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:01, 18 sie 2014

Do góry
Dlaczego ten festiwal tak daleko zapytuje ?????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:26, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Ściągnęłam Cię myślami chyba
Nie płacz nad swoim losem, wiesz, że ja bym się z Tobą na działki zamieniła
Trawnik wygląda lepiej, może jeszcze do ideału mu brakuje ale znacznie lepiej wygląda. Muszę kawałek wygrabić i dosiać bo Maciek rozlał niechcący paliwo do kosiarki i wypaliło dużo plamę na froncie

Jestem regularnie, tylko... jakoś milcząco... Mój ogrodowy nastrój to ciągła sinusoida. Aktualnie dół...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:22, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jasne!!!!

No to się jeszcze dogadamy, mamy czas Tylko się mi przypomnij, bo fiesz... u mnie ucho-przerwa-ucho...
Pszczelarnia 23:08, 17 sie 2014

Do góry
Dzisiaj oglądaliśmy program o pozytywnym działaniu różnych żywych stworów i były też pszczoły. Nie wiem ale jak tylko widzę pszczoły to myślę o Tobie Z badań wynika że pszczelarze nie maja problemu ze stawami.

Co do podłoża to ja bym tam połączyła dwa materiały, fajnie wygląda to co pokazała Dzidka, ale sobie myślę, że ciekawie mogłoby wyglądać połączenie cegły lub kostki i dech, lub sam dechowy podest w obwódce z cegły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 17 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Pozbieram Ci nasiona - chcesz?

jasne!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:42, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale busz, i te kosmosy.....

Pozbieram Ci nasiona - chcesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:35, 17 sie 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)

z mojej strony to zupełnie nie o krytykę chodziło o firankach napisałam, bo dopiero co gdzieś czytałam, a może się komuś przyda - w końcu sporo osób tutaj zagląda a firankę starą może ma akurat mama, ciocia, babcia, sąsiadka...

Pozdrawiam!

P.S.Konkurs jak dla mnie wygrany, nawet jeśli jury będzie miało inne zdanie

eee o tej krytyce to tak żartem było, nic w Twoim kierunku. Bardzo dobrze, że to napisałaś chociaż wydaje mi się że firnaka taka delikatna i szybko zbutwieje w kontakcie z ziemią i wodą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 17 sie 2014

Do góry
ale busz, i te kosmosy.....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:28, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

poddaje się ogólnej krytyce ale z pełną świadomością mówię, że tam gdzie mam kamyki tam mam agro
i choć to nie środa popielcowa pochylam głowę na znak pokuty...

z mojej strony to zupełnie nie o krytykę chodziło o firankach napisałam, bo dopiero co gdzieś czytałam, a może się komuś przyda - w końcu sporo osób tutaj zagląda a firankę starą może ma akurat mama, ciocia, babcia, sąsiadka...

Pozdrawiam!

P.S.Konkurs jak dla mnie wygrany, nawet jeśli jury będzie miało inne zdanie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:01, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
to zdjęcie które zacytowała Leon jest cudne!!!
Myślę, że i psychiatra nie pomoże, po prostu ten typ tak ma
przykre że jesień czuć w powietrzu buuuu
Ambrowca jeszcze nie mam i nie będę miała bo mi go z głowy wybili u Szmitów, nie na moje progi tfuuu nie na mój klimat

A czemu ambrowiec nie na Twój klimat ???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:58, 17 sie 2014

Do góry
a też poszukuje trawki niskiej, najlepiej w odcieniu zielono żółtawym, na łuk przy stożkach, bo już podjęłam decyzje o zmianie. Wywalę hosty i oregano, które mi strasznie przypaliło i wymienię na bergenie i jakąś trawkę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:58, 17 sie 2014

Do góry
a też poszukuje trawki niskiej, najlepiej w odcieniu zielono żółtawym, na łuk przy stożkach, bo już podjęłam decyzje o zmianie. Wywalę hosty i oregano, które mi strasznie przypaliło i wymienię na bergenie i jakąś trawkę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 17 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Nie było mnie. Nadrobiłam. Nad własnym losem zapłakałam... Nigdy nie osiągnę takiego efektu. Przepięknie, Anett. Konkurs dla mnie już wygrałaś.

