Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

malgorzata_s... 20:37, 14 sie 2014

Kochana Ewciu gratki i wszystkiego kwitnącego

Urszulla 20:50, 14 sie 2014

Ewo dołączam z gratulacjami
i życzę Tobie ciekawych dalszych aranżacji ogrodu
a ja będę wpadać i podglądać

Dzidka 22:14, 14 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Czym wyściółkować ziemię w tej części części stołu kamiennego? Korą zmieloną? Zrębkami? Nie wygląda schludnie, owocująca węgierka utrudnia sprawę. Proszę o poradę, mile widziane różne spojrzenia.

Ewo, przejrzyj zdjęcia z ogrodu który tak bardzo nas zachwycił.
Jest tam kilka ciekawych podpowiedzi.

Kondzio 22:17, 14 sie 2014

Dzidka napisał(a)

Ewo, przejrzyj zdjęcia do ogrodu który tak bardzo nas zachwycił.
Jest tam kilka ciekawych podpowiedzi.

wypisz wymaluj to miejsce po liftingu hi hi hi
Matka 23:03, 14 sie 2014

Pszczółko, czy jest jeszcze czas na robienie sadzonek z bukszpanu n aobwódkę do warzywnika?
Bogdzia 23:09, 14 sie 2014

Taki płytowo-ceglany placyk byłby dobry moim zdaniem, ale ja się nie znam. Miłego piątku.
Konstancja30 23:26, 14 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Taki płytowo-ceglany placyk byłby dobry moim zdaniem, ale ja się nie znam. Miłego piątku.

cytuję bo myślę dokładnie tak jak Bogdzia ... może tylko zamiast płyt połączyłabym cegłę z tym co masz na obrzeżu żeby nie wprowadzać trzeciego rodzaju materiału ... z tego co dopatrzyłam to cegła już się pojawiła ... buziak
alinak 23:55, 14 sie 2014

Ewka ja też jestem za cegłą , ale ( znowu wsadzę kij w mrowisko)widziałabym tam też drewniany podest ...nie wiem czy nie za dużo będzie tego kamienia i cegły obok siebie ..wiem co mówię bośmy z Gabriela debatowały nad moim przedogródkiem z kamienno-żwirową rabatą obok kostki brukowej ...

rabaty iście rodem z Anglii .matko jak ja kocham te nasze jeżówki .te różowe najmniej problemowe . same się wysiewają . rosną jak złoto ...gorzej z tymi wyszukanymi odmianami ...nie mam do nich szczęścia .
a jak w tym roku miodobranie ?..bo w tvn narzekali pszczelarze że najgorszy rok od 30 lat .
bramka z grabów chodzi za mną już 3 lata ...może w końcu przetnie ogród ...ja jednak słyszałam że na to najlepiej nadają się graby zwykłe ,nie fastigiata .
sprawdzisz.
agatanowa 22:44, 17 sie 2014

cegła jest na obrzeżach, a kostka granitowa w ścieżce - dobrze byłoby te dwa materiały wykorzystać
lub po prostu pospółki

edit: gratulacje na 800 wspaniałych stron i bukiet

ana_art 23:08, 17 sie 2014

Dzisiaj oglądaliśmy program o pozytywnym działaniu różnych żywych stworów i były też pszczoły. Nie wiem ale jak tylko widzę pszczoły to myślę o Tobie Z badań wynika że pszczelarze nie maja problemu ze stawami.

Co do podłoża to ja bym tam połączyła dwa materiały, fajnie wygląda to co pokazała Dzidka, ale sobie myślę, że ciekawie mogłoby wyglądać połączenie cegły lub kostki i dech, lub sam dechowy podest w obwódce z cegły