A jak trawnik?

Ściągnęłam Cię myślami chyba
Nie płacz nad swoim losem, wiesz, że ja bym się z Tobą na działki zamieniła
Trawnik wygląda lepiej, może jeszcze do ideału mu brakuje ale znacznie lepiej wygląda. Muszę kawałek wygrabić i dosiać bo Maciek rozlał niechcący paliwo do kosiarki i wypaliło dużo plamę na froncie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 17 sie 2014

Do góry
to zdjęcie które zacytowała Leon jest cudne!!!
Myślę, że i psychiatra nie pomoże, po prostu ten typ tak ma
przykre że jesień czuć w powietrzu buuuu
Ambrowca jeszcze nie mam i nie będę miała bo mi go z głowy wybili u Szmitów, nie na moje progi tfuuu nie na mój klimat
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 17 sie 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Pięknie u ciebie jak zawsze zresztą,więc nic nowego nie napisałam
Podaj linka to też zagłosujemy na twój ogród.

Ana,kupiłam dwie Vanillki i jedna już ładnie zmieniła kolor,a druga nadal biała,śmiesznie to wygląda,ale też mnie dziwi,bo kupione w jednej szkółce i sadzone w tym samym czasie.Spotkałas sie już z czymś takim?....no i wadę mają,że się bardzo pokładają,muszę pomyśleć o podwiązaniu ich

moje przez pierwsze dwa lata też się pokładały, one mają wiotkie gałązki i duży ciężki kwiat. W tym roku są niby sztywniejsze, ale po deszczu również leżą, też podwiązałam bo mi i ich i rozchodników szkoda.

http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/ugor-ktory-stal-sie-ogrodem?contestGuid=53809
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:34, 17 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Co to za trawa ta wysoka? Przecudny masz ogród. Cierpliwie zwoziłas roślinki i urzadzałas go ale wyszło cudo. Niewątpliwie projekt miał tu wielkie znaczenie ale Twoja praca nie mniejsze. Podziwiam i gratuluje a ładniejszego w konkursie na pewno nie znajdą.

najwyższa to gracilimus w tej chwili ma około 2 metrów, bardzo ładnie przyrasta, cudnie szumi. Taką samą teraz posadziłam w plecach pod pergolą, liczę, że w przyszłym roku zasłoni mi siatkę.
Projekt w moim przypadku to taki kręgosłup, otworzył mi oczy i pozwolił się 'pobawić' bo o ile linia rabat jest identyczna to już wypełnienie rabat różni się, w niektórych miejscach jest zupełnie inne np w miejscu gdzie są trzy brzozy, trawy i hosty miał być jeden buk i kilka traw... mogłabym tak wymieniać i wymieniać. Najważniejsze, że mi się podoba
Powiem Ci że Rh od Ciebie ma sporo pąków kwiatowych już się nie mogę doczekać jak zakwitną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 17 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...Ana...z pełną świadomością dołączam do posiadaczy agro pod kamykami...nie pochylam głowy...
hahaha wiesz to taki żar był
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 17 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja miałam też problem z kamykami bez podkładu. Po kilku latach wmieszały się w ziemię i nie można było niczego sadzić, bo szpadel ciągle na kamyki trafiał. 10 taczek ziemi wymieszanej z kamykami wywiozłam. Bez sensu robota. Teraz pod kamyczki położyłam też agro, ale taką białą, jak do okrywania ogórków. Zobaczę, co z tego wyjdzie Sprawdziłam, ze bardzo dobrze przepuszcza wodę, a kamyków z ziemią chyba nie zmiesza
Iwonko bo bez sensu robić sobie odtakową robotę. Ogólnie jestem na nie wobec agro, ale pod kamyki nie ma innej opcji... i tu nnie chodzi o chwasty tylko o mieszani się kamieni z ziemią...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies